Recenzje książki "Szepty zmarłych"

Dodaj swoją recenzję

Szepty zmarłych

5.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tym razem spotykamy doktora Huntera w Stanach Zjednoczonych a dokładniej w Tenesee, gdzie wraz ze swoim kolegą z lat szkolnych prowadzi badania na " Trupiej Farmie" czyli ośrodku szkoleniowym dla antropologów. Policja zgłasza odnalezienie ciała, które jest w częściowym rozkładzie i tak rozpoczyna się ponowna sprawa wspomagana przez doktora Davida ... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

@emilusienka5@emilusienka5 {}× 1

"Szepty zmarłych" Simon Beckett

5.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyszła pora na recenzję kolejnej części o słynnym antropologu sądowym, czyli "Szepty zmarłych" Simona Becketta. Jest to trzecia część o doktorze Davidzie Hunterze, który tak samo, jak w poprzednich częściach podejmuje się identyfikacji rozkładających się ludzkich zwłok. Kto czytał moją recenzję poprzedniej części (jeśli komuś ona umknęła, może p... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

@martyna748@martyna748 {}× 3

Sama skóra i kości :P

26.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

David Hunter już po raz trzeci pokazuje jakim jest świetnym antropologiem! Choć momentami mam wrażenie, że daje sobą za bardzo pomiatać jak na osobę, która rozwiązuje sprawy prawie sama… :P W „Szeptach zmarłych” ( swoją drogą nie wiem dlaczego taki tytuł, musiał mi ten fragment gdzieś uciec ) mamy mordercę, który porywa, zabija i… no właśnie.. ... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

@justus228@justus228 {}× 5

Kolejny dobry tom serii

31.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejny już trzeci tom serii o doktorze Davidzie Hunterze za mną. A dokładniej "Szepty zmarłych" Simona Becketta. @Link organizuje booktour z wszystkimi częściami tego cyklu, więc mam okazję go poznać. Tym razem nasz bohater po okropnych przeżyciach, które wydarzyły się w drugim tomie, gdzie omal nie zginął, odwiedza swojego przyjaciela po fachu... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

@pola841@pola841 {}× 2

Cienka gnijąca linia

31.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dawno, dawno temu, w czasach Agaty Ch., Dashiella H., Raymonda Ch., Conana D. i paru innych, równie wybitnych postaci, żeby pisać dobre powieści kryminalne, wystarczył warsztat pisarski na niezłym poziomie i pomysł na ciekawą intrygę. Niestety, dziś to o wiele za mało. Książek dobrze napisanych, z odpowiednio skomplikowaną fabułą, wydaje się pewni... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

@Meszuge@Meszuge {}× 1

Co mówią zmarli?

18.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"W ciele ludzkim jest dwieście sześć kości. Są różnych rozmiarów - od dużych jak gruba kość udowa, po maleńkie kosteczki słuchowe w uchu wewnętrznym, z których najmniejsza ma rozmiar ziarnka ryżu.' Po ataku na jego życie i rozstaniu z Jenny, doktor David Hunter wyjeżdża do Ośrodka Badań Antropologicznych w Tennessee, zwanego popularnie Trupią ... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

@coolturka104@coolturka104 {}× 8

NA TROPIE SERYJNEGO

19.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kilka lat temu przeczytałam pierwsze dwa tomy z cyklu powieści z David'em Hunter. Z początku szczegółowy styl pisania autora tak bardzo mi się nie spodobał, ale z czasem również i to uznałam za zaletę. Największym atutem powieści Becketta są brutalne zbrodnie dokonane przez naprawdę trudnego do wytropienia sprawcę. Długo czekałam na trzecią część ... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

@anetakul92@anetakul92 {}× 5

"SZEPTY ZMARŁYCH" BECKETT SIMON

27.05.2016

Jest to trzecia część cyklu - tak, zacząłem czytać od końca - po "Chemii śmierci" i "Zapisane w kościach". Amerykański Ośrodek Badań Antropologicznych w Tennessee jest miejscem, w którym bada się ludzkie zwłoki. Inaczej nazywany jest "Trupią farmą". Do niniejszego ośrodka przyjeżdża na zaproszenie Toma nasz główny bohater - David Hunter. Zostaje za... {} Recenzja książki Szepty zmarłych

{}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe