Recenzje książki "Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc"

Dodaj swoją recenzję

Demony we współczesnym świecie, czyli "Żniwiarz. Pusta noc"

26.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dzisiaj przygotowałam książkę, którą przeczytałam już jakiś czas temu, ale która zachwyciła mnie. Mówią, że demony, zabobony i czary odeszły już do przeszłości. Czy na pewno? Na pierwszy rzut oka Magda jest zwykłą dwudziestolatką. Czas wypełnia jej praca w małej księgarni oraz obowiązki domowe. To jednak tylko pozory, gdyż w wolnych chwilach, zam... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

Żniwiarz

20.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po zachwyceniu się sagą Katarzyny Bereniki- Miszczuk, "Szeptucha", długo szukałam chociaż namiastki tego słowiańskiego klimatu. Na szczęście jak się okazało, nie musiałam zadowalać się, żadnymi półproduktami, bo udało mi się odnaleźć kolejną perełkę. "Żniwiarz" , Pauliny Handel, to książka, która przenosi nas w świat już dawno przez nas zapomniany... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

Przyjemne pierwsze spotkanie

17.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po dobrych opiniach tej autorki oraz całej serii Żniwiarza, postanowiłam się zmierzyć z jej twórczością i sięgnęłam po pierwszą część Pusta Noc. Choć ja nie przepadam za książkami fantastycznymi, a zmory, demony i inne słowiańskie wierzenia nie są moim tematem zainteresowań. Początek książki męczyłam długo i musiałam się trochę przymuszać, ale gdz... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

Żniwiarz

23.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To tytuł, któremu przyszło dosyć długo czekać w zakurzonej kolejce. No ale w końcu i ja jestem już po i mogę wypowiedzieć się na temat „Żniwiarza". Na początek krótko, o czym opowiada nam Paulina Hendel, w swojej obyczajówce z elementami fantasy? Zwykła senna mała miejscowość, co od razu robi odpowiedni klimat. Wiatrołom- nazwa obiecująca. Miesz... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

Jeszcze dokończę tę historię

8.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chociaż ,,Pusta noc” pojawiła się w sprzedaży prawie cztery lata temu, dopiero niedawno o niej usłyszałam. Wiedziałam o niej tyle, że ma piękną okładkę. Jestem wzrokowcem, w dodatku kobietą, a okładka rzeczywiście mnie urzekła – kupiłam. Przyznam się bez bicia, że dopiero później przeczytałam opis, który wydawał się równie pociągający. Z począt... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

Słowiańskie upiory

2.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Żniwiarz" był wszędzie. Coraz częściej widywałam go na książkowym Instagramie, przewijał się przy okazji reklam różnych księgarni, pojawiał się to tu, to tam i kusił. Przyciągająca wzrok okładka zdawała się krzyczeć "weź mnie, weź mnie", z kolei opis powieści szeptał "a gdyby tak Supernatural działo się w Polsce?" Ponieważ wspomniany już serial j... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

@Kasja@Kasja {}× 1

Niewykorzystany potencjał

10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdecydowałam zapoznać się z tym cyklem z kilku względów. Po pierwsze oglądam na Youtube kanał Zaksiążkowane, gdzie cykl ten był bardzo polecany. Po drugie staram się wspierać polskich autorów, uważam, że są oni niedoceniani, a mają do zaoferowania tyle samo, co zagraniczni. Po trzecie książka odnosi się do mitologii słowiańskiej. Kultura przesiąkn... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

Polecam!

3.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna książka polskiej autorki i kolejna książka, która mnie nie zawiodła! Kiedyś twierdziłam, że dobra książka nie może pochodzić z mojego kraju, może dlatego, że ta pierwsza nie należała do dobrych. Za to Paulina Hendel pokazała mi, że moje postrzeganie należy zmienić i nie stawać niepotrzebnie okoniem. Oczywiście książka nie była idealna, mia... {} Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl