Avatar @book_matula

@book_matula

15 obserwujących. 18 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj 4 dni temu.
book_matula
Napisz wiadomość
Obserwuj
15 obserwujących.
18 obserwowanych.
Kanapowicz od 4 lat. Ostatnio tutaj 4 dni temu.

Recenzje książek

188 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję

:)

9.06.2024

Nie wiem, czy jest jeszcze ktoś, kto nie zna autorki? Pisze fantastycznie co możecie sprawdzić, czytając jej nowość „Pod dachem z mordercą” którą jestem oczarowana. Większość z nas wie, że jednego, czego możemy być pewni to tylko swojej osoby, a i to może czasem nas zdziwić/szokować. Thriller psychologiczny, który da niejednemu do myślenia, a prze... Recenzja książki Pod dachem z mordercą

Słuchacz

10.02.2024

Poznałam autora, czytając „Zew nocnego ptaka”, która skradła moje serce nie tylko liczbą stron, ale również całą akcją, którą tam możecie poznać. Napisana jest w taki sposób, że zarwiesz noc, aby poznać jej zakończenie (Mam już w domu drugi tom, więc niedługo pojawi się recenzja). Dlatego bardzo chciałam, aby dzisiejszy tytuł, który bierzemy na ta... Recenzja książki Słuchacz

:)

18.01.2024

Dzisiejsza recenzja dotyczy książki, która może wciągnąć was tak bardzo, że możecie upaść z łóżka, fotela lub innego miejsca, gdzie czytacie książki. Książka jest idealna dla każdego wieku, od najmłodszych po dorosłe dzieciaki. Jeżeli chcecie, macie możliwość odsłuchania tej serii jako audiobook, a cudowny głos Pana Janusza Zadury zaczaruje ten dz... Recenzja książki Jaga i miasto magotechników

:)

14.01.2024

Znacie Lute Karabinę? Koniecznie musicie znać pierwszy tom, ponieważ tutaj będą spoilery. :p W pierwszej części pisałam, że siła jest kobietą i tutaj macie 100% potwierdzenia tego. Muszę zaznaczyć, że jeśli spotkam autora osobiście, to ma u mnie darmowego „kopniaka” w żydź! Kurde, mać, takie sytuacje, jakie mi zaoferował, powinny być karalne!!! (ż... Recenzja książki Nic do stracenia

:p

31.12.2023

Przy pierwszej części pisałam, że Rezkin to mój ideał faceta. Ma swoje wady, ale jego nonszalancja i obycie sprawiają, że mogę za nim iść nawet na koniec świata. Dzisiejsza recenzja dotyczy trzeciego tomu serii "Kroniki mroku", więc jeśli nie czytałeś poprzednich, nie polecam czytać mojej recenzji, aby nie zdradzić szczegółów :p. Z każdym nowym to... Recenzja książki Legendy Ahn

:)

30.12.2023

Pierwszy raz miałam przyjemność poznać twórczość autorki, czytając „Wojnę makową” która wywróciła mój fantastyczny świat do góry nogami. Postać Rin i tego, przez co przeszła tak mnie wciągnęło i całe szczęście, że miałam drugi tom pod ręką, bo chyba nie wytrzymałabym czekania na kolejny tom. Kolejnym zachwytem był „Babel” i tak jak wyżej było wiel... Recenzja książki Yellowface

:)

27.12.2023

Jak dowiaduje się, że autor którego uwielbiam wydał nową książkę to muszę ją mieć, a mowa o jednym z nich czyli o Mieczysławie Gorzka i książce „Poszukiwacz zwłok” którą uwielbiam. Jeżeli nie znacie twórczości autora, to macie grzech (żartuje oczywiście :p), ale fakt seria „Cienie przeszłości” warta jest każdej ceny i zarwania nocy. To jedna z tyc... Recenzja książki Poszukiwacz zwłok

Burza tom 2

24.12.2023

Muszę przyznać, że nie znam poprzedniej części, ale czytając drugi tom nie miałam kłopotu ze zrozumieniem co i jak choć ciekawość, od czego pewne rzeczy, sytuacje zaczęły się wzięła górę i na pewno będę nadrabiać. Przed wami książka, która wybudziła we mnie masę różnych emocji od tych nierozumiejących „ale skąd i dlaczego” po śmiech i takie „ooo o... Recenzja książki Burza

:)

18.12.2023

Z autorem miałam już przyjemność przy tytule „Dzieci nocy” które uwielbiam i mocno marzy mi się, żeby powstał audiobook, bo nie mam za dużo czas, a bardzo chciałabym przeczytać jeszcze raz. Jak zobaczyłam ten tytuł wiedziałam, że to będzie mocne, ale nie spodziewałam się, że taka cegła spowoduje „atak serca”. To jest tak dobre, że bez względu na t... Recenzja książki Trupia otucha

Obcy. Sekrety Greystonów. tom 1

3.12.2023

Nawet nie macie pojęcia, jakiego mam bzika na punkcie książek z wydawnictwa Dwukropek! Mówię całkiem poważnie. Moja miłość zaczęła się od książki „Ostatnia Tchnąca Magią” i tutaj szkoda, że nie ma kolejnych części. Z każdą kolejną książką wiedziałam, że to będzie przyjaźń na wieki. Dzisiejsza recenzja należy do Dwukropka, a tytuł książki to „Obcy.... Recenzja książki Sekrety Greystonów. Obcy

:)

29.11.2023

Co uwielbiam w opowiadaniach? W kilku stronach autor napisał coś, co innym zajmuje nawet kilka tomów :D tak na poważnie zawsze, ale to zawsze mam ochotę, żeby dane opowiadanie było rozszerzone do jedno lub kilku tomów. Nie mam ulubionego tytułu, bo każde jest inne i bardzo wciągające. Dodatkowo klimatu dodają ilustracje, które są bardzo wymowne i ... Recenzja książki Klub świątecznych zbrodni

:)

25.11.2023

Za takie książki powinno się karać! Oczywiście to żarty, ale zryczałam się jak nie wiem kto. Nie znałam opisu, bo autorkę znam z poprzednich książek. Przyznam że spodziewałam się innej historii, a dostałam bombę emocjonalną, która wywarła na mnie olbrzymie wrażenie. Kochani całkiem serio dla tej książki warto zarwać noc, warto poświęcić chwilę, le... Recenzja książki Nie nasza godzina

Reezja

24.11.2023

Jak dowiaduje się, że będzie premiera nowego tytułu autora to idę w to nie czytając opisów. Uwielbiam, bo znam już dwie poprzednie książki autora. Uprzedzam, że opisów książki jest sporo w necie, więc można śmiało nadrobić. Mnie osobiście bardzo podobała się książka, a to za sprawą pewnego problemu, jaki porusza, a mowa o… No może lepiej napisze, ... Recenzja książki Na białym koniu

Omens Bite. Dary bogiń tom 2

22.11.2023

Przed wami Kontynuacja powieści Spells Trouble. Wiedźmi czar „Omens Bite. Dary bogiń” więc jeżeli nie czytałeś pierwszego tomu, to tutaj będziesz miał/ła mały spojler. Od pierwszych stron pokochałam te nasze wiedźmie siostry, które tym razem nie mają lekko, chociażby jak sami wiecie śmierć mamy mocno odznaczyła się na życiu bliźniaczek. Najbardzie... Recenzja książki Omens Bite. Dary bogiń

:)

4.11.2023

Kiedy przychodzi moment pisania recenzji książek, jakie przeczytałam to jestem taka podekscytowana, że nie macie pojęcia, ale jak przychodzi moment pisania recenzji swojego patronatu, to już combo uczucie, jakie nie jesteście sobie wyobrazić. Dzisiejsza recenzja patronacka dotyczy jednej z moich ulubionych serii, a mowa Przygodowcach. Dziś spotyka... Recenzja książki Miasto tajemnic

Jaśminowy tron tom 1

6.07.2023

Są książki, które tak wejdą do głowy, że chodź byś przeczytał po niej kilka innych to nie możesz przestać o niej myśleć. Dzisiejsza recenzja dotyczy książki „Płonące królestwa. Jaśminowy tron” tom 1 autorstwa Tasha Suri znanej już z serii „Kroniki Ambry” które z całego serca polecam. Nie wiem, czy zgodzicie się ze mną, ale za każdym razem jak sięg... Recenzja książki Jaśminowy tron

Rozgwiazda

29.06.2023

Jestem pewna, że jako dziecko chociaż raz ktoś z Was myślał sobie, jakby to było, gdybyśmy mogli oddychać pod wodą albo żeby było na dnie morza, oceanu miejsce, w którym każdy z nas żyje jak chce. Z rozdziału na rozdział książka dawała mi odpowiedź, że chyba lepiej trzymać się lądu, gdzie moje miejsce. Nie to, że jest w niej coś złego tylko tak ... Recenzja książki Rozgwiazda

Maleńka

28.06.2023

Kolejny raz mam zaszczyt opowiedzieć Wam o książce jednej z moich ulubionych autorek oraz mojej imienniczki, którą podziwiam całym sercem, a mowa o Annie H. Niemczynow. Staram się każdej recenzji napisać, że książki autorki to według mnie taki przewodnik dla każdej kobiety (bez względu na wiek), ale i dla mężczyzn (żeby może lepiej zrozumieć kob... Recenzja książki Maleńka

Necrovet. Usługi weterynaryjno-nekromantyczne

8.06.2023

Mieliście w swoich rękach książkę dopiero co wziętą od kuriera, a na drugi dzień przewracacie ostatnią stronę? Ja właśnie zaliczam się do tej grupy. Fantastyka pełną buzią, która sama się czyta, a mowa o książce Pani Joanny W. Gajzler „Necrovet. Usługi weterynaryjno nekromantyczne. Jeżeli jesteś fanem książek Anety Jadowskiej, to w 100% ta przypad... Recenzja książki Usługi weterynaryjno-nekromantyczne

„Duchy z Błękitnej Zatoczki. Karlota Marchewka t.1”

26.05.2023

Jak przychodzi moment pisania recenzji zależy mi na tym, żebyście poczuli tę samą przyjemność co ja, czytając książkę, a tym bardziej, jeżeli sprawa dotyczy patronatu. Musicie wiedzieć, że patronowanie temu wydawnictwu jest jednym z największych sukcesów. Kiedyś już pisałam, że mam sentyment do Dwukropka, ponieważ moja córka jako pierwsze zapamięt... Recenzja książki Duchy z Błękitnej Zatoczki.

Bohater

21.05.2023

Dziś spędzimy czas przy twórczości Wiktora Mroka, a mowa o książce pt. „Bohater”. Pierwszy raz miałam przyjemność czytać książkę, gdzie akcja rozgrywa się w Rosji, a dokładnie w Moskwie. Przed wami kawał fantastycznego kryminału, gdzie momentami denerwowałam się, bo mogłoby już się wyjaśnić albo już myślałam, że zaraz złapią mordercę, a tu wywinął... Recenzja książki Bohater

Bestia z pałacu Buckingham

10.04.2023

Kto nie zna książek autora Williams David ten niech żałuje, bo tyle radości w czytaniu ich to tylko w Wydawnictwie Mała Kurka. Nie wiem, jak to autor robi, że z każdą książką, jaką mamy z Helenką (moją córką) przyjemność czytać mamy tyle zabawy i radości, że głowa mała. Tym razem chciałybyśmy pochwalić się takim tytułem jak „Bestia z pałacu Buckin... Recenzja książki Bestia z pałacu Buckingham

Babel

22.03.2023

Jak zniechęcić się do czytania książek? Idealna recepta to, tak żeby przeczytać „Babel” Przetoczyła mnie przez kamienistą plażę, posypując na rany solą. Oczywiście to wszystko żart, ale od razu napiszę, że to książka, która wymaga od czytelnika skupienia tzn. wróć! Wymagała ode mnie skupienia i zastanowienia się nad pewnymi kwestiami. Jak trzymała... Recenzja książki Babel, czyli o konieczności przemocy

Panna z Jaśminowa tom1

22.02.2023

Autorkę Elżbieta Gizela Erban miałam przyjemność poznać podczas czytania serii „Fatalne zauroczenie” które z całego serca polecam. Jeżeli poznałeś już książki autorki, to ta seria, o której dziś opowiem na pewno wpadnie w twoje gusta. Dziś na tapet bierzemy pierwszy tom serii „Kochankowie burzy. Panna z Jaśminowa” która oczarowała mnie swoją taką ... Recenzja książki Panna z Jaśminowa

Przeklęty zamek. Przygodowcy, tom 1

21.02.2023

Uwaga poszukuje chętnych, którzy nie boją się przygód, którzy gotowi są na czynny udział w rozwikłaniu zagadki oraz zrobią wszystko, żeby tylko znaleźć kryjówkę kapitana Jacka Kexleya. Przed wami pierwszy tom przygód „Przygodowców”, za którymi pójdę w siną dal, bo zabawa, o jakiej dziś mogą pozwolić sobie nieliczni, a to za sprawą odwagi, której d... Recenzja książki Przeklęty zamek

© 2007 - 2024 nakanapie.pl