Recenzje książki "Bez litości i przebaczenia"

Dodaj swoją recenzję

"Bez litości i przebaczenia"

22.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zemsta jest rozkoszą bogów, sprawiedliwość jest ułudą, zapłatą jest śmierć". Śledztwo w sprawie brutalnych zabójstw kobiet prowadzi detektyw Cane. Mimo usilnych starań nie ma żadnych podejrzanych. Niespodziewanie znika chłopiec, Jon Belly, a jego ojczym, Jeremy Robertson, pracujący razem z detektywem Cane'em staje się podejrzanym w sprawie. Kied... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

"Bez litości i przebaczenia"

16.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

*** Uwielbiam kryminały, ale to nie tak, że wszystkie. Mam swoich ulubionych autorów i wychowałam się zaczytując się w książkach Joanny Chmielewskiej. Jej " Lesio " to książka, którą zapamiętałam najlepiej, ten kto czytał na pewno wie o czym mówię. Jedne są dobre, inne złe. Tutaj mogę powiedzieć, że autor wykonał kawał porządnej roboty. Od pier... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

TU
@turkusowakredkaczyta

BEZ LITOŚCI I PRZEBACZENIA

12.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poprzedni rok zakończyłam czytając książki w świątecznym klimacie. Piękne i wzruszające historie , które rozgrzewały serce. Jednak tamten czas minął i nastał nowy rok. A jak nowy rok, to nowe książki i powrót do brutalnej i bardziej krwawej literatury. Na pierwszy ogień poszła ubiegłoroczna premiera „Bez litości i przebaczenia”, której autorem j... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

Dobry i wciągający kryminał

29.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak często zdarza się Wam sięgnąć po książkę, której wszędzie jest pełno? Otwieracie Instagram, a tam co drugie zdjęcie to okładka tejże książki? Kupujecie ją od razu zachęceni reklamą...a tu co się okazuje? Że wcale nie jest taka dobra jak mówią... Znacie to? Mnie taka sytuacja zdarzyła się już parę razy, dlatego teraz postanowiłam sięgnąć po coś... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

Bez litości i przebaczenia

13.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Seria brutalnych zabójstw kobiet zdaje się nie mieć końca. Prowadzone przez detektywa Cane'a śledztwo utknęło w martwym punkcie, a ofiar wciąż przybywa. Nieoczekiwanie sprawa nabiera tempa, gdy kilkuletni chłopiec, Jon Belly, znika bez śladu, a do byłego agenta DEA, Jona Miltona, dociera niezwykła przesyłka. Co wspólnego z morderstwami ma jeden z... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

Trzymająca w napięciu

11.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zagadkowa, budząca zainteresowanie i od pierwszej strony niezwykle trzymająca w napięciu książka, którą nie można nawet na chwilę odłożyć do momentu poznania rozwiązania. John Milton to były agent, który brał udział w tajnej misji w Meksyku. Ta historia kompletnie zmieniła jego dotychczasowe życie. Zostawił swoją narzeczoną, która dodatkowo była ... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

Jak smakuje zemsta?

8.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zemsta jest rozkoszą bogów, sprawiedliwość jest ułudą, zapłatą jest śmierć – trafniej nie można było spuentować tej historii. Zemsta kierowała mordercą, jego celem było wymierzanie sprawiedliwości. A każdy akt zemsty kończył się śmiercią ofiary. Zazwyczaj ofiary były przypadkowe, niewiele mające wspólnego ze sprawcą mordów. Nowy Jork nawiedzi... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

Czekam na kolejną książkę!

5.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ponowne spotkanie z literaturą pana Mariusza mogę porównać do wspólnego wyjścia na kawę. Doskonale rozumiem jak to brzmi, ale to chyba najlepsze określenie. Poprzednia debiutancka książka pana Mariusza podobała mi się bardzo, a teraz, kolejna wcale nie jest gorsza, wręcz przeciwnie! Na pewno co mogę stwierdzić to fakt, iż warsztat autora znacznie... {} Recenzja książki Bez litości i przebaczenia

{}