Recenzje książki "Była sobie rzeka"

Dodaj swoją recenzję

Zawsze jest pora na baśń

9.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jestem człowiekiem dorosłym. Ale czasami lubię sięgać po opowieści snute niczym baśń. "Była sobie rzeka" to jedna z tych pozycji, które idealnie wpasowują się w ten nurt (skojarzenia zamierzone). Diane Setterfield zabiera nad nad Tamizę do gospody, gdzie dzieje się cud. Ranny mężczyzna przynosi małą dziewczynkę, która najprawdopodobniej się utopił... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

Gospoda, tajemnicza dziewczynka i... rzeka

11.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Była sobie rzeka" Diane Setterfield Gospoda "Pod Łabędziem" nie była karczmą jakich wiele. Można tu było zasmakować piwa, cydru, ale przede wszystkim wysłuchać opowieści bajarzy, z czego właśnie słynęła gospoda. Pewnego wieczoru równowagę przybytku zaburza pojawienie się tajemniczego fotografa z martwą dziewczynką na rękach. Ich stan wskazuje na... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

Była rzeka, a wokół rzeki lud

11.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To już kolejna pozycja, wobec której trudno mi jedno znacznie ocenić, czy jest dobra i godna polecenia, czy może nie warto poświęcać jej zbyt wiele uwagi. W większości zbiera dobre opinie, skuszona zatem poleceniami sprawdziłam. Nie ukrywam, że dodatkowym atutem jest przepiękną okłada, kolorystyka i detale wykończenia. Co zatem urodziło się po spo... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

baśniowa opowieść

5.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Całe życie było wielką tajemnicą, jeśli tylko zajrzało się odrobinę pod powierzchnię, a przyczyny i skutki nader często dryfowały z dala od siebie. Tak więc w świetle tych wszystkich zdumiewających zjawisk historia dziewczynki, która umarła i ożyła, przynosiła mu pociechę, ponieważ świadczyła dobitnie, że życie jest rzeczą niewytłumaczalną i nie ... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

Popłynęłam z tą książką.

21.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Była sobie rzeka to książka, która mnie totalnie zauroczyła. Tego typu powieści wychodziły spod pióra Andersena czy Braci Grimm, których czytałam bezwiednie będąc dzieckiem. Około 20 lat później mam okazję wrócić do baśniowych klimatów i przepadłam bez reszty. Książka już od pierwszych stron wciąga niczym tytułowa rzeka. Dzięki temu, że możemy dzi... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

@Bookinka@Bookinka {}× 3

Była sobie rzeka...

13.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Była sobie rzeka” to urzekająca baśń, która zaskakuje, intryguje a nawet momentami wprawia w zachwyt. Niestety tytułowa zeka nie należy do najprzyjemniejszych i niekoniecznie zwiastuje dobre rzeczy. Bynajmniej w przypadku mieszkańców Radcot. ---------- W karczmie „Pod Łabędziem” czas płynie wyjątkowo spokojnie a każdy dzień nie różni się nicz... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

@justus228@justus228 {}× 3

„Niektóre rzeczy wydają się niepojęte nocą, a stają się jasne, kiedy wzejdzie słońce”, czyli ...

4.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Była sobie rzeka to książka, która zawładnęła Instagramem w ostatnim czasie. Nie dziwię się: z taką okładką od razu rzuca się w oczy! Powieść Diane Setterfield zbiera same pozytywne recenzje i jest o niej niezwykle głośno. Czy rzeczywiście zasługuje na tak wielkie zainteresowanie? W ciemną noc w środku zimy w starej gospodzie nad Tamizą ma miej... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

Była sobie dziewczynka

6.04.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Obrazek Niezaprzeczalnie na rynku książki króluje kryminał, sensacja, thriller. Poszczególne wydawnictwa prześcigają się w pozyskiwaniu nowości, tych królujących na światowych listach bestsellerów, a i z roku na rok przybywa debiutujących pisarzy. Powieść „Była sobie rzeka” Diane Setterfield reprezentuje szeroko rozumiany gatunek literatury pię... {} Recenzja książki Była sobie rzeka

@justyna_@justyna_ {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl