Recenzje książki "Diabelska góra"

Dodaj swoją recenzję

Diabelska góra

15.06.2024

Nie czytając dwóch wcześniejszych tomów książki pt. ''Diabelska góra'' autorstwa duetu Douglasa Prestona, Lincolna Childa z cyklu o Norze Kelly archeolog i agentce specjalnej FBI Corrie Swanson stwierdziłam, że mogę zaufać im w ciemno i poznać, z jakimi to kryminalnymi zagadkami toczyły walkę i co, stanowiło największy problem, czy miały zaufanie ... Recenzja książki Diabelska góra

@Anna30@Anna30 × 20

Fascynujący miks gatunków!

14.06.2024

„Diabelska góra” to najnowsza powieść autorstwa Douglasa Prestona i Lincolna Childa i trzecia już część cyklu z archeolożką Norą Kelly. Po lekturze dwóch poprzednich fascynujących tomów, przybliżających tragiczną i pełną potworności wyprawę Donnera, pierwsze testy nuklearne i legendy o zaginionych skarbach wiedziałam, że i kolejna dostarczy mi moc... Recenzja książki Diabelska góra

Diabelska góra

2.05.2024

” Diabelska Góra” Douglasa Prestona i Lincolna Childa to trzeci tom serii kryminalno-sensacyjnej z archeolożką Norą Kelly i agentką FBI Corrie Swanson, Nora Kelly poważna, uznana w środowisku zawodowym archeolożka kryminalistyczna otrzymuje propozycję udziału w wykopaliskach w miejscu incydentu w Roswell z 1947 roku. Miejscu strefy 51, w którym w... Recenzja książki Diabelska góra

Diabelska góra

17.04.2024

Wszechświat jest bardzo rozległy. Jeszcze wiele rzeczy jest niezbadanych i nieodkrytych co rodzi mnóstwo pytań. Jednym z nich jest to, czy jesteśmy sami we wszechświecie, czy może istnieją inne rozwinięte cywilizacje. Ta dyskusja rozgorzała jeszcze mocniej po incydencie w Roswell w 1947 roku. To wydarzenie stało się głównym tematem najnowszej powi... Recenzja książki Diabelska góra

@iszmolda@iszmolda × 5

Dlaczego intrygujące opowieści o Roswell zachwycają do dzisiaj?

15.04.2024

Czy słyszałeś o Roswell i istniejącej teorii o rozbiciu się tam UFO? Było to dawno, w roku 1947, a władze Stanów Zjednoczonych za wszelką cenę ukrywały prawdę o tym, co się tam wydarzyło. Do dzisiaj nie mamy pewności, czy był to statek kosmiczny czy balon meteorologiczny. I już się pewnie nie dowiemy, ale różne teorie spiskowe na pewno będą krążyć... Recenzja książki Diabelska góra

Diabelska góra

15.04.2024

" [...] Zaprzeczanie istnienia rzeczy wykraczających poza naszą wiedzę jest równie niebezpieczne jak ich promowanie. [...]" To było wyśmienite spotkanie z twórczością Prestona i Childa. Nie mogłam oderwać się od czytania. "Diabelska Góra" wciąga i nie pozwala o sobie zapomnieć. Spotkałam tutaj różne postacie, które mnie do siebie przyciągały, ale... Recenzja książki Diabelska góra

Diabelska Góra

4.04.2024

Jako młoda dziewczyna uwielbiałam serial "Z Archiwum X". Dzisiaj zapewne już trąci myszką. ale swego czasu był to hit, który gromadziło tłumy przed telewizorami. To opowieść o dwójce agentów FBI, którzy prowadzą komórką komórkę Federalnego Biura Śledczego, do której trafiają wszystkie sprawy nie dające się wyjaśnić na drodze konwencjonalnego myśle... Recenzja książki Diabelska góra

@Jezynka@Jezynka × 15

UFO to bajka czy prawda???

19.03.2024

„Diabelska góra” to tom trzeci cyklu duetu Douglas Preston, Lincoln Child - "Nora Kelly". I chociaż dla mnie to pierwsze spotkanie zarówno z autorami jak i główna bohaterką, to zupełnie nie odczuwałam nieznajomości poprzednich części. Można zatem uznać tę książkę jako odrębny temat, tylko z tą samą bohaterką w roli głównej. Nora Kelly jest cenion... Recenzja książki Diabelska góra

@maciejek7@maciejek7 × 27
© 2007 - 2024 nakanapie.pl