Recenzje książki "Szept"

Dodaj swoją recenzję

Miłe zaskoczenie

3.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Raczej nie zdarza mi się czytać książek w ciemno, tym razem jednak tylko zerknęłam na opis i hasło "Jane Doe" sprawiło, że zapaliłam się do lektury. Byłam więc trochę zdziwiona, gdy okazało się, że "Szept" trzeba zaliczyć raczej do fantastyki niż do kryminału. Muszę przyznać, że zanim weszłam na dobre w mroczne klimaty, z racji wieku raczyłam się ... {} Recenzja książki Szept

Nie ufaj nikomu. Nie mów kim jesteś.

26.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,(...) nie potrafimy zmieniać przeszłości. Jedynie możemy zmieniać przyszłość.'' Wielu z nas zrobiło w życiu coś, czego później przez długi czas żałowało. Być może był to niepotrzebny gest, czy zwykłe słowo. Później uparcie staraliśmy się wyrzucić to z pamięci, nie dopuszczać do świadomości lub myśleliśmy, jak inaczej można było postąpić... {} Recenzja książki Szept

Ani słowa!

2.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W powieści „Szept” Lynette Noni trafiamy do tajnego laboratorium. Czy prowadzone w nim prace są etyczne. Słuchając relacji obiektu Sześć-Osiem-Cztery, czyli główniej bohaterki i narratorki, możemy w to wątpić. „(…) usiłują mnie połamać, a później z powrotem złożyć”@Link mówi dziewczyna zwana również Jane Doe. Czy jest ona wiarygodnym świadkiem? Sz... {} Recenzja książki Szept

@asiaczytasia@asiaczytasia {}× 3

Nie mów kim jesteś

8.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główna bohaterka to Jane Doe. Imię to przyznawane jest osobom anonimowym, których tożsamości nie da się ustalić. Dziewczyna jednak z rozmysłem nie chce ujawniać swojego nazwiska, choć sama zgłosiła się do szpitala, szukając pomocy. Ze zwykłego miejskiego ośrodka trafia jednak ona szybko do tajnej rządowej organizacji, która przeprowadza na niej... {} Recenzja książki Szept

@adam_miks@adam_miks {}× 5

Było miło, ale...

24.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę otrzymałam z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl Słowa. Niezależnie od formy ich przekazu, stanowią nieodłączny element komunikacji międzyludzkiej. I choć gesty oraz mimika twarzy są w stanie równie wiele przekazać, to jednak one, zbite w zdania, są w stanie zrobić to znacznie lepiej. Z pomocą słów możemy dokonać wiele. To one – w spory... {} Recenzja książki Szept

@Aleksandra_B@Aleksandra_B {}× 1

Jeden minus, a reszta to same plusy!

4.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dwa i pół roku... Dla jednych to dużo, dla innych mało. Lecz gdy spędzasz ten czas w absolutnym milczeniu, uwięzieniu, jest to wręcz wieczność. Tym bardziej, że co dzień robisz to samo. Przechodzisz najróżniejsze badania, treningi fizyczne, spotkania z psychologiem oraz okrutne eksperymenty prowadzone przez psychopatycznego lekarza. Zamiast lepiej... {} Recenzja książki Szept

Szept

2.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jane Doe, tak właśnie została nazwana główna bohaterka, ponieważ nie wyjawiła swojego prawdziwego imienia. Przez dwa i pół roku nie wypowiedziała ani jednego zdania. To imię nadano jej w tajnym ośrodku rządowym w którym są prowadzone badania na "obiektach". Dziewczyna jest poddawana strasznej rutynie. Posiłki, bez smaku, mają wzmocnić jej ciało i ... {} Recenzja książki Szept

@Bookmaniak@Bookmaniak {}× 1

Odważysz się MÓWIĆ?

28.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Słowa wymagają szacunku. Są cudowne. Są straszne. Są darem i przekleństwem. Nigdy nie zapomnę, co potrafią uczynić. Ponieważ przez słowa straciłam wszystko”. Dwa lata, sześć miesięcy, czternaście dni, jedenaście godzin. Tyle czasu Obiekt Sześć-Osiem-Cztery przebywa w zamknięciu, odizolowana od świata, w tajnym rządowym ośrodku Lengard. W tym c... {} Recenzja książki Szept

@Nina@Nina {}× 21
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl