Recenzje książki "Droga do Wyraju"

Dodaj swoją recenzję

Demoniczna podróż

13.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie Wąpierza Elgana płynęło miarowym i spokojnym tempem. Spokojnym jak na życie demona pośród ludzkich spojrzeń. Wszystko zdawało się być na porządku dziennym. Aż do czasu. Do czasu aż samozwańczy szaman sprowadził wśród ludzi tajemniczego i pokracznego demona — Smęta. Zadaniem Elgana okaże się odprowadzić go do odpowiedniego bóstwa, by ten nie ... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

@w.bookss@w.bookss {}× 1

Moja ty rybko złotowłosa...

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Możecie mi wierzyć lub nie, ale do ostatniej chwili nie wiedziałam, że ,,Droga do Wyraju'' jest debiutem. Z pewnością jesteście w stanie wyobrazić sobie moje zdziwienie, kiedy po zakończonej lekturze zajrzałam do internetu i odkryłam, że to pierwsza książka Kamili Szczubełek. I chociaż do debiutów z zasady podchodzę ostrożnie, to już na wstępi... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

@Chassefierre@Chassefierre {}× 17

Ta wyprawa to dopiero początek

13.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Trwające już parę lat wzmożone zainteresowanie mitologią słowiańską, zaowocowało w końcu książką Kamili Szubełek pt. „Droga do Wyraju”. Książka miała całkiem wyraźną promocję na Instagramie, więc sięgnęłam po nią z ciekawością. Głównym bohaterem powieści jest (a jakże!) wąpierz, (przecież zawsze... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

@canis.luna@canis.luna {}× 2

Rewelacyjny debiut!

10.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Droga do Wyraju” jest literackim debiutem Kamili Szczubełek, blogerki i książkoholiczki, lektorki języka francuskiego, wielbicielki kotów i dobrej muzyki (ciekawa jestem, czy nadal gra na saksofonie). Uwielbiam sprawdzać debiuty, szczególnie te pisane w naszym ojczystym języku, a jeszcze bardziej szczególnie te z gatunku fantastyki. Tak oto trafi... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

W drogę!

22.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przysługa za przysługę, jak to mówią, takim sposobem wąpierz Elgan wplątuje się w coraz większe kłopoty. Tego trzeba pilnować, tę odprowadzić, a tamtym jeszcze pomóc – no nie ma lekko. Nie dajcie się długo namawiać, tylko wędrujcie z nami, im więcej rąk do pracy, tym lepiej! Przed lekturą trochę się obawiałam, w jaki sposób mitologia słowiańska b... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

Gdy po ziemi demony chadzają

18.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie wiem czy wiecie, czy też nie, ale bardzo lubię mitologię słowiańską. Chciałabym by w przyszłości to o niej również uczono w naszych szkołach, czy w ogóle o niej wspominano. Mamy bardzo barwną mitologię. I cieszę się, że jest teraz boom na słowiańskość. Elgan to wąpierz, który nie mieszka w swoim pałacu w Wyraju u boku Welesa. On podróżuje po ... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

Świat pełen wierzeń i demonów słowiańskich

10.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Droga do Wyraju" Kamili Szczubełek od wydawnictwa Papierowy Księżyc to debiut, i to naprawdę udany debiut. Do tego to fantastyka młodzieżowa naszpikowana słowiańskością. Czy mogło być lepiej? Elgan, wąpierz, książę ciemności, który zawsze myśli o innych, podejmuje się pewnego zadania, a mianowicie odnalezienie ciała Blizbona - samozwańczego szam... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

Bardzo ciekawa

25.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam książki dla młodzieży i to jeszcze fantastykę ze słowiańskimi bogami, tajemnicami,mrokiem i magią. Historia mnie zaskoczyła, jest bardzo ciekawa, pełno tu przygód a wartka akcja nie pozwala na nudę. Autorka tak cudownie napisała tę powieść, że wczuwamy się w rolę bohaterów, przeżywamy wraz z nimi wszystkie zdarzenia, przygody i przenosim... {} Recenzja książki Droga do Wyraju

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl