Avatar @angelika1109

Angelika

@angelika1109
3 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 11 lat.
{} Napisz wiadomość
3 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 11 lat.

Recenzje książek

24 recenzje

The Thing About the Truth

12.11.2012

Od dziecka powtarzano mi, że kłamstwo ma krótkie nogi i prędzej, czy później wyjdzie na jaw. Jeśli kiedykolwiek miałam złudzenia, że to tylko takie gadanie, po przeczytaniu książki Lauren Barnholdt rozwiały się one w ciągu sekundy. Tak, kłamstwo zawsze wyjdzie na jaw. Zwłaszcza w momencie, kiedy najmniej się tego spodziewamy i gdy jest już bardzo s... {} Recenzja książki Nie mogę powiedzieć ci prawdy

Going Too Far...

6.11.2012

Ziemia pod nami drży. Szum w uszach nasila się. Czuję przypływ adrenaliny. Jestem pijana. Śmieję się bez powodu, a papierowy kubek przechyla się niebezpiecznie w mojej ręce. Wiatr zawodzi o metalową konstrukcję mostu. Woda pod nami jest spieniona. Jak przez mgłę przypominam sobie historię dotyczącą tego miejsca. Niebezpieczeństwo… Ta myśl sprawia, ... {} Recenzja książki Dziewczyna, która chciała zbyt wiele

"Where the dead lead the living must follow..."

7.12.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szron powoli zaznacza niewyraźne wzory na szybie… Na skórze czujesz delikatny jak mgiełka dotyk niewidzialnych palców… Słyszysz niewyraźny szept, który wzmaga się z coraz szybszymi uderzeniami twego serca… Przed tobą majaczy postać młodej kobiety… W jej włosy zaplątane są kwiaty lilii… Z białej sukni spływa woda, wsiąkając w dywan… Spogląda na cieb... {} Recenzja książki Córka medium

"Pycha jest przyczyną upadku"

25.11.2011

„Wszędzie gdzie odwrócę wzrok, jest tak samo. Dym, ogień, ciała unoszące się na wodzie. Białe żagle w ogniu. Czerwone żagle poszarpane na strzępy.”* Kot miauczy i biega jak szalony po pokładzie… Niewielka łódka niebezpiecznie kołysze się na boki… Wiatr wydyma biały żagiel… Dziewczynka trzymająca ster zręcznie manewruje łódką pomiędzy zgliszcza... {} Recenzja książki Okup drapieżców

„Na granicy przebudzenia...”*

20.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dni stają się coraz dłuższe… Promienie wiosennego słońca ocieplają nasze twarze… Lekki wiaterek mierzwi nam włosy… Z dnia na dzień temperatura wzrasta… Wilki powoli wychodzą z lasu… Czekamy… Z zapartym tchem wpatrujemy się w drzewa broniące nam dostępu do sfory… Nie wiemy, kto do nas powróci by przeżyć lato jako człowiek… A kto na zawsze zostanie z... {} Recenzja książki Niepokój

Be careful who you love...

13.11.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zimny wiatr owiewa jego twarz.. Szelest liści zachęca do skoku pomiędzy drzewa… Wycie wilków jest jak naglące wołanie… Temperatura jest coraz niższa… Jego mięśnie drżą… Wspomnienia przestają mieć znaczenie… Już nie jest człowiekiem… Liczy się tylko twarda ziemia pod jego białymi jak śnieg łapami… Mercy Falls, to spokojne miasteczko jakich wiele. ... {} Recenzja książki Drżenie

Dexter - sympatyczny morderca...

10.11.2011

Blondynki, brunetki, rude… Wysokie, niskie, szczupłe, grube… Kolejna ulica, następna grupa ludzi czekających przed restauracją czy pubem… Roześmiani, smutni… mężczyźni i kobiety… To wciąż nie to, czego szuka… Nagle przystaje, rozgląda się pośpiesznie… Znalazł… Mężczyzna ma około czterdziestu lat… Podchodzi do niego powoli, nieśpiesznie… mają czas…... {} Recenzja książki Dexter. Taki sympatyczny morderca

Nie masz prawa by żyć...

29.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Nazywam się Anna. Nazywam się Anna i nie powinno mnie tutaj być. Nie powinnam istnieć. Ale istnieję. To nie moja wina, że tu jestem. Nie prosiłam się na świat. Ale nie mam przez to prawa czuć się lepsza.”* Wynalezienie leku na Długowieczność to miał być krok do przodu ludzkości – życie wieczne, brak trosk i ograniczeń. Ludzie szybko się przekonal... {} Recenzja książki Deklaracja

"Ciemniejsze niż wśród nocy krucze skrzydła..."

23.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Idąc w ciemny szlak nieznany, Od złych duchów opętany – Z krain, kędy Bóstwo – Noc Samowładną dzierży moc I, w gwiaździstej lśniąc koronie, Na swym czarnym siedzi tronie – Świeżom wrócił w nasze światy, Spoza Thule lodowatej – Ze sfer – co w mgłach się promienią – Poza czasem i przestrzenią.”* Isobel nie... {} Recenzja książki Nevermore 1. Kruk

"Tomorrow, When The War Began..."

18.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„- Wyobraźcie sobie, że wrócimy za kilka dni i zobaczymy, że wybuchła wojna nuklearna. Nikt oprócz nas nie ocalał – ciągnęła Corrie.”* Ellie, Corrie, Homer, Kevin, Fi, Lee, Robyn są nastolatkami, którzy wybrali się na wyprawę do Piekła – doliny gdzie według legend żył morderca wiele lat wcześniej wygnany przez innych osadników w góry. To nie ... {} Recenzja książki Jutro Gdy zaczęła się wojna

"Czas ludzi się skończył." - Archos*

14.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nad ulicami miast unosi się pył… Nie ma już naszych domów… Tylko gruzy majaczą w oddali jak bohaterskie kikuty po bitwie… Nieszczęście przybyło za szybko… Nagle, bez ostrzeżenia nasze urządzenia stanęły przeciwko nam… Zabiły miliony ludzi… Aby nas ocalić – tak twierdzą… Zapomnieli o jednym: Stworzono nas byśmy żyli i cokolwiek się stanie nie poddam... {} Recenzja książki Robokalipsa

"-O, po cóż z lasu pragniesz się wydostać?"**

11.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Piekielne bestie, syreny, czarodziejskie konie… Elfy… Wkrótce niewidzialne bramy zostaną otwarte… Rozpocznie się Samhain… Jedyna noc, która na zawsze może zmienić wasze postrzeganie świata… To co przedostanie się do naszej rzeczywistości ani trochę nie przypomina istot z przesłodkich bajek dla dzieci… Magiczne istoty są żądne krwi… Pragną zabawy… ... {} Recenzja książki Oddech nocy

"Czasem po prostu nie ma się wyboru..."*

10.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Dawniej byłam kimś. Kimś zwanym Jenną Fox. Tak mówią. Ale jestem kimś więcej niż nazwiskiem. Kimś więcej, niż mówią. Kimś więcej niż zbiorem faktów i danych, które mi wbijają do głowy. Kimś więcej niż postacią z nagrań wideo, które mi każą oglądać. Kimś więcej. Tylko nie jestem pewna kim.”* Jenna straciła rok swojego nastoletniego życia, powoli o... {} Recenzja książki Przebudzenie Jenny Fox

Tutaj mogę być kimś innym.... wystarczy spróbować...

7.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co robią ludzie, gdy ich świat się wali i przestaje przypominać scenariusz jakiejś hollywoodzkiej superprodukcji? Odpowiedzi jest tyle ile osób, które przeżywają swoje życiowe niepowodzenia. Jedni płaczą, drudzy zaszywają się w czterech ścianach lub ignorują wszystko i wszystkich, inni udają że się nic nie stało… Każdy z nich próbuje żyć dalej na s... {} Recenzja książki Wymiana studencka

"Gdzieś się w końcu zatrzymam, czekajac na was".**

5.10.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Moskw, Helston, Mediolan… 1758, 1613, 555… Biegniesz… przeskakujesz… chwytasz kolejnego Głosiciela… podróżujesz dalej… Nie ma czasu do stracenia… Wiesz co należy zrobić… Kolejny raz zaglądasz w przeszłość… Z nadzieją, że tam odnajdziesz odpowiedź… Luce wyrusza w podróż swojego życia. Może wszystko zmienić. Naprawić lub ostatecznie zniszczyć, to... {} Recenzja książki Namiętność

Niewidzialna dla świata...

23.09.2011

Dookoła jest tylko ciemność. Brudna woda wdziera się do nosa… ust… Zamiera oddech… Gwałtowne ruchy rąk i nóg, stają się coraz powolniejsze, aż nagle zamierają… Oczy tracą swój blask… matowieją… Nie ma już ciepła… nie ma już nic… Tylko mroczna otchłań porywająca twe ciało w odmęty spienionej wody… Nie ma ratunku… Pozostaje tylko mgliste wspomni... {} Recenzja książki Pomiędzy

"Do zakochania jeden krok..."

21.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Do zakochania jeden krok, jeden jedyny krok nic więcej. Do zakochania jeden krok, trzeba go zrobić jak najprędzej."** Nieśmiałe, ukradkowe spojrzenia… Niewinne uśmiechy… Przyspieszone bicie serca… Motyle w brzuch… Zauroczenie… miłość… uczucie dodające skrzydeł…. Jak każda z nas, tak i Sara marzy o księciu z bajki – sympatycznym, przystojny... {} Recenzja książki Gdy nadejdzie czas

"Czas nie zaczeka na ciebie."

16.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie konkretnej osoby, to pojedynczy rozbłysk pośród miliona innych… Może być, jak szybkie mrugnięcie lub leniwe otwieranie oczu o poranku… Jednak zawsze jest chwilą, małą cząstką w nieskończoności czasu… Gdy świat pędzi naprzód, ofiaruje ci obietnicę przyszłych przygód i radości, myślisz, że masz wieczność, aby wszystkiego doświadczyć… Jak mylne... {} Recenzja książki Dziewczyna o szklanych stopach

"Jeśli wiedzielibyśmy jakie będzie nasze jutro, naprawilibyśmy je?"

11.09.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba każdy z nas miał taki dzień w swoim życiu, gdy z westchnieniem szeptał: „ Ach... gdyby... gdyby można było cofnąć czas...” Wyobraźcie sobie, że jest to możliwe... Macie szansę zmienić dzień, zanim jeszcze nastąpi... Zaryzykujecie? Czy jednak pozwolicie sobie na popełnienie błędu? „Pamiętnik z przyszłości” jest pierwszą książką pani Ahern, j... {} Recenzja książki Pamiętnik z przyszłości

"Pomiędzy przeznaczeniem i wolną wolą..."

2.09.2011

Lubię Madison Avery. Jest w niej coś, co sprawia, że się uśmiecham. Może to, te fioletowe włosy ( o których zawsze marzyłam), a może żółte trampki z czarnymi sznurówkami w czaszki? Cokolwiek to jest, z przyjemnością przeczytałam kolejny ( już trzeci) tom o przygodach żniwiarzy światła i ciemności. Tak jak i poprzednio ,świetnie bawiłam się razem z ... {} Recenzja książki Nadejście aniołów mroku

"Are you ready to believe?"

28.08.2011

Teagan McNeel od najmłodszych lat odczuwała obecność niewidzialnej osoby obok siebie. Gdy nie mogła spać, bała się lub miała do rozwiązania skomplikowany problem, ten ktoś sprawiał, że czuła się pewna siebie i bezpieczna. Choć był obecny przy niej niewidzialny obrońca, z biegiem lat do jej snów zaczęły przekradać się koszmary... Czuła jak zaczyna o... {} Recenzja książki Gwiazda anioła

Każda z nas ma w sobie magię...

27.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główną bohaterkę Christine Candy (CC) poznajemy w dniu jej 25 urodzin, które spędza samotnie przy butelce wina, ma już dość nudnego i przewidywalnego życia. Pragnie czegoś więcej… odrobiny magii. Pod wpływem chwili rzuca zaklęcie znalezione w książce o mitologii. Nieświadoma zamieszania jakiego dokonała zasypia… Ma niesamowity sen, który jest dopi... {} Recenzja książki Bogini Oceanu

Kiedy życie daje nam w kość...

27.08.2011

Jest Ci smutno? Wszystko co złe, spotyka właśnie Ciebie? Uważasz, że twoje życie legło w gruzach? Czy właśnie usłyszałam ciche „tak..."? Jest tylko jeden sposób, aby to zmienić. Zapraszam na terapię książkową! Jeśli na powyższe pytania odpowiedź była negatywna, nic nie szkodzi. Jestem pewna, że książka i tak wam się spodoba. Lekarstwo: „Z deszc... {} Recenzja książki Z deszczu pod rynnę

Kiedy miłość jest wszystkim czego pragniesz...

27.08.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka Strąceni Gwen Hayes sprawi, że nasz świat zadrży w posadach. Niesamowita! Cudowna! Jedyna w swoim rodzaju! Sprawia, że chce się krzyczeć, tupać nogami, potrząsnąć za „szaty” pewnego osobnika… Wywołuje w nas skrajne emocje… „Wszystko zmieniło się tej nocy, kiedy zobaczyłam, jak płonący chłopak spada z nieba”. Przyznam, że już pierwsze sło... {} Recenzja książki Strąceni

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe