Recenzje książki "Uczynkiem i zaniedbaniem"

Dodaj swoją recenzję

Debiut nad debiuty

20.05.2022

Moje półki pełne są nieprzeczytanych jeszcze przeze mnie książek, jestem przekonana, że kryje się wśród nich wiele perełek. Jedną z nich udało mi się właśnie wyłowić i żałuję tego, że dopiero teraz, a jednocześnie, że już skończyłam... "Uczynkiem i zaniedbaniem" to będzie od dziś moja odpowiedź na pytanie, dlaczego tak uwielbiam debiuty. Niepozorn... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

"Możesz mi bez obaw wyznać swoje grzechy..."

26.04.2022

Po poprzedniej książce bardzo długo miałam tzw. syndrom odstawienia, na który nałożył się syndrom następnej książki. Ciężko mi było zacząć czytać coś innego z obawy, że kolejna książka nie sprosta oczekiwaniom i dopiero polecajka Ani przełamała ten czytelniczy impas. „Uczynkiem i zaniedbaniem” świetnie wybiło klin. Dobry, rasowy, dojrzały krymi... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

Czy nasza przeszłość ma wpływ na naszą teraźniejszość?

8.03.2022

"Uczynkiem i zaniedbaniem" @Link @Link Czy nasza przeszłość ma wpływ na naszą teraźniejszość? Czym jest nasza wiara w obliczu zła, którego doświadczamy? Gdzie jest granica pomiędzy dobrem a złem, pomiędzy sprawiedliwością a samosądem? Te i inne pytania kotłują się w mojej głowie... W książce Pana Mariusza spotykamy wielu bohaterów, dla mnie waż... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

Czy można być dobrym człowiekiem i bestią jednocześnie? Czy zło możemy naprawić złem?

22.02.2022

O tej książce dowiedziałam się od samego autora. Pan Mariusz zachęcał mnie w prywatnej wiadomości do przeczytania swojej książki. Tak naprawdę dopiero wtedy ja zauważyłam i zainteresowałam się nią. Czytałam kolejne super recenzje, które stopniowo zachęcały mnie do jej kupna. Dodatkową zachętą jest fakt, że mieszkam całkiem niedaleko od autora. Pom... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

Uczynkiem i zaniedbaniem

21.08.2021

Za wy­ja­wie­nie ta­jem­ni­cy spowiedzi grozi ka­pła­no­wi eks­ko­mu­ni­ka. Co ma zrobić ksiądz, na którego barki spada brzemię grzesznika, ogromny ciężar odpowiedzialności? Ko­mi­sarz Paweł Sudoł liczy, że wspierającej śledztwo grupy do­cho­dze­nio­wej ko­men­dy sto­łecz­nej uda się odnaleźć siedmioletniego Szymka z sierocińca. Do sprawy zostaje ... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

@Logana@Logana × 24

Uczynkiem i zaniedbaniem

14.03.2021

„Uczynkiem i zaniedbaniem” to historia bardzo odważna, nietuzinkowa, ciężka, smutna oraz brutalna. Jest to kryminał, który w bardzo dosadny sposób pokazuje problem pedofilii wśród młodych chłopców. Dodatkowo w książce przedstawione zostały aspekty funkcjonowania policji w takich przypadkach. Mimo, że nie jest to powieść faktu czy też powieść popul... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

@Suzbook.e@Suzbook.e × 2

Kryminał

25.02.2021

Przychodzę do Was z genialnym debiutem literackim "Uczynkiem i zaniedbaniem" Mariusza Kaniosa. Książka swoją premierę miała w styczniu ale dzięki naborowi recenzenckiemu, który ogłosił autor, dane mi było przeczytać ją jeszcze przedpremierowo a dzięki zaufaniu jakim zostałam obdarzona, mogłam napisać także polecajkę na okładkę. Zapytacie pewnie,... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

Sprawa stara jak świat - literacki debiut

11.02.2021

„ Nie każdy homoseksualista to pedofil nie każdy pedofil to ksiądz nie każdy człowiek to człowiek” Jedna na trzy dziewczynki padły ofiarą wykorzystywania seksualnego przed 18 rokiem życia. Jeden na pięciu chłopców padło ofiarą wykorzystywania seksualnego przed 18 rokiem życia. Ktoś powie: że po 15 roku życia to już nie przestępstwo. P... Recenzja książki Uczynkiem i zaniedbaniem

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl