Recenzje książki "Moja droga Emmie Blue"

Dodaj swoją recenzję

Szczęście na wyciągnięcie ręki

1.02.2022

Emmie poznaje Lucasa w nietuzinkowy sposób, gdy ma szesnaście lat wysyła list... czerwonym balonem. Chłopak znajduje go na plaży i tak zaczyna się ich niezwykła historia. Mija czternaście lat, Emmie i Lucas mają spotkać się w ulubionej knajpie na wyjątkowej kolacji. Po tylu latach znajomości dziewczyna jest przekonana, że usłyszy od niego to u... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

Czerwony balonik

12.04.2021

Emmie Blue pokochało wielu czytelników, jej historia chwyta za serce. To dobra dziewczyna, którą spotykają złe rzeczy, ale uśmiecha się i kroczy naprzód mimo przeciwności losu. W młodości wypuściła w powietrze czerwony balon z tajemniczą wiadomością, który w niesamowity sposób został znaleziony przez jej rówieśnika we Francji. Czy to przeznaczenie... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

„Niektórzy ludzie są sobie pisani. Ale nie zawsze o tym wiedzą”

9.04.2021

Czasem, kiedy naczytam się za dużo thrillerów i książek, które wzbudzają we mnie duże emocje, pojawia się kac książkowy. „Moja droga Emmie Blue” zaczęłam czytać, ponieważ stwierdziłam, że lżejsza książka to ratunek na zastój czytelniczy. Tytułowa bohaterka to z pozoru wesoła, urocza i cudowna kobieta, a do tego oddana i wierna przyjaciółka. Stron... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

"Moja droga Emmie Blue" książka, której można oddać serce

3.04.2021

„Być może dom to nie miejsce, lecz stan ducha. Poczucie, że ktoś cię rozumie, troszczy się o ciebie i cię kocha”. Wydaje się proste i oczywiste, jednak wcale takie nie jest. Emmie to dziewczyna, która w wieku szesnastu lat przeszła coś co odbiło się głęboko w jej sercu. Dodatkową tragedią okazało się to, że nikt nie wierzył jej w to co się stało.... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

Co to była za lektura!

27.03.2021

Gdy pierwszy raz zobaczyłam tę książkę, poczułam do niej jakieś niewyjaśnione przyciąganie i stwierdziłam, że muszę ją przeczytać. Trafiła do mnie i dosłownie od razu po nią sięgnęłam. Historia opowiada o tytułowej Emmie Blue, która wysyła balonem list. Przebywa on ponad sto mil i trafia z Anglii do Francji, dzięki temu Emmie zdobywa przyjaciela n... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

Moja droga Emmie Blue

26.03.2021

Czuliście się kiedyś samotni? Znacie uczucie kompletnej pustki i zawieszenia? Może dlatego, że wspomniane odczucia nie są mi obce (ale z zupełnie innych powodów niż w przypadku Emmie), tak mocno przeżywałam losy bohaterki książki "Moja droga Emmie Blue". Emmie jako szesnastolatka, będąc w złej kondycji psychicznej z powodu pewnego zajścia, wypuśc... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

“Jeśli kiedykolwiek znajdziesz ten balon, będziesz jedyną osobą na świecie''

25.03.2021

Młodziutka szesnastoletnia Emmie Blue jest bardzo samotna i niezrozumiana przez rówieśników w tym nawet przez własną rodzinę. Gdy w szkole dochodzi do pewnego incydentu, dziewczyna na szkolnym boisku wypuszcza w świat balon z przyczepioną karteczką. Balon ten jest wołaniem o pomoc. Emma ma nadzieję, że ktoś odnajdzie jej balon i przeczyta informac... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

@maczek89@maczek89 × 4

Niektórzy ludzie są sobie pisani. Ale nie zawsze o tym wiedzą.

24.03.2021

“Jeśli kiedykolwiek znajdziesz ten balon, będziesz jedyną osobą na świecie, która się dowie. To ja . Ja jestem dziewczyną z Letniego Balu. I mówiłam prawdę.” Taką oto wiadomość przyczepiła do balonika szesnastoletnia Emmie Blue i puściła w przestworza stojąc na szkolnym boisku. Wiadomość była trochę takim krzykiem rozpaczy dziewczyny, po bardz... Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl