Avatar @ilonaneta_czyta

Ilona i Aneta czytają

@ilonaneta_czyta
4 obserwujących. 9 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 7 godzin temu.
{} ilonaneta_czyta
{} Napisz wiadomość
4 obserwujących.
9 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około 7 godzin temu.

Recenzje książek

43 recenzje, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Super ;)

3.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Buntownik" Anieli Wilk to kontynuacja trylogii "Figurantka" i "Ryzykant". Jest to powieść sensacyjno- kryminalna z wątkiem erotycznym. To nasze ostatnie spotkanie z bohaterami tej serii. Alice i Bruce dalej walczą o przetrwanie w brutalnym świecie. Walka o ich życie przechodzi w decydujące starcie, wszystko stawiają na jedną kartę. Czy ich miłość... {} Recenzja książki Buntownik

Nie ma zbyt wielkiej rewelacji :))

14.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Król Ptaków” Eweliny Misiak to powieść obyczajowa. Akcja dzieje się w Warszawie. Główna bohaterka Samanta, studentka ekonometrii drugiego stopnia magisterki. W trakcie trwania studiów podjęła pracę w biurowcu oraz z pasji zajmuje się antykami i wystawia je na aukcje na różnych stronach internetowych. Dziewczyna szuka swojej drugiej poł... {} Recenzja książki Król ptaków

Super!

25.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Przyjdzie pogoda na miłość” Wioletty Piaseckiej to powieść obyczajowa. Książka opowiada o trzech kobietach. Życie z nich szydziło. Joannę opuścił chłopak, odszedł do innej kobiety, liczyły się tylko dla niego pieniądze, zdanie rodziców, a nie prawdziwa miłość. Magda spodziewa się dziecka i dowiaduje się, że ma raka piersi. Zuzanna pr... {} Recenzja książki Przyjdzie pogoda na miłość

Rewelacja!

25.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Kiedy jak nie dziś” Pauliny Wiśniewskiej to powieść obyczajowa. Klara przyjeżdża na wakacje do Kalisza Pomorskiego do swojego ojca, który prowadzi gospodarstwo agroturystyczne. Dziewczyna jest studentką medycyny. Na co dzień mieszka z matką w Szczecinie. Na wakacjach poznaje Maćka i się z nim zaprzyjaźnia. Sielanka nie trwa długo i do K... {} Recenzja książki Kiedy jak nie dziś

"Wstrzymując oddech"

23.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Wstrzymując oddech” Małgorzaty Mikos to powieść obyczajowa. Oliwia i Kuba to dobrana para. Jakub realizuje marzenie Oliwii o otwarciu kawiarenki „Wymarzone niebo”. Ale los bywa przewrotny i niesprawiedliwy. Jak potoczą się losy Oliwii, czy ta sytuacja ją przerośnie, czy wyjdzie na prostą? Tak szczerze to nie mogłam zabrać się do napisa... {} Recenzja książki Wstrzymując oddech

Polecam 😍😍

26.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Gorące lato” to zbiór opowiadań dziesięciu autorek. Każde opowiadanie jest inne, ale skupia się na tej samej tematyce, a mianowicie miłość i wakacje. Najbardziej w pamięci zapadła mi historia Pani Grajdy pt „Moja wielka grecka przygoda”, ponieważ akcja dzieje się w wymarzonej Chanii do której miałam lecieć w tym roku, ale przez pandemie... {} Recenzja książki Gorące lato. Grzeszne opowieści

Polecam

18.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„To, co bliskie sercu” Katherine Center to powieść obyczajowa. Akcja dzieje się w Ameryce. Główna bohaterka to Cassie mieszka ze swoim ojcem, jej matka postanowiła się wyprowadzić i spróbować innego życia z innym mężczyzną. Dziewczyna jest strażakiem, słynie ze swojej odwagi i prężnie działa w wielu akcjach ratowniczych. Pewnego dnia telefon od ma... {} Recenzja książki To, co bliskie sercu

Taka sobie :)

21.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Artystka” Daniela Lachendro to powieść typowo erotyczna z małą domieszką książki obyczajowej. Raul to młody dwudziestokilkuletni chłopak, boryka się z traumą z dzieciństwa, agresywny ojciec i zmarnowane dzieciństwo. Mieszka z mamą i młodszym bratem. Przyjaźni się z Luisem kolegą z sąsiedztwa. Spotyka się z Alice, dziewczyną mieszkającą w pobli... {} Recenzja książki Artystka

Przeczytajcie 😘😘

29.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Jak smakuje szczęście” Pauliny Wiśniewskiej to powieść obyczajowa. Akcja rozgrywa się w Krakowie. Główna bohaterka to Kinga. Pracuje w małej kawiarence z przyjaciółką. Dziewczyna ma siostrę Milenę, która jest w związku z Piotrem. Ich mama zmarła 10 lat temu na raka, ojciec mieszka sam, samotny wdowiec. Kinga nie darzy zaufaniem mężczyzn... {} Recenzja książki Jak smakuje szczęście

Musicie przeczytać koniecznie!! :)

8.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gdy cisza w sercu przemawia głośniej niż słowa...” „Odlecimy stąd” Anny Dąbrowskiej to powieść obyczajowa. Zwróciłam na nią uwagę na portalu nakanapie.pl, zaintrygował mnie do przeczytania opis tej książki i nie żałuje. Główna bohaterka to Delfina, ma 19 lat, mieszka ze swoim dziadkiem, ponieważ jej mama postanowiła wyjechać i ją zostawił... {} Recenzja książki Odlecimy stąd

Koniecznie przeczytajcie! :)

31.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Recenzja: „Tysiąc kawałków” Anny Ziobro to powieść obyczajowa. Akcja dzieje się w Łodzi i we Wrocławiu. Julia to kobieta przed trzydziestką. Wiedzie życie samotnej singielki, jest pielęgniarką w pobliskim szpitalu. Daniel to dwudziestopięcioletni chłopak. Ukończył studia humanistyczne i poszukuje pracy. Oboje się nie znają i mają takie same plany.... {} Recenzja książki Tysiąc kawałków

"Wieczny" Agnieszka Ziętarska

18.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przedstawiam wam ostatnią część cyklu Niezmienni pt. „Wieczny”. „Wieczny” to opowieść fantastyczna. Kontynuacja losów Flory i Felisa, które poznałam w „Samobójcy” i „Nauczycielu”. W tej części akcja wkracza w ryzykowne tempo, jest pełna napięcia i strachu o życie. Z kartki na kartkę ciągle się coś dzieje. Ten cykl mnie urzekł. Mało jest w ... {} Recenzja książki Wieczny

"Widma zapomnianej planety" Łukasz Pośpiech

12.03.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Opis książki: "Widma zapomnianej planety" Łukasz Pośpiech to powieść science-fiction z elementami magii i przygody oraz westernu. Losy bohaterów dzieją się w nieokreślonym czasie. Ariston Redd to młody awanturnik, który pojawia się tam, gdzie są kłopoty. Uwikłał się w zamieszki, co powoduje, że wydano na niego wyrok śmierci. Kim jest kobieta, któr... {} Recenzja książki Widma Zapomnianej Planety

Moja recenzja

8.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnia część trylogii to „Gdy powrócił spokój”. Kontynuacja losów bohaterów, tym razem bardziej opowiada o Emilu i jego życiu w Australii i w Polsce. Mężczyzna chcę się dowiedzieć za wszelką cenę co stało się Robertowi. Szkoda, że to ostatnia część powieści. Zżyłam się bardzo z bohaterami. Pani Krasińska potrafi idealnie dopasować wątki do ... {} Recenzja książki Gdy powrócił spokój

Moja recenzja

8.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kolejna część trylogii „Gdy...” pani Anety Krasińskiej to „Gdy nadeszło życie”. Opowiada o urodzinach Marceliny. Znajomi z czasów liceum spotykają się w tym wyjątkowym dniu. Magda, przyjaciółka kobiety spodziewa się dziecka i mieszka ze swoim facetem Darkiem. Podczas przyjęcia ciężarna trafia do szpitala. Czy po kilkunastu latach Magda odzyska r... {} Recenzja książki Gdy nadeszło życie

Uwikłani część 1 i 2, Adriana Rak

28.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Uwikłani 1 i 2” to powieść obyczajowa. Akcja dzieje się w Gniewinie na północy Polski. Agata to kobieta po przejściach, miała chłopaka Michała, który zostawił ją dla innej. Pracuje w szkolnej świetlicy. On, Piotr jest bibliotekarzem. Wychowuje syna i ma w życiu pod górkę, bo jego żona postanowiła się zająć sobą i iść na studia. Los pokrzyżował i... {} Recenzja książki Uwikłani. Tom 2

Gulu. Pamiętne lato

28.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Gulu. Pamiętne lato” Julius Throne to powieść obyczajowa z wątkiem horroru. Główny bohater to Jim Stanford, czternastolatek, jest otyły i nieśmiały. Nie posiada przyjaciół. Prześladują go szkolni wrogowie, Jayden, Brayden i Tyler. Z czasem zaprzyjaźnia się z Aaronem, Gavinem i Madelyne. Z nich także wyśmiewają się w szkole. Jim przez przypad... {} Recenzja książki Gulu. Pamiętne lato

Odkąd cię poznałam, Iwona Sobolewska

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Odkąd cię poznałam” Iwony Sobolewskiej to powieść obyczajowa z wątkami miłosnymi. Akcja dzieje się w Polsce. Główna bohaterka Blanka to dziewczyna, która ma w życiu pod górkę. Wychowuje ją tylko ojciec, ponieważ mama zmarła przy porodzie drugiego dziecka. Jest nieśmiała, mało osób do siebie dopuszcza. Któregoś dnia poznaje Piotrka, ale on ma dzie... {} Recenzja książki Odkąd cię poznałam

Cudze grzechy, Daria Orlicz

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Cudze grzechy” Darii Orlicz to powieść kryminalna z wątkami obyczajowymi. Książka zaczyna się od grilla w grupie znajomych, pracujących w tej samej branży policyjnej. W tle zagmatwane śledztwo, porwanie ciężarnej kobiety, morderstwo, ciężkie pobicie. Dylematy młodej nastolatki, zakochanej po uszy, śmierć matki i fascynajca młodymi ludźmi żyjącymi... {} Recenzja książki Cudze grzechy

Księżniczka i tajny agent Nora Roberts

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nora Roberts „Księżniczka i tajny agent” to powieść obyczajowa. Księżniczka Gabrielle de Cardina zwana również przez ojca i ludzi z okolicy „Brie” jedzie na wieś. Następnego dnia znajdują jej samochód porzucony. Armand, ojciec dziewczyny dostaje telefony z żądaniem okupu, ponieważ córka zostaje uprowadzona i przetrzymywana. Zostaje odnaleziona i t... {} Recenzja książki Księżniczka i tajny agent

Ważki na kostce lodu

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Ważki na kostce lodu” Łucji Wilewskiej to opowieść obyczajowa z wątkiem kryminalnym i fantastycznym. Marta prowadzi szczęśliwe życie, ma męża prawnika, dwie wspaniałe córeczki. Studiuje pedagogikę, ponieważ uwielbia dzieci i chce zostać nauczycielką. Przed laty ojciec jej zaginął w tajemniczych okolicznościach. Któregoś dnia ma dość monotonnego... {} Recenzja książki Ważki na kostce lodu

Posłuszna żona

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka „Posłuszna żona” Kerry Fisher to powieść przedstawiona z perspektywy dwóch kobiet, Maggie i Lary. Maggie- druga żona, młoda mężatka, nie dająca sobie dmuchać w kaszę, pewna siebie. Mąż- kochający, troskliwy, dobry facet. Lara- druga żona, zastraszana, pełna obaw. Mąż- tyran domowy,znęcający się nad rodziną, psychicznie i fizycznie, z poz... {} Recenzja książki Posłuszna żona

Samobójca

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Samobójca” Agnieszki Ziętarskiej to powieść fantastyczna. Flora to zwyczajna dziewczyna, która straciła brata w wypadku samochodowym. Często ma depresyjne dni. Nie posiada znajomych, mieszka z rodzicami. Jej rodzina się rozpada. Pewnego dnia poznaje chłopaka. Felis jest Niezmiennym i posiada jeden wyjątkowy talent. Tylko on o tym wie, jego rodzin... {} Recenzja książki Samobójca

Sekretne dziecko Kerry Fisher

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Sekretne dziecko” Kerry Fisher to opowieść, która dzieje się w latach 60tych. Były to lata, w których zdrada małżeńska i niechciana ciąża były wielkim grzechem, hańbą i wstydem. Książka przedstawia poruszającą historie Susie młodej mężatki i matki. Urodziła ona dziecko w wielkiej tajemnicy. Chłopca oddała do adopcji. Ten sekret prześladował ją i ... {} Recenzja książki Sekretne dziecko

Glow and Shadow. Walka o marzenia. Ana Rose

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Glow and Shadow. Walka o marzenia” to debiutancka powieść Any Rose. Akcja dzieję się w Los Angeles. Ava przyjeżdża do LA, by spełnić marzenia. Dostaje się do drużyny cheerleaderek LA GALAXY. On Aiden to gwiazda piłki nożnej. Avie bardzo podoba się Aiden, ale wie, że jeśli się z nim zwiąże, zostanie wyrzucona z drużyny. Czy uczucie połączy Ave i A... {} Recenzja książki Glow and shadow. Walka o marzenia

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl