Avatar @bookcoffecake

Book Coffee Cake

@bookcoffecake
3 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 8 miesięcy temu.
book_coffee_cake
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 8 miesięcy temu.

Recenzje książek

298 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Dyrektor Generalny

5.03.2023

“Dyrektor Generalny” to pierwszy tom dylogii o tym samym tytule, która wprowadza nas w historię Olivii i Harry'ego. Jest to romans biurowy, w którym otrzymujemy bliską relację na linii asystentka - szef oraz hate - love, które tak bardzo lubimy. Jak wiemy jest to gatunek, który został już porządnie przemielony, dlatego od takiej historii ja osobiś... Recenzja książki Dyrektor generalny

książka, którą po prostu trzeba przeczytać!

4.03.2023

“– Nazywają mnie Asael – przedstawił się i zbliżył do kapłanki w tak szybkim tempie, że aż się wzdrygnęła. – Jesteśmy śmiercią, jesteśmy gniewem, jesteśmy grzechem. – Tym razem zamiast jednego głosu przemówił do niej chór kilku. – Jesteś Zwierciadłem – stwierdziła, czując dreszcze na plecach.” "Gniew Nowych Bogów" to drugi tom z serii “Kroniki Kr... Recenzja książki Gniew Nowych Bogów

“Niszat może być każdym, kim chce, ale nie sobą.”

4.03.2023

“Niszat może być każdym, kim chce, ale nie sobą.” “The Henna Wars. Miłość pisana henną” to książka z gatunku young adults. Historia porusza wiele trudnych tematów, między innymi rasizm, homofobię, zastraszanie oraz dyskryminację (o których czytelnik zostaje poinformowany na samym początku książki). Bohaterką książki jest Nisha, szesnastoletnia mu... Recenzja książki The Henna Wars. Miłość pisana henną

loove! <3

4.03.2023

“Pierwsze wrażenie jest jak słowa napisane wiecznym atramentem - kiedy już znajdą się na papierze, niewiele można zrobić, żeby je zmienić.” Urocza, słodka, romantyczna - tak w kilku słowach mogłabym opisać książkę “The American Roommate Experiment” Eleny Armas. Historia opowiada nam losy Rosie i Lucasa, którzy przez splot pewnych wydarzeń na najb... Recenzja książki The American Roommate Experiment

Book Coffee Cake

4.03.2023

“Znajdowaliśmy się w tej samej książce, ale w różnych rozdziałach. Czy kiedykolwiek znajdziemy się na tej samej stronie?” Są takie historie, które pozostaną w naszych sercach już na zawsze. Ja z pewnością zaliczę do nich “Słodką truciznę” autorstwa Parker S. Huntington. Książkę która złamała moje serducho na tysiące części, a później kawałek po k... Recenzja książki Słodka trucizna

Book Coffee Cake

4.03.2023

"Je­że­li śmierć cze­goś nas uczy, to po­ko­ry.“ Trzeci finałowy tom serii „Niebezpieczne piękno” jest dopełnieniem historii Evy i Naza. Kobieta staje twarzą w twarz z mężczyzną, który przez ostatnie lata niszczył jej życie. Dimitrij ma wobec niej pewne plany. Natomiast przy jej boku nie będzie już mężczyzny, którzy może ją uratować. Teraz sama m... Recenzja książki Niebezpieczne zagrywki

ależ ja się nie mogłam jej doczekać!

4.03.2023

The Insiders Trilogy to taka seria, która łączy w sobie wiele pasujących elementów. Przede wszystkim ciekawych, oryginalnych bohaterów i uroczą a zarazem skomplikowaną relację. Peter Francis brutalnie wciągnął swoją córkę do świata pełnego rekinów. Aktualnie każdy wie, czyją córką jest Bailey i kto jest jej chłopakiem. Choć sama mierzy się z nowym... Recenzja książki Damaged

oddałam tej historii kawałek serca!

4.03.2023

“Czasami ludzie są z tobą, kiedy ich potrzebujesz, ale ich przeznaczeniem nie jest zostać na stałe.” Czy drugi tom serii może być lepszy niż poprzedni? A no może! Idealnym przykładem jest twórczość Stacey Marie Brown i seria “Blinded Love”. Na książkę “The Boy Who Isn’t Hers” czekałam zdecydowanie za długo, jednak było warto! Jaymerson i Hunter p... Recenzja książki The Boy Who Isn't Hers

big looove!

4.03.2023

Slow burn w książkach można kochać lub nienawidzić. Zdecydowanie wszystko zależy od autora i tego jak poprowadzi fabułę, oraz jakie emocje znajdziemy w środku. Niekwestionowaną królową tego motywu jest właśnie Mariana Zapata, która po raz kolejny udowodniła mi, że wszystko co wychodzi spod jej pióra jest magiczne, przyciągające i bardzo wzruszając... Recenzja książki Wszystkie drogi prowadzą do ciebie

Book Coffee Cake

4.03.2023

Nowa powieść Anny Bellon z nurtu young adult “Słodki obłęd” przedstawia nam historię Weroniki i Filipa. Ich pierwsze spotkanie to czysty przypadek. Dziewczyna podczas zmiany koła w swoim samochodzie będzie potrzebowała pomocy. I w taki otóż prosty sposób w jej życiu pojawi się Filip. Chłopak, który zaoferuje swoją pomoc. W ramach podziękowania Wer... Recenzja książki Słodki obłęd

Book Coffee Cake

4.03.2023

“Mając te marne siedemnaście lat, nie mogliśmy jeszcze definiować siebie, bo niepostrzeżenie zmienialiśmy się każdego dnia. Słyszałam kiedyś, że w tym wieku ludzie są najbardziej podatni na wszelkiego rodzaju odkształcenia, celowe i nie. Czasami wystarczyła jedna błędna decyzja, toksyczna znajomość czy młodzieńcza miłość, byśmy na zawsze utracili ... Recenzja książki Kwitnące pomarańcze

Book Coffee Cake

4.03.2023

TRZY KOBIETY, TRZY RANDKI. I JEDEN MĘŻCZYZNA, KTÓREGO NIE MA… “Poszukiwany ukochany” nie jest moją pierwszą książką Beth O’leary, jednak mam wrażenie, że będzie to moja ulubiona autorki. Przy tym tytule poznajemy trzy wartościowe kobietki - Jane, Mirandę i Siobhan oraz wiecznie nieogarniętego i spóźnialskiego Josepha. Tym co łączy ich losy jest t... Recenzja książki Poszukiwany ukochany

Book Coffee Cake

4.03.2023

Melanie Moreland serią “Dziedzictwo” niespodziewanie wkradła się do mojego serducha i sprawiła, że całkowicie przepadłam w jej twórczości. Kolejny tytuł z tej serii, czyli “Droga do serca Ronana” został poświęcony najstarszemu z trojaczków, tytułowemu Ronanowi. Mężczyźnie, który całe swoje życie czuł ciężar odpowiedzialności na swoich barkach. Mił... Recenzja książki Droga do serca Ronana

Book Coffee Cake

4.03.2023

Dzisiaj przychodzą do Was z pozycją przeznaczoną dla pełnoletnich czytelników. Najnowszą książką Leny M. Bielskiej - “Pan Drake” czyli mrocznym i intrygującym erotykiem. Holly i Dextera łączy głównie to, że są sąsiadami i oboje czują do siebie ogromne przyciąganie. Znacznie więcej ich dzieli, począwszy od wieku. Ona ma zaledwie osiemnaście lat, on... Recenzja książki Pan Drake

Book Coffee Cake

4.03.2023

Jeśli na tapetę zostaje rzucony motyw hate - love, różnica wieku oraz zakazane uczucie to wiedz, że nie będzie nudno. Agnieszka Brückner historią “Forbidden desire” pokazuje nam się z zupełnie innej strony. Przedstawia nam losy 31- letniego Artura Williamsa - szanowanego biznesmena i pożądanego kawalera oraz 18 - letniej Ellie Ivanow - dziewczyny ... Recenzja książki Forbidden Desire

Book Coffee Cake

4.03.2023

Zwykły chłopak z domu dziecka, który ma niezwykły talent. Złodziejaszek samochodów, który nie spodziewał się, że wbrew pozorom szybka akcja będzie miała dla niego takie konsekwencje. Zasadzka, obława, strzelanina i ona.. rudowłosa piękność, która odmieni jego życie. Gia zwerbuje go do tajnej organizacji poszukującej takich jak on – Utalentowanych.... Recenzja książki Czas Adeptów

Book Coffee Cake

3.03.2023

“He’s Kinda Hot” czyli moje kolejne tegoroczne bardzo miłe czytelnicze zaskoczenie! Studencki klimat, który zauroczy niejednego czytelnika. Nick Allen jest łamaczem kobiecych serc. Gdy rozstaje się z kolejną z nich, Ivy Woodsen postanawia się na nim odegrać. Pomaga Carli zemścić się na chłopaku. Zamierza wysłać do niego intrygującą wiadomość, rozk... Recenzja książki He's Kinda Hot

Book Coffee Cake

2.03.2023

Od zawsze nie przepadam za rozpoczynaniem swoich opinii, bo nie bardzo wiem od czego zacząć. Szczególnie gdy przychodzą momenty takie jak ten, czyli książka, która mnie do siebie nie przekonała. Georgie Le Carre wpadła na świetny pomysł jeśli chodzi o fabułę, opis książki mnie zaciekawił i postanowiłam sięgnąć po ten tytuł. Jednak problem pojawił ... Recenzja książki Oszukać miliardera

Book Coffee Cake

2.03.2023

“La Santa” to historia, która została podzielona na dwie części - pierwszą, “przed” pewnymi wydarzeniami i drugą “po” pewnych wydarzeniach. I tak jak przy “El Diablo” nie miałam żadnych problemów z historią, tak tutaj mam ogromnie mieszane uczucia. Początek historii mogę zaliczyć jako udany, dużo się dzieje i bohaterowie jak najbardziej na plus. J... Recenzja książki La Santa

Book Coffee Cake

2.03.2023

Co powiecie na mieszankę romansu mafijnego z zakazanym uczuciem, różnicą wieku i motywem zemsty? Często sięgam po książki z wątkiem mafijnym (ale wy to już dobrze wiecie - to moja mała obsesja). Choć z każdą kolejną powieścią tego typu moja poprzeczka względem nich wzrasta. Nie tak łatwo jest mnie zadowolić w tym temacie “przecież wszystko to już ... Recenzja książki Faida. Prawo zemsty

Book Coffee Cake

2.03.2023

Las Vegas jest nam znane jako przysłowiowe miasto grzechu, w czwartej już odsłonie serii “Królowie Vegas” Ludka Skrzydlewska przygotowała dla nas bardzo interesujących i jeszcze bardziej tajemniczych bohaterów. Persephone Grant to młoda, intrygująca krupierka, która można by powiedzieć znalazła się w złym miejscu i w złym czasie. Poznanie tożsamoś... Recenzja książki Król Kier

Book Coffee Cake

2.03.2023

Zdaje sobie sprawę, że są osoby, które kochają romanse mafijne i są takie, które się nimi już przejadły. Ja zdecydowanie zaliczam się do tej pierwszej grupy czytelników, gdyż zawsze ogromną przyjemność sprawia mi czytania książek z nutką adrenaliny i namiętności. Choć sam gatunek podzieliłam na taki, w którym to mafia odgrywa główne skrzypce i tak... Recenzja książki Gdy mnie ukradniesz

Book Coffee Cake

1.03.2023

Co powiecie na nowego crasha i to w przystojnym bad boy’u? Troy Tracker jest przemytnikiem narkotyków, który ma ogromne wpływy. Jego całe życie oprócz tego, że kręci się wokół interesów skupia się głównie na siostrze, która jest dla niego oczkiem w głowie. Kiedy w jej życiu pojawia się nowa znajoma - Marina Moore, wszystko w co wierzył wcześniej i... Recenzja książki Marina

Book Coffee Cake

1.03.2023

“Ładne słowa i ładne twarze nie zawsze oznaczają ładne dusze.” Cześć! Chciałabym Wam dzisiaj opowiedzieć o hicie zagranicznego Tik Toka i Instagrama. Pierwszej części serii Twisted - książce “Miłość” autorstwa Any Huang. Historii, która zaintrygowała mnie swoim opisem i zafascynowała okładką, która jest subtelna i delikatna. Wątek zakazanego zwią... Recenzja książki Miłość

Book Coffee Cake

1.03.2023

Tylko nieliczni wiedzą jak bardzo czekałam na tą kontynuację. Faith Summer skradła całe moje serce pierwszym tomem z serii Mroczny Syndykat. Teraz przychodzi czas na Tristana D’Agostino (młodszego z braci) i jego mroczną historię. Bolesna i krwawa przeszłość przywiodła go do tego momentu, w którym nareszcie po sześciu latach może dokonać zemsty na... Recenzja książki Bezwzględny porywacz

© 2007 - 2024 nakanapie.pl