Recenzje książki "Dziewczynka, która widziała zbyt wiele"

Dodaj swoją recenzję

"Dziewczynka, która widziała zbyt wiele"- Małgorzata Warda

25.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Małgorzata Warda zyskała moje uznanie już pierwszą powieścią, po jaką sięgnęłam, czyli "Dziewczynę z gór". Ta jedna książka wystarczyła bym bez wahania brała z biblioteki każdą Jej pozycję. Gdy w ręce wpadła mi "Dziewczynka, która widziała zbyt wiele", nie miałam żadnych wątpliwości, że czeka mnie bardzo ciekawa i wciągająca lektura. Lektura pełn... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

Historia o Ani, która widziała zbyt wiele i o Aronie, który przeżył zbyt wiele

14.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdążyłam się zorientować, że Małgorzata Warda w swoich powieściach porusza tematy trudne. Jej słowa mają moc i niosą niesamowity ładunek emocjonalny. Powieść „ Dziewczynka, która widziała zbyt wiele „mocno mną wstrząsnęła, bo autorka opowiada w niej o przemocy w stosunku do dzieci. Dzieciństwo stanowi jeden z najważniejszych okresów w życiu każ... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

@gala26@gala26 {}× 16

Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

7.02.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"W przeszłości stało się coś strasznego..." Małgorzata Warda to pisarka, malarka, rzeźbiarka i absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku. Wydała kilka powieści, m.in. Ominąć Paryż, Środek lata, Nikt nie widział, nikt nie słyszał. Dwa z jej opowiadań znalazły się w bestsellerowych zbiorach Opowiadania letnie oraz Opowiadania szkolne. Jest autor... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

@Elaine@Elaine {}

,,Dziewczynka, która widziała zbyt wiele" Małgorzata Warda

12.01.2013

Gdy przeglądałam blogi o tematyce książkowej co jakiś czas trafiałam na pozycję ,, Dziewczynka, która widziała zbyt wiele” Małgorzaty Wardy. Pisarki takich powieści, jak min. ,,Ominąć Paryż”, czy ,,Nikt nie widział, nikt nie słyszał” . Pragnęłam zagłębić się w lekturę, dlatego, gdy trafiła w moje ręce byłam zachwycona ! Nie od razu jednak przystąpi... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

"Dziewczynka, która widziała zbyt wiele" - Małgorzata Warda

23.12.2012

Moja ocena: Brak (Dlaczego? Odpowiedź niżej) Książkę skończyłam kilka dni temu, lecz ani wtedy, ani dziś, nie potrafię znaleźć właściwych słów, by opisać to, co czuję. Nadal, gdy myślę o historii Aarona i Ani, mam w głowie taką samą pustkę, jak zaraz po odłożeniu powieści na półkę. Po przeczytaniu dopiero zdaję sobie sprawę, jak wielką jest... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

@beacia3993@beacia3993 {}× 2

Myślimy, że jak się odwrócimy, zamkniemy oczy i zatkamy uszy problem zniknie... a nie możemy ...

14.11.2012

Autorka jest rzeźbiarką, malarką i pisarką. Urodziła się i mieszka w Gdyni, ukończyła Akademię Sztuk Pięknych w Gdańsku. Napisała kilka tekstów do piosenek zespołu Farba. Prowadzi blog @Link Pomimo niebywale trudnej tematyki, książkę czyta się jednym tchem. Ja po prostu wczoraj usiadłam i ją pochłonęłam, robiąc sobie przerwy tylko naprawdę koniecz... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

Dziewczynka, która widziała zbyt wiele. Małgorzata Warda

9.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ile może znieść normalny człowiek? Dużo. Ile może znieść mała dziewczynka? Niewiele, bo przecież każde zło i krzywda jakiego świadkiem jest dziecko odbija się w jego psychice o wiele dotkliwiej, niż u dorosłego, w pełni ukształtowanego człowieka. Aaron i Ania to rodzeństwo, są dla siebie całym światem - dbają o siebie nawzajem, pomagają sobie i ch... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

28.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam zupełną pustkę w głowie. Nie wiem, co napisać. Niby znam twórczość pani Małgorzaty Wardy. Przeczytałam wszystkie jej książki i należy do grona moich ulubionych pisarek. Wiem, że Autorka nie boi się trudnych tematów. Mimo wszystko nie byłam do końca przygotowana na to co znalazłam w książce „Dziewczynka, która widziała zbyt wiele”. To wstrząsają... {} Recenzja książki Dziewczynka, która widziała zbyt wiele

@diunam@diunam {}
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe