Avatar @ela_r22

Ela

@ela_r22
47 obserwujących. 49 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.
{} babcia_i_wnuczek_
{} Napisz wiadomość
47 obserwujących.
49 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 2 godziny temu.

Recenzje książek

110 recenzji, w tym 11 recenzji wyróżnionych przez redakcję

ZAZDROŚĆ

22.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy obdarzamy kogoś miłością, naturalne jest to, że jesteśmy zazdrośni o tę osobę. Zazdrość to uczucie, które zna każdy z nas, bo czyż nie doświadczamy jej w codziennym życiu. „Zazdrość” Jo Nesbo, to zbiór różnych opowiadań, które łączy ten sam motyw przewodni, zwykła ludzka zazdrość, która potrafi doprowadzić do niewyobrażalnie złego i podłego... {} Recenzja książki Zazdrość

Kiedy nadejdziesz

17.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od momentu, gdy zostałam mamą, to jeszcze lepiej rozumiem, co tracą pary niemogące doczekać się potomstwa, ale doskonale też rozumiem, co czują kobiety, gdy tracą dziecko w pierwszych tygodniach ciąży. Dla wielu z nas, chęć posiadania potomstwa jest czymś zupełnie naturalnym, jest to kolejny etap w naszym życiu. Jednak poczęcie dziecka nie zawsze ... {} Recenzja książki Kiedy nadejdziesz

Jesień życia

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Starzenie się,, Nancy A. Pachana Cykl: @Link (t. 28) W ostatnim czasie dbanie o swój wygląd stało się bardzo modne, staramy się za wszelką cenę być piękni i młodzi. Pojawiają się różnego rodzaju leki, kremy, kuracje, które mają nam zapewnić, zachować młodość jak najdłużej, ale czy to jest to? Nancy A. Pachana w swojej książce ,, Starzenie s... {} Recenzja książki Starzenie się

KAKTUS

29.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Kaktus” Autor: Sarah Haywood Życie jest pełne niespodzianek, ciągle nas zaskakuje, zarówno tymi dobrymi, jak i tymi złymi zdarzeniami, na które nie mamy wpływu. Niestety, Susan pragmatyczna pracoholiczka, przedsiębiorcza singielka, lubiła wiedzieć, co i kiedy się wydarzy. Uważała, że silna kontrola nad wszystkimi aspektami życia, pozwoli jej un... {} Recenzja książki KAKTUS

"Zabawa w Chowanego”

20.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po przeczytaniu ostatniej strony nasuwa się pytanie, Co to było? Nigdy nie czytałam tak niesamowitej historii, dziwnie zakręconej, a zarazem podstępnie wciągającej w wir akcji. Dwa życia, dwójka pisarzy i ich przypadkowo splecione ze sobą losy. Romain Ozorski, francuski pisarz, autor chętnie czytanych książek, właśnie przechodzi kryzys w życiu p... {} Recenzja książki Zabawa w chowanego

Gdyby Miało Nie Być Jutra

8.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gdyby Miało Nie Być Jutra” Agnieszka Lingas-Łoniewska Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Media Polska) Gdy jesteśmy młodzi mamy wielkie plany, marzenia i nadzieję na ich spełnienie, kochamy wielką pierwszą miłością. Zastanawiam się - Ile razy w życiu można się zakochać? Pani Agnieszka Lingas -Łoniewska pokazuje nam, że kochać można wiele razy, a... {} Recenzja książki Gdyby miało nie być jutra

Ten, którego szukam

3.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ten, którego szukam” Kennedy Fox, Cykl: Bishop Brothers (tom 3) „Kennedy Fox to pseudonim, pod którym tworzą autorki romansów – Brooke Cumberland i Lyra Parish” ,,Cykl: Bishop Brothers’’ rodzina Bishop czterech braci i siostra, ale tu każdy tom jest poświęcony jednemu z braci. Texas, ranczo, zawiłości i perypetie zakręconego, beztroskiego życia ... {} Recenzja książki Ten, którego szukam

Celebryta

20.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Celebryta” M.B. Morgan- ON, ONA, Włochy, dużo, dużo wina, romans z dużą, dużą dawką namiętnością, podróż, która zmieni wszystko. W swoim opowiadaniu Pani Morgan próbuje przybliżyć nam życie ludzi na świeczniku i pokazać cząstkę Włoch. Daniel Milewicz syn celebryty, legendy w świecie telewizji kulinarnej, charyzmatyczny, nieziemsko przystojny, ... {} Recenzja książki Celebryta

Serce na walizkach

14.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Serce na walizkach” K.A. Figaro. Patrząc tak z boku na życie Małgorzaty, można by pomyśleć, ta to ma szczęście bogaty, przystojny, troskliwy mąż, piękny samochód, wielki dom, markowe ubrania, sam luksus. Niestety, ale to wszystko to złota klatka, w której nie było czułych gestów, miłych słów, zrozumienia i szacunku, tylko, dwoje ludzi niby bliscy... {} Recenzja książki Serce na walizkach

Zanim cię zobaczę

12.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trauma, stres pourazowy, bardzo często słyszymy takie stwierdzenia. Co wtedy myślimy? Normalna reakcja na nienormalne wydarzenia?... ,,Zanim Cię zobaczę” Emily Houghton zabiera nas do świata ludzi, którzy borykają się ze skutkami traumy powypadkowej, ale nie tylko….. Alice twardo stąpającą po ziemi pracoholiczka, swoje życie zbudowała na unik... {} Recenzja książki Zanim cię zobaczę

W TWOJĄ STRONĘ

1.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,W Twoją stronę” Karolina Winiarska Tym, czego najbardziej pragnie każdy nas to akceptacja i miłość naszych bliskich. Łucja i Felicja, dwie siostry, córki jednej matki, a tak różne. Łucja starsza z sióstr, mężatka, mama dwójki dzieci, niepracująca zawodowo zajmuje się domem, poukładana, rozsądna perfekcjonistka. Felicja niezależna panienka, s... {} Recenzja książki W twoją stronę

Obsesje

16.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Obsesje” Angela Santini Ilu z nas brało udział w jakimś konkursie? Dlaczego – bo konkurs to świetna zabawa, ale przede wszystkim przyciąga nas nagroda, główna wygrana. Andrea Cherry nie brała udziału w żadnym konkursie, ale wygrała tydzień wakacji w pięcio- gwiazdkowym hotelu. Tu mogła zasmakować choć trochę luksusu, w który pławią się możni teg... {} Recenzja książki Obsesje

Klub tylko dla facetów

8.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Debiutancka powieść „Klub tylko dla facetów” Erica Katz, zabiera nas do świata prawników, zawód zdominowany przez mężczyzn. Pokazuje nam prawdziwą korporacyjną rzeczywistość. Pięćdziesięciu dwóch młodych inteligentnych prawników, którzy postanowili, zawalczyć o wymarzoną pracę w Klasko & Fitch. Jednej z największych kancelarii, obsługującej trans... {} Recenzja książki Klub tylko dla facetów

Porzucona narzeczona

30.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Porzucona narzeczona” Magdaleny Krauze, powieść obyczajowa. Sam tytuł sugeruje nam, o czym może być fabuła, ale to tylko początek, bo tu autorka zadbała o emocje, które są nie mniejsze niż przy ekscytującym kryminale. Często słyszymy lub czytamy, że dzień ślubu był dla kogoś jednym z najważniejszych, najpiękniejszych dni w życiu. Planujemy, orga... {} Recenzja książki Porzucona narzeczona

CÓRY ZIEMI

22.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nigdy nie wybieram książki po okładce, ale ta przyciąga wzrok, budzi zainteresowanie, zdecydowanie wyróżnia się wśród innych książek. Okładka intrygująca, ale czy książka zachwyci swoją treścią? „Córy ziemi’’ Alaitz Leceaga-trzy siostry Gloria, Teresa i Verónica z rodu Veltrán-Belasco – z dwoma krukami w nazwisku. Wszystkie trzy mają ogniste włos... {} Recenzja książki Córy ziemi

Niewinny

11.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Uwielbiam, gdy fikcja literacka umiejętnie jest połączona z faktami, które mogły mieć miejsce w życiu realnym. Harlan Cobena w „Niewinny” przekazał to wszystko, a nawet więcej. Gdy czytam, thriller zawsze próbuję na własną rękę rozwikłać zagadkę danej historii. Jednak moje domysły, przewidywania, w starciu z pomysłowością autora, przegrały na cały... {} Recenzja książki Niewinny

Powiedziała M

27.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdrada jest zawsze bolesna, nie zależnie od tego, kto zdradził. „Powiedziała M”, to tu Pani Dorota Rodzim w sposób prosty i odważny porusza trudny, ale jakże powszechny temat zdrady małżeńskiej. Gdy ktoś nas zdradzi, to nie przestajemy go kochać, to raczej czujemy się zranieni, poniżeni, zadajemy pytanie, dlaczego, co jest nie tak. Zdrada to destr... {} Recenzja książki Powiedziała M

Rzeki płyną jak chcą

23.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W ostatnim czasie, na rynku wydawniczym jest wysyp książek opowiadających o wielkich uczuciach. A wśród nich taka perełka„, Rzeki płyną, jak chcą” Ałbena Grabowska, powieść historyczna, gatunek literacki, który jest bliski memu sercu. Opowieść, która porusza tematy nie tylko o potrzebie miłości, ale jak przystało na ten gatunek, mamy tu kawałek dz... {} Recenzja książki Rzeki płyną jak chcą

To, czego pragniesz

21.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„To czego pragniesz” kolejna książka, w której Katherine Center porusza fundamentalne tematy życiowe. Istotę zrozumienia i więzi z drugim człowiekiem, potrzebę miłości oraz podkreśla kruchość naszego życia. Tu, każdy z bohaterów ma swoje tajemnice. Już sama okładka przyciąga wzrok, zapowiada ekscytację, bliskość, uczucie. Przystojny, młody mężczyz... {} Recenzja książki To, czego pragniesz

Chorwackie powroty

22.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W dobie pandemii najbardziej tęsknię za podróżami, za poznawaniem nowych rejonów czy nietypowych ludzi. Dlatego z wielką ciekawością sięgnęłam po powieść „Chorwackie Powroty”, która w pewien sposób nawiązuje do przemieszczania się, w której poznajemy piękne miejsca, inną kulturę, nowe smaki. Muszę przyznać, że okładka również jest interesująca, os... {} Recenzja książki Chorwackie powroty

Mistyfikator

16.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasami nachodzi nas ochota, żeby przenieść się w inne czasy, do starożytnego Egiptu, średniowiecznej Anglii, Francji, czy do powojennego Lwowa lub dekadenckiego Berlina. Moja fascynacja książkami Joanny Parasiewicz zaczęła się od powieści „Uskrzydleni” lekki styl, romantyzm, duża dawka emocji, sprawiły, że z ogromną ekscytacją czekałam na jej na... {} Recenzja książki Mistyfikator

ROZGRYWKA

7.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Rozgrywka” Allie Reynolds — znakomity debiut, thriller z niezwykle wciągającą intrygą, osadzony w środowisku nietuzinkowych ludzi, sportowców. Górski krajobraz, zaśnieżone szczyty, schronisko na lodowcu i mroczna historia. Mija dziesięć lat od niewyjaśnionego, zagadkowego zniknięcia jednej z najlepszych brytyjskich snowboardzistek. Kryminał, kt... {} Recenzja książki Rozgrywka

Dla Zmysłowych Pewnych Siebie Kobiet

24.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z reguły nie sięgam po opracowania zbiorowe. Poszukiwałam takiego oderwanie się od rzeczywistości tej szarej codzienności. Lektury, która porwie mnie na długie godziny, romantyczniej i z pazurem. „Rozpalone zmysły” - jeden gatunek literacki, wspólny temat, różnorodność stylów i fantazji, siedem opowiadań w wykonaniu, mistrzyń tego gatunku. Czy t... {} Recenzja książki Rozpalone zmysły

Mój tata panda

{} WYBÓR REDAKCJI
17.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Większość z nas przeżyła śmieć bardzo bliskich nam osób, ile to razy rozpamiętywaliśmy chwile spędzone z nimi, żałowaliśmy, że czegoś nie zrobiliśmy lub nie powiedzieliśmy, ale za późno -została tylko pustka i tęsknota. Bo czyż śmierć bliskiej osoby nie jest jednym z najtrudniejszych przeżyć w naszym życiu? Wypadek samochodowy ginie młoda kobieta... {} Recenzja książki Mój tata panda

Szczęście na miarę

9.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Coraz śmielej faceci wybierają zawody uznawane za typowo „kobiece”. Damski krawiec, zawód najczęściej przypisywany kobietom. Mechanik samochodowy to tu ojciec Leonarda widział przyszłość syna. Jednak nasz bohater wiedział, że jego powołanie to tylko i wyłącznie szycie damskich sukienek, to tu spełniał się całkowicie. Klientki liczyły się z jeg... {} Recenzja książki Szczęście na miarę

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe