Recenzje książki "Dorzuć mnie do prezentu"

Dodaj swoją recenzję

Idealna pozycja na święta?

19.12.2020

Święta za pasem, więc aby jeszcze bardziej poczuć tę magiczną atmosferę, postanowiłam sięgnąć po świąteczne pozycje. Mój wybór padł na "Dorzuć mnie do prezentu" Agnieszki Błażyńskiej. Czy ten pandemiczny zbiór opowiadań spełnił swoje zadanie? W książce poznajemy historie powiązanych ze sobą ludzi, którym przyszło spędzić święta w tym ciężkim czas... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

Książka na czasie

16.12.2020

Gdy przeczytałam opis książki, stwierdziłam, że jest bardzo na czasie. Wydana w okresie przedświątecznym i pandemicznym. Muszę dodać, że to moja pierwsza książka, w której pandemia gra jedną z bohaterek, i to pierwszoplanowych. Również to moje pierwsze spotkanie z autorką. Zdecydowanie rok temu nikt jeszcze nie pomyślał, że przyjdzie nam żyć w tak... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

× 1

Święta w czasie zarazy

14.12.2020

"Dorzuć mnie do prezentu" to zbiór kilku bardzo krótkich opowiadań, których akcja rozgrywa się w okolicach Świąt Bożego Narodzenia w Warszawie. To historie bardzo odmiennych osób, w różnym wieku, o różnym statusie społecznym, które w jakiś sposób są ze sobą powiązane, a motywem je łączącym są pełne przesłania murale, które ktoś maluje na różnych w... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

Luzujemy warkoczyki...

14.12.2020

Powieść "Dorzuć mnie do prezentu" jest zbiorem luźno powiązanych ze sobą rozdziałów/opowiadań, których punktami stycznymi są poszczególni bohaterowie. "Szary zeszyt" Maja, główna narratorka, przechodzi właśnie kwarantannę i czuje się coraz bardziej samotna. Z nudów zaczyna prowadzić coś na kształt pamiętnika, który nieodparcie kojarzy mi się z ... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

Dorzuć mnie do prezentu

13.12.2020

Dla mnie grudzień jest miesiącem czytania książek z tematyką świąteczną. W tym roku mam lekkie opóźnienie, ….. „Dorzuć mnie do prezentu”, sięgnęłam spontaniczne, nie czytając recenzji innych czytelników. Pierwszych kilka stron i myślę o ironio losu pandemia, a tak zarzekałam się, po tym, co przeszliśmy, z mężem nigdy nie sięgnę po książki z tą te... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

@ela_r22@ela_r22 × 22

Dorzuć mnie do prezentu

12.12.2020

Lubię w czasie przedświątecznym zaczytywać się w książkach ze świętami w tle. Co roku takich książek powstaje wiele, niektóre zachwycają świątecznym klimatem, inne niekoniecznie. Okładka książki "Dorzuć mnie do prezentu" wygląda zachęcająco, przyciąga wzrok. Maja zamiast szykować się do świąt, zastała zamknięta na kwarantannie. Samotnie siedzi w d... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

Święta w dobie pandemii

9.12.2020

,,Im więcej czynisz dobra, tym bardziej ono się rozprzestrzenia." ,,Dorzuć mnie do prezentu" to zbiór historii osób, które zupełnie przypadkowo splatają się ze sobą. Są one tak bardzo podobne do realnych sytuacji, że momentami ma się wrażenie, iż jest to opowieść bądź pamiętnik naszej znajomej, kolegi/koleżanki lub kogoś z rodziny. Mają utknęła w ... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

"Dorzuć mnie do prezentu"

9.12.2020

„Dobre uczynki mają to do siebie, że im więcej ich robisz, tym szerzej się rozprzestrzeniają”. Epidemia zbiera swoje żniwo, każdy w jakiś sposób zostaje nią dotknięty. Zbliżają się święta, magiczny czas. Maja, Sylwester, Andrzej, Paulina, Tom, Borys i Natalia, po kolei odkrywamy ich losy, które gdzieś tam po drodze splatają się ze sobą. Maja... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl