Avatar @Walczy

@Walczy

Kanapowicz od ponad 7 lat.
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od ponad 7 lat.

Recenzje książek

18 recenzji
Książka Finn nieokiełznany

Finn Nieokiełznany

Uschmann Oliver

Finn Nieokiełznany

22.06.2013

Do przeczytania "Finna" coś mnie zachęciło, nie wiem co, może ta okładka, może brakowało mi jakiejś bardzo lekkiej książki, niemniej nie żałuję i śmiało mogę stwierdzić że jest to jedna z najlepszych książek jakie przeczytałam w ostatnim czasie. Chętnie bym przeczytała więcej powieści spod pióra Pana Uschmanna. Finn to notoryczny kłamca i krętacz,... {} Recenzja książki Finn nieokiełznany

Książka Obca Pamięć

Obca Pamięć

Dan Krokos

Obca Pamięć

18.06.2013

W literaturze młodzieżowej coraz więcej jest powtarzanych wątków. Wampiry, wilkołaki, podróże w czasie etc. na stałe goszczą na półkach w księgarni, jednak motyw utraty pamięci nie zdarza się często, Dan Krokos wykorzystał pomysł, nakreślił fabułę, wykreował bohaterów, a to wszystko otoczył dozą tajemniczości, co sprawiło że stworzył dzieło orygin... {} Recenzja książki Obca Pamięć

Książka Atlanci. Kakrachan

Kakrachan

Olis Nari Lang

Kakrachan

25.05.2013

Książka określana mianem podwójnego debiutu - debiutu autorki i debiutu wydawnictwa. Olis Nari Lang to pseudonim polskiej pisarki, która od dziecka jest zafascynowana kulturą starożytną. Podobno jej przygoda z mitologią zaczęła się po tym jak przeczytała jedną z książek Ericha von Danikena. Wydawnictwo Azyl, wzięło się... no właśnie, skąd? Wyr... {} Recenzja książki Atlanci. Kakrachan

Książka Shaq bez cenzury

Dunkująca bestia czyli "Shaq bez cenzury"

Jackie MacMullan ...

Dunkująca bestia czyli "Shaq bez cenzury"

6.04.2013

Tytuł : "Shaq bez cenzury" Autorzy : Shaquille O'Neal, Jackie MacMullan Ilość stron : 326 Wydawnictwo : Sine Qua Non Ocena recenzenta : 6-/6 Shaquille O'Neal czterokrotny mistrz NBA, trzykrotny zdobywca tytułu MVP (najbardziej wartościowy gracz), mający na swoim koncie współpracę z sześcioma klubami. Statystyki imponujące jak i on sam. W sw... {} Recenzja książki Shaq bez cenzury

Książka Messi. Chłopiec, który zawsze się spóźniał (a dziś jest pierwszy)

Cudowne dziecko czyli "Messi Chłopiec, który zawsze się spóźniał ( a dziś jest pierwszy)

Leonardo Faccio

Cudowne dziecko czyli "Messi Chłopiec, który zawsze się spóźniał ( a dziś jest pierwszy)

30.03.2013

Tytuł : "Messi Chłopiec, który zawsze się spóźniał ( a dziś jest pierwszy) Autor : Leonardo Faccio Wydawnictwo : Sine Qua Non Liczba stron : 248 Ocena recenzenta : 5/6 Śmiem twierdzić że każdemu obiło się o uszy nazwisko Messi. Nieprzypadkowo, bowiem ten Argentyńczyk zdobywca 3 złotych piłek, najlepszy zawodnik FC Barcelony, z jednymi z najlepszy... {} Recenzja książki Messi. Chłopiec, który zawsze się spóźniał (a dziś jest pierwszy)

Książka Droga do Woodbury

Posapokalipsa część druga czyli "The Walking Dead Żywe Trupy Droga do Woodbury"

Jay Bonansinga ...

Posapokalipsa część druga czyli "The Walking Dead Żywe Trupy Droga do Woodbury"

29.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł : "The Walking Dead Żywe Trupy Droga do Woodbury" Autor : Robert Kirkman i Jay Bonansinga Seria : The Walking Dead Wydawnictwo : Sine Qua Non Ilość stron : 318 Ocena recenzenta : 6/6 Kiedy Robert Kirkman tworzył komiks wiedział że jest inny, dobry ale nie spodziewał się aż tak wielkiego zainteresowania głupimi, krwiożerczymi zombie. Najpie... {} Recenzja książki Droga do Woodbury

Książka Merlin. Nieznane lata

Abracadabra czyli Merlin i jego nieznane lata

Thomas Archibald Barron

Abracadabra czyli Merlin i jego nieznane lata

25.03.2013

Książka T.A Barrona opowiada o chłopcu- Emrysie który jako siedmiolatek zostaje wyrzucony na brzeg wraz z kobietą która uważa się za Jego matkę. Po pięciu latach życia w wiosce nasz bohater postanawia wyruszyć w podróż mającą na celu odnalezienie siebie,domu,potęgi swoich niechcianych mocy oraz swojego ojca o którym Brenwen (matka) mówi że nie jes... {} Recenzja książki Merlin. Nieznane lata

Książka Dziewiąty Mag I

Smoki i romanse czyli ,,Dziewiąty mag"

Alice Rosalie Reystone

Smoki i romanse czyli ,,Dziewiąty mag"

25.03.2013

Uwielbiam smoki, elfy magię. Ta książka to wszystko zawiera więc byłam szczęśliwa że mogę ją przeczytać. Myślałam że to książka wczesno młodzieżowa (chyba mogę to tak nazwać), po chwili jednak okazało się że jest to powieść dla trochę starszych i jest to romansidło osadzone w świecie fantasy. A.R Reystone to pseudonim co bardzo mnie zaskoczyło, au... {} Recenzja książki Dziewiąty Mag I

Książka Dziewiąty Mag II. Zdrada

Jazda bez trzymanki czyli "Dziewiąty mag : Zdrada"

Alice Rosalie Reystone

Jazda bez trzymanki czyli "Dziewiąty mag : Zdrada"

25.03.2013

Druga część "9M" to zupełnie inna bajka. Tutaj wszystkiego możecie się spodziewać. Akcja zmienia się ze strony na stronę. W poprzedniej części było jasno określone który bohater jest dobry, a który zły, jednak w tej nikt już nie jest takim jak był. Fabuła jest tak zaskakująca, że w niektórych momentach podnosiłam wzrok i zastanawiałam się, jak to ... {} Recenzja książki Dziewiąty Mag II. Zdrada

Książka Złodziej Pioruna

Od nastolatka do herosa czyli "Percy Jackson i złodziej pioruna"

Rick Riordan

Od nastolatka do herosa czyli "Percy Jackson i złodziej pioruna"

25.03.2013

Z twórczością Ricka Riordana, jednego z moich ulubionych autorów miałam pierwszy raz styczność na początku 2010. Wtedy wyszedł film "złodziej pioruna", zaciekawiona nim poszłam do księgarni i okazało się że jest książka. Przeczytałam pierwszą stronę i od razu mnie zaciekawiła, a dlaczego? Bo jest napisane tak : „Wiesz co, ja wcale nie chciałem być... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

Książka Morze potworów

Zatruta sosna czyli "Percy Jackson i morze potworów"

Rick Riordan ...

Zatruta sosna czyli "Percy Jackson i morze potworów"

25.03.2013

Drugi tom przygód naszego herosa, napisany przez Ricka Riordana nosi tytuł "Percy Jackson i morze potworów" dalej osadzony jest w naszym teraźniejszym świecie. Dla Percy'ego był to spokojny rok żaden potwór nie przedostał się do Nowego Yorku ale ostatni dzień szkoły okazuję się przełomem. Zwykła gra w zbijaka na boisku szkolnym zamienia się w walkę... {} Recenzja książki Morze potworów

Książka Księga bez tytułu

Totalna rozwałka czyli "księga bez tytułu"

Totalna rozwałka czyli "księga bez tytułu"

25.03.2013

Tytuł : "Księga bez tytułu" Autor: Anonim Ilość stron : 445 Wydawnictwo: Świat Książki "Księga bez tytułu" autorstwa Anonima trafiła do mnie dzięki koleżance bo sama raczej bym jej nie kupiła. Zawsze myślałam że to jakaś dziwna książka będąca słabym thrillerem bądź horrorem. O losie ale się myliłam... Zacznijmy od okładki bo muszę tutaj zaznaczy... {} Recenzja książki Księga bez tytułu

Książka Dragon Age: Utracony tron

Universum z gry czyli Dragon Age Utracony Tron

David Gaider

Universum z gry czyli Dragon Age Utracony Tron

25.03.2013

Tytuł :"Dragon Age Utracony Tron" Autor : David Gaider Wydawnictwo : Fabryka Słów Ilość stron: 469 Ocena recenzenta : 5/10 David Gaider jest kanadyjskim pisarzem mieszkającym w Edmonton, w prowincji Alberta. Od roku 1999 pracuje dla firmy BioWare zajmującej się tworzeniem gier komputerowych. Jest głównym scenarzystą gry "Dragon Age: Początek". ... {} Recenzja książki Dragon Age: Utracony tron

Książka Klątwa Tytana

Łowczynie Artemidy czyli" Percy Jackson i Klątwa Tytana"

Rick Riordan

Łowczynie Artemidy czyli" Percy Jackson i Klątwa Tytana"

25.03.2013

Tytuł : "Percy Jackson Klątwa Tytana" Seria : Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy Tom : 3 Autor : Rick Riordan Ilość stron: 308 Wydawnictwo : Galeria Książki Ocena recenzenta : 10/10 Percy ma już 14 lat i poważne problemy. Grover wysyła mu wiadomość że znalazł dwóch, nowych półbogów. Kronos gromadzi potężną armię, manipuluję herosami (w szczegól... {} Recenzja książki Klątwa Tytana

Książka Bitwa w Labiryncie

Dedal i jego labirynt czyli :Percy Jackson i Bitwa w Labiryncie"

Rick Riordan

Dedal i jego labirynt czyli :Percy Jackson i Bitwa w Labiryncie"

25.03.2013

Tytuł : "Percy Jackson Bitwa w Labiryncie Seria : Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy Tom : 4 Autor : Rick Riordan Ilość stron : 360 Wydawnictwo : Galeria Książki Ocena recenzenta 10/10 Po raz kolejny gdy Percy próbuje być grzeczny po raz kolejny mu nie wychodzi. W czasie dnia otwartego w nowej szkole było bardzo spokojnie, do czasu gdy syna Pana... {} Recenzja książki Bitwa w Labiryncie

Książka Ostatni Olimpijczyk

Wielka bitwa czyli "Percy Jackson i Ostatni Olimpijczyk"

Rick Riordan

Wielka bitwa czyli "Percy Jackson i Ostatni Olimpijczyk"

25.03.2013

Tytuł : "Percy Jackson i Ostatni Olimpijczyk" Seria : Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy Tom : 5 Autor : Rick Riordan Ilość stron : 300 Wydawnictwo : Galeria Książki Ocena recenzenta 10/10 "Ostatni olimpijczyk", ostatnia misja..., ostatnia bitwa..., ostatnia przygoda..., ostatni tom... To już niestety koniec wyśmienitej serii którą stworzył jede... {} Recenzja książki Ostatni Olimpijczyk

Książka Dziedzic Wojowników

Gdy nie weźmiesz leku... czyli "Dziedzic Wojowników"

Chima Cinda Williams

Gdy nie weźmiesz leku... czyli "Dziedzic Wojowników"

25.03.2013

Tytuł : "Dziedzic Wojowników" Seria : "Kroniki Dziedziców" Tom : 1 Autor : Cinda Williams Chima Wydawnictwo : Galeria Książki Ocena recenzenta : 10/10 Jack Swift zwyczajny nastolatek mieszkający w zwyczajnym miasteczku Trinity w stanie Ohio, ma zwyczajny dom, zwyczajną, ciągle zapracowaną mamę, zwyczajną szkołę ,a w niej zwyczajnych kumpli. Wsz... {} Recenzja książki Dziedzic Wojowników

Książka Narodziny Gubernatora

Postapokalipsa czyli " The Walking Dead Narodziny Gubernatora"

Jay Bonansinga ...

Postapokalipsa czyli " The Walking Dead Narodziny Gubernatora"

25.03.2013

Tytuł : "The Walking Dead Żywe Trupy Narodziny Gubernatora" Autor : Robert Kirkman i Jay Bonansinga Seria : The Walking Dead Wydawnictwo : Sine Qua Non Ilość stron : 358 Ocena recenzenta : 5-/6 Seria The Walking Dead wbiła się na stałe w kanon literatury postapokaliptycznej. Ludzie na całym świecie cenią sobie sposób w jaki Kirkman wymyślił całe... {} Recenzja książki Narodziny Gubernatora

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe