Recenzje książki "Rzeka zimna"

Dodaj swoją recenzję

Rzeka zimna.

16.02.2012

Magdalena Kawka – ukończyła socjologię, była kwiaciarką, dziennikarką oraz urzędnikiem. Kilka lat temu postanowiła całkowicie poświęcić się pisaniu. Jest autorką: „Przygód Kosmatka kilkulatka”, „Sztuki latania” oraz „Alicji w krainie konieczności”. Kiedy zabrałam się za książkę „Rzeka zimna” Magdaleny Kawki, zastanawiałam się, co może m... {} Recenzja książki Rzeka zimna

@candylove27@candylove27 {}× 1

Z wypiekami na twarzy...

5.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od paru dni zbierałam się do napisania recenzji książki Magdaleny Kawki „Rzeka zimna”, choć przeczytałam ją półtora tygodnia temu, a to dlatego, że chciałam starannie przemyśleć, jak napisać tę recenzję, żeby nie zepsuć osobom, które ją przeczytają, przyjemności samodzielnego odgadywania tajemnic skrywanych przez mieszkańców miejscowości Grzmoty, n... {} Recenzja książki Rzeka zimna

JJ
@jjon
{}

Rzeka zimna

2.11.2011

Chłód, zimno prze­ni­ka­jące ciało i umysł, biały puch i mróz… Brzmi to pra­wie jak wstęp do wykładu o odmro­że­niach czy gry­pie, jed­nak nie o tym opo­wiada temat dzi­siej­szej recen­zji, czyli nowa książka Mag­da­leny Kawki. Tamara wie­dzie pozor­nie ide­alne życie — mając u boku kocha­ją­cego męża mieszka w Paryżu i pro­wa­dzi dobrze pro­spe­r... {} Recenzja książki Rzeka zimna

Fascynująca "Rzeka zimna"

27.10.2011

Magdalena Kawka to absolwentka Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, która studiowała socjologię, lecz jak sama pisze – socjologiem w ogóle się nie czuje. W swoim życiu imała się już różnych zajęć – była kwiaciarką, dziennikarką oraz też i urzędniczką, jednak prawdziwą pasją darzy koty, które zawojowały jej światem, oraz przede wszystkim –... {} Recenzja książki Rzeka zimna

@LadyBoleyn@LadyBoleyn {}× 1

Miejscowy koloryt

26.10.2011

Handel ludźmi, nielegalne adopcje, współczesne niewolnictwo. To koszmarne hasła, które słyszymy czasami w wieczornym wiadomościach i biją nas po oczach czarną czcionką na pierwszych stronach gazet. Zawsze gdzieś daleko, zawsze gdzieś obok, nigdy nie dotyczy to bezpośrednio nas. Ale czy na pewno? Czy uśmiechnięta sąsiadka, która zawsze pochyla się n... {} Recenzja książki Rzeka zimna

Rzeka zimna... jak śmierć

25.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po raz pierwszy miałam do czynienia z pisarstwem Magdaleny Kawki i na pewno nie ostatni! Gdy wzięłam książkę do ręki, okładka (bardzo ładna!) skojarzyła mi się z kryminałem... Kiedy zaczęłam czytać "wpadłam jak śliwka" w świat stworzony przez panią Magdę - niesamowity klimat, ciekawa forma, świetna fabuła. "Rzeka zimna" to po troszę powieść psycho... {} Recenzja książki Rzeka zimna

Zimna.

24.10.2011

„Rzeka zimna” to moja pierwsza przygoda z prozą Magdaleny Kawki, ale już mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że nie ostatnia. Autorka ujęła mnie wieloma rzeczami, ale o tym powiem później. Gdy bierzemy książkę w dłoń, najpierw zwracamy uwagę na okładkę, wykonanie graficzne, bo przecież to nas interesuje, zanim zatopimy się w słowach. Muszę stwie... {} Recenzja książki Rzeka zimna

Rzeka zimna

23.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To pierwsze moje spotkanie z prozą tej autorki - ale jakże miłe ! Po prostu zatopiłam się w tej książce i z każdą przeczytaną stroną coraz bardziej mi się podobała ta lektura. Bo lubię, gdy książka jest napisana z polotem i dopracowana w nawet najdrobniejszych szczegółach. A "Rzeka zimna " dokładnie taka jest. Biorąc książkę do ręki spodziewałam si... {} Recenzja książki Rzeka zimna

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe