Recenzje książki "Jazda na rydwanie"

Dodaj swoją recenzję

Mieszanka gatunków - czy to na pewno dobry pomysł?

16.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Jazda na rydwanie" Juliana Hardego to książka, w której znajdziemy wiele różnych gatunków. Dominującym jest powieść historyczna i romans, ale mamy tutaj też erotyk, kryminał, sensację. Książka opowiada o Robercie Meissnerze, który w 1938 r. mieszka z matką, z którą nie ma najlepszych relacji, za to może znaleźć pocieszenie i zasięgnąć porad u są... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

@aalexbook@aalexbook {}× 9

Na rydwanie ku słońcu

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jazda na rydwanie” to bardzo dopracowana i dopieszczona pierwsza książka autora posługującego się pseudonimem Julian Hardy. W jednym z wywiadów mężczyzna przyznał, że powieść „pisała się sama” i podobnie ja dzisiaj mogę stwierdzić, że lektura ta czyta się sama i pomimo jej sporych rozmiarów strony same się przewracają a akcja płynie i z każdą chw... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

@natalia12329@natalia12329 {}× 1

Jazda na rydwanie, podróż przez życie

1.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Sztuką jest kierować okręt przez oceanu otchłanie ... Sztuką - jazda na rydwanie ... Sztuką jest też miłowanie ..." To powieść, którą trudno przyporządkować do jednego określonego gatunku - choć z opisu rysuje się jako historyczna. Tło II wojny światowej, a potem komunizmu, miesza się bowiem z wątkami erotycznymi, podróżami bohater... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

Jazda na rydwanie

29.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Jazda na rydwanie” Juliana Hardy'ego to lektura, która z każdym kolejnym rozdziałem zaskakuje coraz bardziej. W pierwszej chwili, gdy zobaczyłam ile stron ma książka, byłam trochę przerażona, ale też ciekawiło mnie to, co może skrywać, ile intryg się w niej zmieści. Przez swoją objętość, książka jest bardzo niewygodna w czytaniu, jednak wolę, gdy... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

@silwana@silwana {}× 2

Złożona, wzruszająca i emocjonalna historia o przemianie

28.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy tylko zobaczyłam, że nazwisko głównego bohatera jest nazwą ulicy, przez którą codziennie przechodzę stwierdziłam, że to znak i muszę sprawdzić ten tytuł. Fabuła jest według mnie dosyć oryginalna, gdyż z wieloma wątkami, czy ich połączeniami, które znalazły się w tej pozycji miałam styczność po raz pierwszy. Wraz z pierwszymi stronami przenosim... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

Jazda na rydwanie

19.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie da się tego ukryć, że zastanawiały mnie użyte główne słowa na samym początku w opisie książki zamieszczone na tyle okładki: ''Gdy znajdziesz się na granicy śmierci, już zawsze będziesz kochał życie''. Do przeczytania książki pt. ''Jazda na rydwanie autorstwa Pana Juliana Hardy zdecydowałam się ze względu na to, że losy występujących w niej bo... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

@Anna30@Anna30 {}× 11

Wojna, Robert i kobiety

19.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sztuką jest kierować okręt przez ocean otchłanie… Sztuką – jazda na rydwanie… Sztuką jest też miłowanie… Myślę, że przynajmniej każdy z nas, raz w życiu zastanawiał się nad swoim losem, przyszłością, a także nad tym czy istnieje tajemnicza siła, która nami kieruje. W wyniku tych rozważań, ludzie podzielili się na tych, którzy uważają, że los jes... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

@migaczynka@migaczynka {}× 1

Historyczna cegiełka, przygoda udana czy niekoniecznie?

18.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeśli śledzicie mój profil, blog, czy nawet mnie znacie to wiecie doskonale, że uwielbiam książki historyczne niezależnie od tego czy jest to fikcja literacka, czy powieść oparta na faktach. Uwielbiam ten nastrój, emocje, zwroty akcji, namiętność. Mam wrażenie, że w tamtych czasach nie tylko bohaterowie prowadzili inne, bardziej intensywne życie, ... {} Recenzja książki Jazda na rydwanie

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe