Recenzje książki "Wszyscy słyszeli jej krzyk"

Dodaj swoją recenzję

Antoni Maciejewski

13.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Wszyscy słyszeli jej krzyk” Ryszarda Ćwirleja to moje kolejne podejście do kryminałów retro. Ciągle mi z nimi nie po drodze. I choć doceniam warsztat i nawiązanie do epoki, szanuję słowa, regionalizmy i gwarę, to jednak wciąż ciężko mi przez nie przebrnąć. Komisarz Antoni Fischer po raz dziewiąty musi się zmierzyć z kryminalną zagadką, bo to k... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

@justyna_@justyna_ {}× 4

Allo Fischer?

8.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ryszard Ćwirlej przenosi nas w czasie i przestrzeni do Poznania lat 20. XX wieku. Podróż jest jak najbardziej wiarygodna, bohaterowie mówią i zachowują się stosownie do swojej epoki. Właśnie trwa Powszechna Wystawa Krajowa, do miast zjeżdżają się setki gości z różnych stron Polski i świata. Dochodzi do serii napadów, a sprawy podejmuje się bohater... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

@mysilicielka@mysilicielka {}× 1

Wszyscy słyszeli jej krzyk

12.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ryszard Ćwirlej Wszyscy słyszeli jej krzyk, Podpisuję się obiema rękoma pod umieszczonym z przodu okładki zdaniem Arkadiusza Jakubika, który chciałby zobaczyć ekranizację przygód komisarza Antoniego Fischera. Ja również chciałabym obejrzeć kryminalny serial retro stworzony na podstawie książek Ryszarda Ćwirleja. Serial w którym, główną rolę odegr... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

Kryminał w stylu retro

6.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kryminał retro ma się w Polsce bardzo dobrze. Kiedy lata temu Marek Krajewski przedstawiał czytelnikom Eberharda Mocka, funkcjonariusza wydziału kryminalnego policji tropiącego przestępców w przedwojennym Breslau nikt pewnie nie przypuszczał, że w ślad za nim pójdą kolejni pisarze powołując do życia nietuzinkowych bohaterów, którzy jako śledczy bę... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

@nika.mail@nika.mail {}× 4

Warto poszerzać czytelnicze horyzonty

31.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Wszyscy słyszeli jej krzyk" to solidna cegiełka, ma 502 strony i gdy wyciągnęłam ją ze skrzynki, miałam pewne obawy. Czcionka jest jednak dość duża, poza tym treść była na tyle interesująca, że przewracałam kartkę za kartką, nie zdając sobie sprawy z upływu czasu. To była literacka podróż w czasie i jestem pełna podziwu dla stylu Ryszarda Ćwirlej... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

Niecodzienna audycja radiowa

29.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jeszcze nigdy nie miałam okazji, by zapoznać się z piórem Autora. Zawsze kryminał retro kojarzył mi się z twórczością Katarzyny Kwiatkowskiej i z jej bardzo przyjemnym cyklem o przygodach detektywa Jana Morawskiego. Bardzo polubiłam tego typu klimaty, więc jak tylko otrzymałam możliwość poznać przygody komisarza Fischera w te pędy zaczęłam przygod... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

@jorja@jorja {}× 19

Wszyscy słyszeli jej krzyk

23.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jest mi obce nazwisko Ryszarda Ćwirleja, jednak nie jest mi znany komisarz Antoni Fischer i jego sławne wyczyny. Ale to, że rozpoczęłam od kolejnej części - w mojej ocenie - nie jest raczej przeszkodą. Autor dość drobiazgowo wprowadza nas w historię komisarza i wiemy tyle, ile jest konieczne i niezbędne. Mamy rok 1929, Poznań i odbywająca się... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

@malgosialegn@malgosialegn {}× 1

Wszyscy słyszeli jej krzyk

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejny autor, który trafił na listę ulubionych pisarzy i muszę powiedzieć, że bardzo cieszy mnie to, bo poznać twórczość Pana Ryszarda Ćwirleja to sama przyjemność. W tym przypadku poznajemy kolejną część przygód Antoniego Fishera, czyli 6 tom. Nie znałam poprzednich części, ale nie miałam kłopotu ze zrozumieniem, kto kim jest i co dzieje się w l... {} Recenzja książki Wszyscy słyszeli jej krzyk

@mamawmkesie@mamawmkesie {}× 2
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl