Recenzje książki "Branding"

Dodaj swoją recenzję

Etyczny branding?

5.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Branding" Roberta Jonesa to trzecia przeczytana przeze mnie pozycja z cyklu pt. "Krótkie wprowadzenie" wydawanego przez Uniwersytet Łódzki. Byłam jej bardzo ciekawa. Ta tematyka jest mi w pewien sposób bliska, między innymi interesuję się bowiem wywieraniem wpływu na ludzi, psychologią. Branding zdecydowanie opiera się zaś przede wszystkim na odd... {} Recenzja książki Branding

Branding

4.12.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie zdajemy sobie sprawy, ile razy sięgnęliśmy po określony produkt tylko dlatego, że został wyprodukowany przez określoną markę. Ciągle pragniemy więcej, konsumujemy od momentu przebudzenia aż do zaśnięcia. Kto z nas nie zapisał na swojej liście marzeń luksusowej torebki czy pięknego, sportowego samochodu? Czy pragniemy tych rzeczy, bo niosą ze s... {} Recenzja książki Branding

Branding jest wszędzie!

13.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nosisz markowe ubrania, na których widnieje spore logo, a Ty wydajesz na to dużą część swojej wypłaty? Po przeczytaniu tej książki możesz się zmartwić - dość, że płacisz za ubrania (niekoniecznie wyróżniające się jakością) to jeszcze jesteś żywą reklamą i nikt Ci za to nie płaci. A podobno na marketingu można zarobić... Jeśli wcześniej wiedziałeś/... {} Recenzja książki Branding

@paulina2701@paulina2701 {}× 3

Bo marka to coś więcej niż produkt...

29.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kto z nas nie zna marek, takich jak Dolce & Gabbana czy Apple? Pytanie jednak powinnam zadać inne - z czym kojarzą nam się wyróżnione nazwy? Jakie mają dla nas znaczenie i dlaczego akurat je znamy? Na te właśnie pytania stara się w syntetyczny sposób odpowiedzieć pan Robert Jones - profesor, strateg i wieloletni mistrz brandingu w jednej osobie. ... {} Recenzja książki Branding

Marka to nie tylko logo

12.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Najlepszy branding ma wymiar społeczny, a jego pomysły są proste. "Branding" R. Jonesa to dwudziesta dziewiąta część serii "Krótkie wprowadzenie", wydawanej w Polsce przez Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego. Książeczki te, o spójnej szacie graficznej, chociaż nie wydają się długie, jak już się kilka razy przekonałam, posiadają ogrom wiedzy i info... {} Recenzja książki Branding

@mhennels@mhennels {}× 6

Branding, czyli "krótkie" opowiadanie o marce

3.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio w książkach, które są dostępne w Klubie Recenzenta zauważyłam bardzo ciekawą pozycje, mianowicie jest to krótkie wprowadzenie do tytułowego zagadnienia marketingowego, jakim jest „Branding”. Jako studentka specjalizacji Handel i Marketing nie mogłam się powstrzymać, aby nie zamówić książki Roberta Jones’a, który jako praktykant i konsulta... {} Recenzja książki Branding

@Vista@Vista {}× 1

Bardzo krótkie wprowadzenie

{} WYBÓR REDAKCJI
5.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To było krótkie wprowadzenie. Bardzo krótkie wprowadzenie. Krócej się nie da o brandingu, bo to temat rzeka, a i tak się udało. Zawsze jednak znajdzie się “ale”. O tym później. Najpierw wyłóżmy enigmatycznie, co się w tym kryje i zajmijmy się pozytywami. Nie będę się rozwodzić nad tym, czym oficjalnie jest branding. Nie będzie przytaczania defi... {} Recenzja książki Branding

Idee reklamowanego świata

{} WYBÓR REDAKCJI
9.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czym jest branding? Pan Google mówi: „Branding to technika marketingowa, polegająca na kształtowaniu marki w świadomości nabywców, ukazaniu jej wizerunku w pozytywnym świetle, wszelkie działania służące wzbudzeniu wśród nabywców skojarzeń marki z danym produktem oraz łatwiejszą identyfikację produktu wśród konkurencji”@Link. Czy to coś w... {} Recenzja książki Branding

@melkart002@melkart002 {}× 7
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl