Avatar @book_matula

@book_matula

15 obserwujących. 18 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
book_matula
Napisz wiadomość
Obserwuj
15 obserwujących.
18 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

188 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję

Takich książek mi brakuje.

2.01.2021

Nigdy nie wiesz czy wychodząc z domu wrócisz do niego w takim składzie jak, przy wyjściu dlatego z góry powiem, żebyśmy docenili każdy moment, chwile w naszym życiu. Podziwiam i wspieram (jakby to nie zabrzmiało) główną bohaterkę Katarzynę Mariańską, bo na samym początku dowiesz się ze straciła syna Krzysia w wypadku samochodowym, ale czy na pewno... Recenzja książki Nimfa

Książka dla kogos o mocnych nerwach!

2.01.2021

Na pewno mieliście nie raz takie uczucie, ze ta książka to będzie tak na szybko, albo po opisie stwierdziliście, ze oho..!! To coś dla mnie!! U mnie pojawiła się myśl, ze pewnie będą to czyjeś wspomnienia, (bo muszę podkreślić, ze ja nigdy nie czytam opisów książki) Czytając książkę nie byłam jakoś wciągnięta w historie, lecz z biegiem wydarzeń za... Recenzja książki To, co zostawiła

Książka trzymająca do końca w napięciu.

1.01.2021

Musze przyznać, że spodziewałam się akcji typu rzeź, flaki, ktoś bez głowy albo oka, lecz jakie było moje zaskoczenie, kiedy obeszło sie bez tego, ale napięcie pozostawiono. Takiego kryminału to ja dawno nie czytałam. Pomimo, że akcja dzieje się w jednym miejscu, czyli domu gdzieś w górach dokładnie Szczyrk, do którego nie ma dostępu, ponieważ spa... Recenzja książki Oczy zachodzące szkarłatem

Tajemnice Rydlińskiego lasu Nie tylko dla dzieci, ale i dorośli znajdą coś dla siebie.

1.01.2021

Właśnie skończyłam czytać i muszę powiedzieć, że z Helenką miałyśmy czasem ubaw co niemiara, a mianowicie Naszym ulubieńcem jest Churchill, ale nie powiem kim jest i jakie rzeczy wyprawia mogę tylko rzecz, że i wam skradnie serce :p Nasza mała bohaterka czyli Poppy po śmierci mamy jedzie zamieszkać na jakiś czas z babcią do miasteczka o nazwie Sad... Recenzja książki Tajemnica Rydlińskiego Lasu

Miała umrzeć powaliła mnie na kolana

1.11.2020

Spotkałam się z rożnymi opiniami i to chyba był motor napędowy do tego, żeby sięgnąć po te poezyjce. Osobiście uważam, ze książka jak pozostałe książki Ewy jest genialna. Kto z nas nie myślał, chociaż raz w życiu „A może jestem adoptowana” albo „Ciekawe czy moja rodzina ma jakieś sekrety?” „ Jaka jest przeszłość mojej rodziny” itd. Ja chyba z tysi... Recenzja książki Miała umrzeć

Książka, która na długo zostanie w Twojej głowie.

31.10.2020

Dostając książkę do rak byłam w niebo wzięta, ponieważ w końcu dowiem się im jest ten tajemniczy „Widz” Maggor, którego poznajemy w pierwszej części. Wiedziałam, ze i ta pozycja mnie nie zawiedzie. Mnóstwo sytuacji, w których podnosi się tobie ciśnienie, ale i takich, które przerażają. Co byś zrobił, kiedy nagle budzisz się z ze snu i widzisz, ze ... Recenzja książki Hellware

Córka pedofila to nie tylko ksiazka, ale pamietnik :)

29.10.2020

Dzisiejszego dnia kolejna pozycja trafia na moja półkę książek roku. Książka autentyczna, fascynująca. Przyznam się, ze czytając opis bardzo bałam się jej, bo myślałam ze znajdę w niej rzeczy, które w dzisiejszych czasach są tak bardzo na świeczniku/tabu. Autorka fenomenalnie oddała realizm tragedii i problemu, jaką jest pedofilia, oraz okaleczani... Recenzja książki Córka pedofila

Niezły szok

17.10.2020

Na początku biorąc te książkę do reki myślałam sobie, ze będzie to szybka, lekka literatura i tu jakże było moje zdziwienie, kiedy okazało się ze mamy tutaj końcówkę wojny, morderstwa ku czci Bogu, krew, mnóstwo złych ludzi, którzy w imię Boga sami wymierzają sprawiedliwość. Taki obraz Boga i rewolweru. Zło czai się tam gdzie Nam nie przyjdzie do ... Recenzja książki Diabeł wcielony

Córka Nazisty moj top roku 2020

14.10.2020

Książka, która mnie chwyciła za serce. Nie zdajemy sobie sprawy, ze to, co wydarzyło się podczas II wojny światowej, która potrafi ukształtować w nas kogoś, kogo czasem trudno wygnać, którego nie da się zlikwidować jednym pstryknięciem palców, która nie pokona nawet Alzhaimera. Mocna książka do bólu prawdziwa i szczera przywołującą tragiczne losy ... Recenzja książki Córka nazisty

"Wesela nie będzie" to hit tego roku!

20.09.2020

Kolejna bo już 2 powieść Gosi, która skradła moje serce, ale to za sprawa babci Krystyny, która jak agent Bond potrafi załatwić to co nie jest do zrealizowania :D Opowiadałam wam i pokazałam mój ulubiony kawałek, przy którym płakałam ze śmiechu a mianowicie strona 243, ale żeby zrozumieć musicie przeczytać całość No Anka i Krzyś wymiatają.. Oczywi... Recenzja książki Wesela nie będzie!

Degustator Marcin Walczak Swietny debiut

20.09.2020

Pierwszym szokiem dotyczącym książki było to, ze napisał ją ksiądz kolejnym to, ze pisze autor o intrygach i mafii kościelnej, pedofilia, korupcja itp. Dziwię się, dlaczego o książce nie jest głośno. Petarda do ostatniej kartki i mam nadzieje, ze z autorem spotkam się za niedługo, bo temat handlu krwią spotykam pierwszy raz. Ile razy próbowałeś wł... Recenzja książki Degustator

Dla mnie Bomba

20.09.2020

Zdecydowanie najwyższa ocena. Jestem w szoku po tej lekturze. Cała książka trzyma w napięciu do ostatniej kartki nawet mglę, która pod koniec jest opisana dawała się odczuć albo to ja tak bardzo wczułam się w te książkę. Mówcie co chcecie, ale ja kibicuje Igorowi i Julce❤ Jak zobaczyłam okładkę to wiedziałam, ze będzie mocna akcja, ale tego co jes... Recenzja książki Piętno

Poproszę takich więcej :D

11.08.2020

Przyznam się, że po okładce wiedziałam, że to musi być, coś, ale jakie było? No kochani ja jestem mega zadowolona. Jest bardzo odważna to trzeba przyznać. Obraz uchodźcy, imigranta, pracy na czarno to obraz nie tylko panujący w Polsce, ale i na świecie, oraz to jak potrafią być wykorzystywani obcokrajowcy tylko, dlatego, ze są tutejsi. Ile jest po... Recenzja książki Splamiona jego żądzą

© 2007 - 2024 nakanapie.pl