Recenzje książki "Fabryka lalek"

Dodaj swoją recenzję

Makabryczny kolekcjoner

14.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" Fabryka lalek" Elizabeth Macneal zaintrygowała mnie swoją okładką i zachęciła opisem wydawcy:" Pełna aury niesamowitości, będąca połączeniem romansu i thrillera z kunsztownie oddanymi realiami wiktoriańskiego Londynu „Fabryka lalek” Elizabeth Macneal to powieść, na którą warto czekać." Dlatego gdy pojawiła się w aplikacji Empik Go zdecydowałam s... {} Recenzja książki Fabryka lalek

Fabryka lalek

30.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 Książka o pięknie i brzydocie, miłości i nienawiści, szczęściu i bólu. Książka o przeciwieństwach, które żyją obok siebie. Iris marzy o byciu artystką. Pod osłoną nocy tworzy obrazy, a w dzień maluje porcelanowe lalki. Zawsze traktowana jako ta gorsza bliźniaczka, kryje w sobie ogromną siłę, która jedynie czeka na dzień, gdy będzie mogła za... {} Recenzja książki Fabryka lalek

@mewaczyta@mewaczyta {}× 1

Piękna okładka , mroczna historia.

7.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 „Fabryka lalek” to książka , którą wygrałam jakiś czas temu w rozdaniu, nie czytałam opinii ani recenzji. Liczyłam na jakąś urokliwą obyczajówkę , bajeczną przesłodzoną. Jakież było moje zdziwienie , gdy zaczęłam ją czytać. Nie ma w niej romansu, tylko brutalna, często obrzydliwa prawda ,która objawiała się w 1850 roku , w Londynie. „... {} Recenzja książki Fabryka lalek

Taksydermista i modelka

24.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo rzadko czytam opisy, dzięki czemu funduję sobie niespodzianki, ale dawno nie miałam takiej jak tutaj. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego, jakiejś literatury młodzieżowej, coś na wzór Charliego i fabryki czekolady, chociaż samo wydawnictwo mogło mnie naprowadzić, że to jednak kryminał… mój błąd! Książka opowiada o… dobre pytanie! Nie no... {} Recenzja książki Fabryka lalek

@sanaecozy@sanaecozy {}× 2

Ciekawa mieszanka gatunków

12.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zazwyczaj gustuję w brutalnych thrillerach i kryminałach, czasem lubię dorzucić do tego trochę fantastyki, a czasem literatury pięknej. Kiedy koleżanka powiedziała mi, że "Fabryka Lalek" jest lekturą w sam raz dla mnie, nie bardzo chciałam wierzyć, patrząc na okładkę, która skojarzyła mi się z obyczajem. Jednak wiadomo- książki nie ocenia się po o... {} Recenzja książki Fabryka lalek

@chomiczek71@chomiczek71 {}× 1

Fabryka lalek

29.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Strasznie ciężko mi o tej książce cokolwiek napisać. Z jednej strony akcja dzieje się w ciekawych czasach epiki wiktoriańskiej. Kobiety w sukniach, gorsetach, po prostu lubię taki klimat. Lecz z drugiej strony strasznie mnie drażniło to, iż przez ponad pół książki nie działo się w niej nic, co by mogło mnie zachęcić do dalszego czytania. S... {} Recenzja książki Fabryka lalek

@mrsbookbook@mrsbookbook {}× 1

Opowieść o miłości, sztuce i obcesji

14.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hej, Dzisiaj przychodzę do Was z opinią książki, którą miałam okazję przeczytać w tym miesiącu. Jest to "Fabryka Lalek" od Elizabeth Macneal. Niech Was nie zawiedzie ta cudowna baśniowa okładka, nie znajdziecie tam słodkiej historii. "Fabryka lalek" to połączenie thillera z nutką romantyzmu. Powieść ta miała swoją premierę 12 lutego. Szczerze mó... {} Recenzja książki Fabryka lalek

„Fabryka lalek” Elizabeth Macneal

2.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Londyn 1850 Silas Reed prowadził sklep z osobliwościami. Wypychał przeróżne okazy zwierząt albo przygotowywał same ich szkielet i sprzedawał je swoim klientom. Z upragnieniem czekał na jakiś niesamowity okaz, który wyniesie jego nazwisko na piedestał. Do tej pory przełykał każdą porażkę zastanawiając się w duchu dlaczego jeszcze wielkie londyńskie... {} Recenzja książki Fabryka lalek

@ReniBook@ReniBook {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl