Recenzje książki "Dożywocie"

Dodaj swoją recenzję

Najcudowniejszy dom wariatów na świecie

3.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W popkulturze postawiono już kilka domów z niezwykłymi lokatorami. Profesor Xavier ma swój ośrodek dla uzdolnionej młodzieży i zagubionych rosomaków, a panna Peregrine uwiła przytulne gniazdko gromadce osobliwych dzieci. Jednak zbieraniny równie niezwykłej, jak dożywotnicy mieszkający w Lichotce, ze świecą szukać. Konrad Romańczuk jest pełnokrw... {} Recenzja książki Dożywocie

Dożywocie

29.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym to było? Mieszczanin przenosi się na wieś. W domu mieszkają dziwne stworki, jak Licho - aniołek, który ma alergię na pierze i non stop by wszystko sprzątał i czyścił, utopce - mieszkańcy łazienki i kilku innych mieszkańców na gapę. Bohater z czasem przyzwyczaja się do nich do tego stopnia, że jest w stanie za nich walczyć oraz przeżywać róż... {} Recenzja książki Dożywocie

@Booksmyhobby@Booksmyhobby {}× 1

Ja chcę jeszcze raz! =)

9.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiecie jak to jest jak wasza dobra znajoma wybiera nie znaną Wam książkę do Book Touru? Ja wiem! @kasia_recenzuje po raz kolejny wciągła mnie w swoje sidła i zachęciła do spotkania z historią z pierwszej części serii „Dożywocie”. I wiecie co Wam powiem? Ta książka jest zupełną bombą! Przemknęło mi gdzieniegdzie, że początek jest trochę oporny. Wi... {} Recenzja książki Dożywocie

8/10

12.05.2019

Ostatnimi czasy sięgam po różnorodną tematykę książek i bywa tak, że nieźle się wkopie. Tym razem zmierzyłam się z "Dożywociem" Marty Kisiel i nie wiem czy jeszcze raz bym się na nią porwała. Konrad Romańczuk otrzymuje w spadku dom z dożywotnikami. Świetnie się składa, bo mężczyzna musi zrobić porzadek w swoim życiu. Z chęcią przyjmuje spad... {} Recenzja książki Dożywocie

Słów parę o tym, jak smaczny(a) może być kisiel :)

30.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O czym jest ta rzecz? Licho wie, dosłownie. Bo Licho to Anioł, a do tego jeszcze Stróż. Czego strzeże? Ano Lichotki - budowli iście gotyckiej i niepowtarzalnej, bo zamieszkałej przez najdziwniejsze wręcz persony: Krakersa - pradawnego stwora, który szczególnie upodobał sobie sztukę kulinarną, Utopce - całymi dniami pluskające się w wannie, nieszczę... {} Recenzja książki Dożywocie

Dożywocie, Eh dożywocie :)

25.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chciałoby się rzec, "Eh, dożywocie,dożywocie". :) Taką karę, jaką dostał Konrad Romańczuk sama chciałabym odsiadywać. Marta Kisiel, młoda pisarka w swoim debiutanckim zbiorze krótkich opowiadań o perypetiach Konrada i spółki stworzyła niesamowity, uroczy i zwariowany świat. Tak, wiem, książka została wydana pod koniec 2010 roku. Leżała u... {} Recenzja książki Dożywocie

@Ivciak@Ivciak {}

Nadprzyrodzony misz- masz... ("Dożywocie" Marta Kisiel)

2.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wydawać by się mogło, że pierwsza książka autorki/autora nie będzie porywająca. Wiele się przecież trzeba nauczyć, zdobyć doświadczenie i odnaleźć swoją literacką drogę. Nic bardziej mylnego. Pani Marta doskonale wie co czytelnikowi potrzebne jest do szczęścia a mianowicie duża dawka humoru! Osobiście spodziewałam się jakiejś zabawnej więziennej hi... {} Recenzja książki Dożywocie

@Agathe@Agathe {}

Dożywocie - Alleluja!

8.09.2011

To nie prawda, że Licho nie śpi. Lubi pospać. Na dodatek nosi bamboszki, koszulki z Myszką Miki, a od jakiegoś czasu nawet spodenki. Poza tym to wielki czyścioch, niestety uczulony na pierze, własne też. Potrafi również naładować telefon bez prądu i znaleźć zasięg na tzw. końcu świata. I co wy na to? Przecież to istny Anioł, Stróż na dodatek. Miesz... {} Recenzja książki Dożywocie

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe