Recenzje książki "Bez mojej zgody"

Dodaj swoją recenzję

To historia o trudnych wyborach.

11.04.2022

Dziś proponuję Wam książkę dość starą i pokaźnych rozmiarów, ale wciągającą i wzruszającą, którą naprawdę warto poczytać. Pierwsze moje spotkanie z tą lekturą miało miejsce ładnych kilka lat temu, a ściślej mówiąc była to jej ekranizacja pod tym samym tytułem. Film był bardzo wzruszający, przy którym nie sposób nie uronić łzy. Krótko mówiąc to kla... Recenzja książki Bez mojej zgody

Jedna z najlepszych książek, jakie przyszło mi przeczytać

22.01.2020

Po przeczytaniu "Wielkich małych rzeczy", byłam pewna, że nie będzie to moje osatatnie spotkanie z twórczością przegenialnej Jodi Picoult, która w swoich książkach porusza tematy kontrowersyjne, życiowe, bliskie każdemu z nas oraz takie, o których na codzień się nie myśli. Nie raz robi to w sposób subtelny, gdzie nie trzeba wielu słów, aby zrozumi... Recenzja książki Bez mojej zgody

@as.11@as.11 × 1

ZA WSZELKĄ CENĘ

6.11.2019

Anna Fitzgerald została poczęta w sztuczny sposób. Jej tkanki miały wykazywać pełną zgodność z tkankami jej siostry chorej na raka. W wieku 13 lat Anna ma już za sobą niejedną operację, a to wszystko dlatego, żeby utrzymać przy życiu Kate, u której ostrą odmianę białaczki wykryli już we wczesnym dzieciństwie. 13-latka podejmuje decyzję, która dla ... Recenzja książki Bez mojej zgody

Bez mojej zgody

23.06.2017

Nie jestem ekspertem w dziedzinie psychologii, ale ta książka powaliła mnie z nóg, jeśli chodzi o relacje w rodzinie, a konkretniej relacje matka-córka. Historia stworzona przez Picoult wręcz zmusza czytelnika do rozmyślań nad życiem swoim i rodziny, kiedy dotyka nas tragedia, bezradność i cierpienie najbliższych. Anna, trzynastoletnia dziewczynk... Recenzja książki Bez mojej zgody

"Bez mojej zgody"

15.08.2014

Anna Fitzgerald jest zwykłą zdrową trzynastolatką, która gra w hokeja i kłóci się z rodzeństwem. To co nie jest w niej zwykłe, to fakt, że urodziła się tylko po to, żeby po części oddawać siebie całą jej starszej siostrze - Kate, która jest chora na ostrą odmianę białaczki. Rodzice dziewczynek są przyzwyczajeni, że gdy tylko Kate jest chora, ich ... Recenzja książki Bez mojej zgody

@Aoichan@Aoichan × 1

Bez znieczulenia

28.01.2014

Zaczynając pisanie tej recenzji, jestem dokładnie 4 minuty po przeczytaniu książki. W zasięgu ręki ciągle mam chusteczkę, w głowie bezradny mętlik, a kącik lewego oka - choć wycierałam je już milion razy - nie przestaje być mokry. Siedzę z otwartym sercem i wilgotnymi oczami. Przez łzy wszystko widać wyraźniej. Może tak powinno się pisać recenzje. ... Recenzja książki Bez mojej zgody

@zingela@zingela × 1

Recenzja książki "Bez mojej zgody".

28.08.2013

"Każdy samotnik, choćby się zaklinał, że tak nie jest, pozostanie samotny nie dlatego, że lubi, ale dlatego, że próbował stać się częścią świata, ale nie mógł, bo doznawał ciągłych rozczarowań ze strony ludzi" Bez mojej zgody to dziesiąta powieść amerykańskiej autorki, Jodi Picoult. Pisarka ta to znana autorka wielu bestsellerów - sławę przyniosł... Recenzja książki Bez mojej zgody

Bez mojej zgody

31.03.2013

Jodi Picoult jest jedną z moich ulubionych pisarek, dlatego też po tej książce spodziewałam się naprawdę wiele. Jak przystało na Jodi, nie zawiodła mnie. Autorka ma na swoim koncie wiele bestsellerów, takich jak : ,,Dziewiętnaście minut'', ,,W imię miłości'' czy ,,Dziesiąty krąg''. Jednak sądzę, że prawdziwą sławę przyniosła jej powieść ,, Bez moj... Recenzja książki Bez mojej zgody

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl