Recenzje książki "Moja droga Emmie Blue"

Dodaj swoją recenzję

Czerwony balonik

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Emmie Blue pokochało wielu czytelników, jej historia chwyta za serce. To dobra dziewczyna, którą spotykają złe rzeczy, ale uśmiecha się i kroczy naprzód mimo przeciwności losu. W młodości wypuściła w powietrze czerwony balon z tajemniczą wiadomością, który w niesamowity sposób został znaleziony przez jej rówieśnika we Francji. Czy to przeznaczenie... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

@mysilicielka@mysilicielka {}× 2

„Niektórzy ludzie są sobie pisani. Ale nie zawsze o tym wiedzą”

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasem, kiedy naczytam się za dużo thrillerów i książek, które wzbudzają we mnie duże emocje, pojawia się kac książkowy. „Moja droga Emmie Blue” zaczęłam czytać, ponieważ stwierdziłam, że lżejsza książka to ratunek na zastój czytelniczy. Tytułowa bohaterka to z pozoru wesoła, urocza i cudowna kobieta, a do tego oddana i wierna przyjaciółka. Stron... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

"Moja droga Emmie Blue" książka, której można oddać serce

3.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Być może dom to nie miejsce, lecz stan ducha. Poczucie, że ktoś cię rozumie, troszczy się o ciebie i cię kocha”. Wydaje się proste i oczywiste, jednak wcale takie nie jest. Emmie to dziewczyna, która w wieku szesnastu lat przeszła coś co odbiło się głęboko w jej sercu. Dodatkową tragedią okazało się to, że nikt nie wierzył jej w to co się stało.... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

Co to była za lektura!

27.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy pierwszy raz zobaczyłam tę książkę, poczułam do niej jakieś niewyjaśnione przyciąganie i stwierdziłam, że muszę ją przeczytać. Trafiła do mnie i dosłownie od razu po nią sięgnęłam. Historia opowiada o tytułowej Emmie Blue, która wysyła balonem list. Przebywa on ponad sto mil i trafia z Anglii do Francji, dzięki temu Emmie zdobywa przyjaciela n... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

@Kochamczytac@Kochamczytac {}× 2

Moja droga Emmie Blue

26.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czuliście się kiedyś samotni? Znacie uczucie kompletnej pustki i zawieszenia? Może dlatego, że wspomniane odczucia nie są mi obce (ale z zupełnie innych powodów niż w przypadku Emmie), tak mocno przeżywałam losy bohaterki książki "Moja droga Emmie Blue". Emmie jako szesnastolatka, będąc w złej kondycji psychicznej z powodu pewnego zajścia, wypuśc... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

“Jeśli kiedykolwiek znajdziesz ten balon, będziesz jedyną osobą na świecie''

25.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Młodziutka szesnastoletnia Emmie Blue jest bardzo samotna i niezrozumiana przez rówieśników w tym nawet przez własną rodzinę. Gdy w szkole dochodzi do pewnego incydentu, dziewczyna na szkolnym boisku wypuszcza w świat balon z przyczepioną karteczką. Balon ten jest wołaniem o pomoc. Emma ma nadzieję, że ktoś odnajdzie jej balon i przeczyta informac... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

@maczek89@maczek89 {}× 4

Niektórzy ludzie są sobie pisani. Ale nie zawsze o tym wiedzą.

24.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Jeśli kiedykolwiek znajdziesz ten balon, będziesz jedyną osobą na świecie, która się dowie. To ja . Ja jestem dziewczyną z Letniego Balu. I mówiłam prawdę.” Taką oto wiadomość przyczepiła do balonika szesnastoletnia Emmie Blue i puściła w przestworza stojąc na szkolnym boisku. Wiadomość była trochę takim krzykiem rozpaczy dziewczyny, po bardz... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

Wszystko jest bardzo poprawne, ale i lekkie, dlatego po zakończeniu czytania ma się po prostu...

24.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wysłany przez nastoletnią Emmie Blue balonik staje się początkiem nietypowej znajomości. Znajdujący się przy baloniku list trafia aż do Francji, wprost do rąk Lucasa, który niespodziewanie staje się najlepszym przyjacielem dziewczyny. Ta liczy jednak na dużo więcej. Kiedy więc po latach Lucas chce zadać Emmie pewne pytanie, ona jest gotowa przyjąć... {} Recenzja książki Moja droga Emmie Blue

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl