Recenzje książki "Projekt Riese"

Dodaj swoją recenzję

Projekt Riese

22.02.2022

Czy Autor pięćdziesięciu jeden książek może jeszcze czymś czytelnika zaskoczyć? Okazuje się, że tak. Fantastyka w wykonaniu Remigiusza Mroza, a niewątpliwie „Projekt Riese” do tego gatunku należy, ma zaskakująco dużo punktów stycznych z naszą aktualną rzeczywistością. Nie chodzi tylko o Covid – 19, który niewątpliwie stanowi istotny element fa... Recenzja książki Projekt Riese

„Natura wyposażyła kobiety w zdolność przezwyciężania problemów, mężczyźni zazwyczaj tylko ud...

21.02.2022

Widząc w zapowiedziach najnowszą książkę Remigiusza Mroza, zupełnie nie wiedziałam czego się po niej spodziewać. A gdy przeczytałam jej opis, byłam jeszcze bardziej zdezorientowana. Sam autor napisał, że cokolwiek by o niej powiedzieć to będzie to spoilerem. I tak faktycznie jest. Ciężko mi się pisało tę recenzję, by nie zdradzać zbyt wiele z fabu... Recenzja książki Projekt Riese

Projekt Riese - zachwyt czy rozczarowanie?

16.02.2022

Projekt Riese to książka, co do której miałam naprawdę spore oczekiwania. Remigiusz Mróz, postapo, tajemniczy kataklizm - zapowiadało się naprawdę dobrze i nawet ta wzmianka na okładce o COVID-19 mnie nie odrzuciła. Na co dzień tyle się słyszy o pandemii, że w książkach wolę unikać tego tematu. Ale tym razem dałam szansę panu Remigiuszowi i jego c... Recenzja książki Projekt Riese

Alternatywny świat.

2.02.2022

Pan Remigiusz Mróz znany jest z tego że lubi eksperymentować z nowymi gatunkami literackimi dlatego ciekawa byłam tej lektury. Początek książki był bardzo obiecujący i nawet nie przeszkadzało mi to że jest to fantastyka. Z czasem było tylko gorzej. Pomieszanie pandemii Covid-19 z przeskokami czasowymi, alternatywne światy i wszystko to połączon... Recenzja książki Projekt Riese

@Malwi@Malwi × 18

Projekt Riese

31.01.2022

Krzywe zwierciadło, które odwraca wszystko to co się dzieje. Inna rzeczywistość, w której jesteśmy zupełnie kimś innym. Nieskończona ilość nas samych podejmujących wybory odwrotne od tych, które robimy w naszym życiu. Wszystko to czego nie zrobiliśmy w innej rzeczywistości się wydarzyło. Świat, w którym żyjemy jest tylko jednym z wielu nieznanych.... Recenzja książki Projekt Riese

Covidowe post-apo

28.01.2022

Jednym słowem: intrygująca. Od pierwszej do ostatniej strony. Intryguje sceneria, intryguje motyw (którego zdradzić, niestety, nie mogę - nie lubimy spoilerowania, prawda?), a w końcu intryguje zakończenie (🤯), które sprawia, że czytelnik nawet długo po lekturze wraca myślami do "Projektu Riese". Lubię zaczynać recenzje od cytatu, jednak tym raze... Recenzja książki Projekt Riese

Kilka dobrych i kilka prawie dobrych rzeczy jest w tej książce :)

26.01.2022

Remigiusz Mróz bardzo dobrze radzi sobie z konstruowaniem postaci. Tak, to wiadomo od dawna, ja sam nawet w moich najbardziej krytycznych względem tego pisarza recenzjach akurat to mu oddawałem - ich tworzenie wychodziło mu prawie zawsze. A ten tekst zaczynam od takiego właśnie stwierdzenia też nie przez przypadek, po prostu uważam, że jest ono ba... Recenzja książki Projekt Riese

BA
@Bartlox
× 10

Projekt Riese

25.01.2022

Co myślisz o poruszaniu tematyki „koronki” w książkach? Przeszkadza Ci to? Omijasz takie książki? Czy może jest Ci to po prostu obojętne? Jeśli o mnie chodzi, to ja wole omijać, bo wystarczająco wiadomości się już o tym nasłucham. Sięgając po najnowszą książkę Remigiusza Mroza, nie zwróciłam uwagi na napis na okładce i powiem szczerze, że jak ksią... Recenzja książki Projekt Riese

@justus228@justus228 × 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl