Avatar @bookcoffecake

Book Coffee Cake

@bookcoffecake
3 obserwujących.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 7 miesięcy temu.
book_coffee_cake
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj 7 miesięcy temu.

Recenzje książek

298 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Book Coffee Cake

21.11.2023

“On nie był tym, kogo potrzebowałam, był też tym, kogo chciałam.” “Pokusa” to historia w której spotykamy się z zakazanym uczuciem oraz relacją, którą tak bardzo lubimy - nauczyciel i uczennica. Tajemnice, sekrety, ukradkowe spojrzenia i przyciąganie, to coś co uwielbiam w tego typu książkach. Niestety tym razem mam strasznie mieszane odczucia. O... Recenzja książki Pokusa

Book Coffee Cake

12.11.2023

„Na początku chciałem podarować ci róże, ale wydały mi się zbyt pospolite, żeby opisać twój charakter. (…) – Dopiero potem to do mnie trafiło. Piwonie! Są piękne, ale bardzo wrażliwe. Posiadają właściwości lecznicze. Mają silne korzenie. Nie lubią przesadzania i mogą po tym zabiegu przez parę lat nie kwitnąć.” Heej! 🧛 Dziś zabieram was do miastec... Recenzja książki Krew, która nas dzieli

Book Coffee Cake

28.04.2023

“To tylko pozory. (...) Każdy z nich jest skupiony wyłącznie na służbie krajowi. Nie jesteśmy rodziną, a monarchią, która mieszka w pałacu ze szkła.” Dylogia “W blasku zorzy” jest jedną z piękniejszych historii miłosnych jakie kiedykolwiek czytałam. Zakochałam się już w książce “Zamek z płatków róż” gdzie dostaliśmy historię Christophera i Gwen, ... Recenzja książki Pałac ze szkła

Book Coffee Cake

28.04.2023

JEDNA KOBIETA I DWÓCH MĘŻCZYZN, KTÓRZY ZABIEGAJĄ O JEJ WZGLĘDY! Laura Castillo w dzieciństwie przeżyła traumę, która do dziś spędza jej sen z powiek. Mimo, iż przez wielu uważana jest za delikatną, niepozorną i wrażliwą, w jej żyłach płynie krew Castillo, która do czegoś zobowiązuje. Dziś kobieta będzie mierzyć się ze starym wrogiem, odpowiedzia... Recenzja książki Zemsta upadłej księżniczki

Book Coffee Cake

28.04.2023

“ (...) tak naprawdę człowiek jest wart tyle, ile jego słowo.” “Amethyst. Yes, please” to kontynuacja losów Veriny i Zeny. Pary, która przeszła już niejedno, a samo zakończenie poprzedniej części mocno namieszało w ich relacji. Teraz przed tą dwójką najtrudniejszy test. Verina musi zmierzyć się z faktem, że kolejna osoba ją zawiodła, a wszystko w... Recenzja książki Amethyst. Yes, please

Book Coffee Cake

28.04.2023

“Był zdrajcą. Kryminalistą. Mordercą. A ja byłam… nim zafascynowana” Sparrow Raynes niespodziewanie z dnia na dzień została wciągnięta w brutalny i mroczny świat Troya Brennana. Mężczyzna postawił ją na ślubnym kobiercu i zmusił do ślubu. Choć nikt nie zna powodów, dlaczego zwrócił uwagę na zwykłą i prostą dziewczynę, on jednak nigdy nie postępuj... Recenzja książki Sparrow

Book Coffee Cake

28.04.2023

“Między nie chcę, a nie umiem jest jeszcze spróbuję.“ “Przysięga. Hope” to kontynuacja losów Hope Philips, którą poznaliśmy w książce “Testament. Hope”. I o tyle o ile pierwsza część była dla mnie powiewem świeżości, tak jeżeli chodzi o dalsze losy, to moja ekscytacja i fascynacja tą historię wybiła ponad skalę. Życie głównej bohaterki zostało zd... Recenzja książki Przysięga

Book Coffee Cake

28.04.2023

“Zbudowanie trwałej więzi, której podstawę stanowi zaufanie, to skomplikowany, czasochłonny proces. Obie strony muszą wykazać się cierpliwością i - przede wszystkim - potrafić szczerze mówić o swoich uczuciach. Ważne jest też zaangażowanie, bo kiedy stara się wyłącznie jedna osoba, a druga pozostaje bierna… Szybko pojawia się zniechęcenie”. Książ... Recenzja książki Once upon a time

Book Coffee Cake

28.04.2023

“Trudno jest wchodzić do tej samej rzeki, gdy ma się świadomość, że można tam trafić na ścieki.” “Mecenas” to książka w której spotykamy się z połączeniem wątku kryminalnego z romantycznym. Anna Falatyn po rewelacyjnej serii “Prawniczka Camorry”, powraca z nową, intrygującą serią “KodeX”. Serią, która opowiada losy mecenasa Wojciecha Bieleckiego ... Recenzja książki Mecenas

Book Coffee Cake

28.04.2023

“Miłość to dziwne uczucie, które u każdego objawia się inaczej. Czasem rozkwita przez lata, a czasem pojawia się jak nieproszony gość.” “All We Have Is Now” czyli debiut autorski Dominiki Matogi przykuł moją uwagę swoim intrygującym tytułem, opisem i okładką. Lubię historie w których z czasem mogę rozgryźć znaczenie tytułu - uwaga mały spoiler - ... Recenzja książki All We Have Is Now

Book Coffee Cake

28.04.2023

“(...) istnieją różne rodzaje bólu - stwierdził - Te złe i jeszcze gorsze. Ale czasem te pierwsze mają moc, by odrobinę stłumić drugie. Odwracają uwagę tak skutecznie, że łatwo szukać w nich ukojenia.” Aubree Sullivan szykowała się właśnie do swojego wymarzonego ślubu. Miała idealnego partnera, malowniczą lokalizację, wymarzoną suknię ślubną i id... Recenzja książki Black Roses

Book Coffee Cake

28.04.2023

“Wilk bez watahy popada w obłęd. Tak samo, jak stado bez alfy się gubi.” “Srebra Krew” to fantastyczna historia, napisana na najwyższym poziomie. Idealnie sprawdzi się dla wszystkich fanów seriali tak jak Teen Wolf czy The Originals gdzie występują wilkołaki, tajemnicza fabuła i wątek kryminalny. Najlepsze jednak zostawiłam na koniec. Autorka zaf... Recenzja książki Srebrna krew

Book Coffee Cake

27.04.2023

“Związki są jak podróże. Niektórzy wybierają długą, krętą drogę bez żadnych gwarancji, że dotrą w jakieś piękne miejsce, a inni wsiadają w ekspres. Nie zabierze on ich w żadne wyjątkowe miejsca, ale przynajmniej wiedzą, czego mogą się spodziewać.” Elizabeth O’roark powraca z serią “Nie taki diabeł straszny” i tytułem “Diabeł na Hawajach”. Tym raz... Recenzja książki Diabeł na Hawajach

Book Coffee Cake

27.04.2023

“Chciałabym tylko zamknąć tamten rozdział i zacząć naprawdę żyć. Bo nie wiesz, jak się żyje z poczuciem straty”. Twórczość Pani Agnieszki nie jest mi obca, znam i bardzo lubię jej pióro. W swoich historiach przyzwyczaiła nas do fajnych, lekkich opowieści z ciekawymi postaciami i intrygującą fabułą. Nie inaczej jest, gdy mówimy o tytule “Tamto lat... Recenzja książki Tamto lato

Book Coffee Cake

27.04.2023

Nowe początki nie są prostą sprawą, szczególnie gdy mówimy o dziewczynie, która w ostatniej klasie liceum przenosi się do nowej szkoły. Anastazja wraz z mamą przenosi się do małej mieściny, gdzie jej mama kupiła księgarnię, która od zawsze była jej marzeniem. Ana pozostawia za sobą całe swoje dotychczasowe życie, przyjaciół i chłopaka. Przeznaczen... Recenzja książki Dochowaj mojej tajemnicy

Book Coffee Cake

18.04.2023

Joanna Chwistek historią, którą zawarła w książce “Prześladowca” pokazuje nam swoje mroczniejsze oblicze. Tym razem autorka przygotowała dla nas brutalną i mocną historię opowiadającą losy Sereny Lillard i Declana Bryanta. Ta dwójka uczęszcza do jednej szkoły, jednak zła sława, która wyprzedza chłopaka sprawiła, że dziewczyna robi wszystko, aby te... Recenzja książki Prześladowca

Book Coffee Cake

18.04.2023

Pierwszy raz podczas czytania książki dusiłam się łzami. Pierwszy raz nie widziałam tekstu przez łzy. Pierwszy raz czułam taką pustkę.. “To trudne, by zaakceptować to, że ktoś, kogo kochasz, z dnia na dzień może po prostu zgasnąć." “Co wyszeptał nam deszcz” - TO JEDNA Z NAJPIĘKNIEJSZYCH I ZARAZEM NAJBOLEŚNIEJSZYCH HISTORII JAKIE MIAŁAM PRZYJEM... Recenzja książki Co wyszeptał nam deszcz

Book Coffee Cake

18.04.2023

T. L. Swan to autorka, którą kojarzę z lekkimi historiami, konkretnymi postaciami, ciekawą fabułą, namiętnością i humorem. “Włoch” to książka, której zabrakło mi prawie wszystkiego, za co tak bardzo kocham twórczość autorki. O tyle o ile nie w każdej książce musi być humor, tak tutaj po prostu nie było go wcale (a trzeba przyznać, że przy takiej i... Recenzja książki Włoch

Book Coffee Cake

16.03.2023

Książka “Above all” czyli debiut Sandry Lech to słodko - gorzka historia, która opowiada nam losy Mili i Natana. Dwójki młodych osób z bolesną przeszłością, trudną relacją rodzinną, pokiereszowaną psychiką i trudnymi charakterami. Ich relacja to totalne hate - love i można powiedzieć, że właściwie dostajemy tutaj mały motyw enemies to lovers. Z sa... Recenzja książki Above all

Book Coffee Cake

16.03.2023

“Pozwól mi cię kochać” to moje pierwsze spotkanie z twórczością Katarzyny Małeckiej, jednak już wiem, że nie ostatnie. Od pierwszych stron bardzo polubiłam jej pióro, styl, humor i lekkość z jaką pisze. Uwielbiam czytać wątki z drugą szansą, gdzie to mężczyzna stara się, aby odzyskać swoją kobietę. I tak było tym razem. Nino poleciał po całości i ... Recenzja książki Pozwól mi cię kochać

Book Coffee Cake

14.03.2023

“Niektóre rodziny mają szczęście. Nie przytrafiają im się żadne katastrofy. Ale są też takie, na które tragedie czyhają na każdym kroku. Jeśli coś ma się popsuć, to na pewno się popsuje. A potem będzie tylko gorzej.” Nie wiem czemu od wielu lat broniłam się przed tym tytułem, skoro “Layla” - czyli równie mroczna książka autorki, przypadła mi do g... Recenzja książki Verity. Coraz większy mrok

Book Coffee Cake

14.03.2023

“Doktor Stanton” jest zupełnie inną książką, która wyszła spod pióra T. L. Swan. Historia swoją objętością może przerazić niejednego czytelnika. 788 stron przekomarzania Camerona i Ashley, którzy poznają się na imprezie w Vegas. Jedna wspólna noc i choć mogłoby się sprawdzić powiedzenie “co wydarzyło się w Vegas, zostaje w Vegas” tak tutaj ta dwój... Recenzja książki Doktor Stanton

Book Coffee Cake

14.03.2023

“Czy można pokochać potwora? Czy można zatracić się w spojrzeniu oczu pozbawionych litości?” ONA chce go dopaść i zamknąć za kratkami. ON wie, że nadchodzi i chce się zabawić. Magdalena Szponar stworzyła dla nas bardzo ciekawy romans z mafią w tle. Książka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, gdyż mamy tutaj fajny powiew świeżości na rynku. Autork... Recenzja książki Odcienie czerwieni

Book Coffee Cake

14.03.2023

Cześć, dzisiaj na tapetę przygotowałam dla Was moją opinię dotyczącą książki Mikołaja Milcke “Chłopak z drugiego planu”. W tej historii spotykamy się z reality show Next Superstar i jego bohaterami. Dominik jest pracownikiem tegoż show i przygotowuje uczestników od strony wokalnej. Natomiast Adam jest jego uczestnikiem, który sfiksowany jest główn... Recenzja książki Chłopak z drugiego planu

Totalny łamacz serc!

14.03.2023

“Nie ma znaczenia to, kim byliśmy. Liczy się to, kim jesteś teraz, jakie mamy serca. Jesteś światłem słonecznym, Salem, ale przecież nawet słońce nie zawsze świeci.” Najpiękniejsza i najboleśniejsza książka z motywem age gap jaką kiedykolwiek czytałam. Nie jest to kolejna przesłodzona historia w której miliarder zakochuje się w znacznie młodszej ... Recenzja książki Wytrwałość dzikich kwiatów

© 2007 - 2024 nakanapie.pl