Recenzje książki "Kasztanowy ludzik"

Dodaj swoją recenzję

Ludzik z kasztanów

9.02.2022

Hej kochani 😘 Dopadła mnie ostatnio nieproszona, przygnębiająca chandra. Powiało melancholią i tęsknotą do cieplejszych dni. A ja zamiast otworzyć się na ludzi, zamknęłam się w świecie swoich myśli. Dlatego było mnie tutaj mniej. Nie mogę jednak się poddać temu podłemu nastrojowi na długo, dlatego wracam😉 "Smutek jest miłością, która stała się bez... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

Mrok duszy

9.12.2021

“Martwi nie powinni przyćmiewać żywych.” Swego czasu było bardzo głośno o tej książce, nie pamiętam, aby któraś przed nią, czy po niej miała aż taką promocję. „Kasztanowy ludzik” dawno został przeze mnie przeczytany, ale nigdy dotąd nie pojawiła się moja recenzja tej książki. Takie życie. Zapomniałam o niej i wydaje mi się, że większość czytelnik... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

@gala26@gala26 × 29

Kasztanowa masakra.

21.11.2020

Thrillery i kryminały to coś po co najczęściej decyduje się jednak sięgać. I wybierając je staram się aby one naprawdę sensowne były, wciągały swoją historią i miały choć trochę tego mroku. Co do pozycji „Kasztanowego ludzika” to miałam naprawdę duże oczekiwania. A jak to było z nią naprawdę? Na przedmieściach Kopenhagi policja dokonuje wstrz... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

Kasztanowy ludziku, zejdź mi z oczu

25.09.2020

"Smutek jest miłością, która stała się bezdomna." ~~~ Wiecie jakie są najgorsze sytuacje w życiu czytelnika? Jedna jest wtedy gdy świetna, porywająca książka kończy się zbyt szybko i (o zgrozo) nie ma kontynuacji. Natomiast druga to moment, gdy książka, na którą się bardzo nakręciliście, bo miała świetną promocję i jeszcze lepsze recenzje, okazuje... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

Znak mordercy, znak jakości

22.03.2020

Po przeczytaniu bardzo słabego Podstępu (pierwsza część trylogii Doggerland Marii Adolfsson) postanowiłam pójść za ciosem i sięgnąć po kolejny skandynawski kryminał (choć na okładce polecany jako thriller). I tym razem – chcę to powiedzieć już na początku – wybór okazał się doskonały. W Kasztanowym ludziku autor przedstawia nam historię prostą ... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

@LetMeRead@LetMeRead × 10

Klimatyczny, wciągający debiut

13.03.2020

Kasztanowe ludzki kojarzą mi się z beztroskim czasem dzieciństwa. A przynajmniej tak było do czasu, gdy sięgnęłam po debiutancką powieść Sorena Sveistrupa, duńskiego pisarza i scenarzysty. Po lekturze ich widok już nie nastraja pozytywnie, lecz przywodzi na myśl sceny z najgorszych koszmarów… "Kasztanowy ludzik" to thriller w pełnej krasie! Książ... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

@halmanowa@halmanowa × 3

„Kasztanowy ludzik” Soren Sveistrup

20.01.2020

Wtorek 31 października 1989r. Komendant policji Marius Larsen myśli o czekającej go rozmowie z żoną. Równo za tydzień powinien przejść na emeryturę, na co kobieta bardzo czeka, niestety on nie jest na to zupełnie gotowy. Gdy przez policyjne radio nadawane jest zgłoszenie, Marius ochoczo je przyjmuje, aby odłożyć w czasie tą przykrą rozmowę. Kiedy... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

@ReniBook@ReniBook × 2

I tylko złoty kasztan mi został...

12.12.2019

Kiedy przeczytałam opis ,,Kasztanowego ludzika'' wiedziałam, że muszę mieć tę książkę na półce. Nie dane mi jednak było się za nią zabrać od razu. W końcu się jednak zmobilizowałam i ją przeczytałam. W Kopenhadze dochodzi do brutalnych morderstw. Ktoś okalecza i zabija młode kobiety, zostawiając na miejscu zbrodni kasztanowego ludzika. Sprawę ... Recenzja książki Kasztanowy ludzik

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl