Recenzje książki "Czerwień. Kolory zła"

Dodaj swoją recenzję

Kolory zła

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pora nadrobić zaległe recenzje, które nagromadziły mi się po urlopie. Na pierwszy ogień trafia pierwsza część Kolorów zła Małgorzaty Oliwii Sobczak Czerwień. Książka miała swoją premierę w 2019 roku, a ja dopiero teraz się za nią zabrałam i przyznaję, że to był błąd, ale na szczęście mam dwie kolejne części i mam zamiar w najbliższym czasie nadrob... {} Recenzja książki Czerwień. Kolory zła

@rudemysli71@rudemysli71 {}× 4

Czerwień to kolor krwi i namiętności

9.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Czerwień” to pierwszy tom trylogii „Kolory zła” i moje pierwsze spotkanie z jej autorką, Małgorzatą Oliwią Sobczak. Czy udane? Rok 2013, jeden z zimnych,szarych i nieprzyjemnych marcowych dni. Na piaski sopockiej plaży morze wyrzuca okaleczone ciało młodej dziewczyny. Kto ją zabił i dlaczego? Na te pytania odpowiedzi będzie szukał prokurator ... {} Recenzja książki Czerwień

Czerwień kolorem zła?

12.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że do twórczości polskich pisarzy podchodzę trochę jak pies do jeża - z ogromną ostrożnością. Z reguły nie jest mi po drodze, i gdy mam do wyboru kryminał zagraniczny czy rodzimy najczęściej wybieram coś zagranicznego. Jednak powoli zaczynam "odkrywać" "naszych" autorów i przyznaję, że najczęściej są to udane spotkania. Jeśli chod... {} Recenzja książki Czerwień

@Anmar@Anmar {}× 5

"Czerwień"- Małgorzata Oliwia Sobczak

24.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zachwalana przez wielu czytelników seria "Kolory zła" Małgorzaty Oliwii Sobczak, prędzej czy później musiała trafić w moje ręce. Za mną dopiero początek, czyli "Czerwień", ale już wiem, że warto zasięgnąć po kolejny tom.  Siedemnaście lat temu Sopotem wstrząsnęła wiadomość o makabrycznym morderstwie młodej i pięknej dziewczy... {} Recenzja książki Czerwień

Swietna

15.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W połowie lat 90. w Sopocie dochodzi do tajemniczej zbrodni… Ginie dziewczyna, a jej ciało zostaje przez sprawcę nietypowo okaleczone. Osiemnaście lat później Trójmiastem wstrząsa informacja o bliźniaczo podobnej sprawie. -opis pochodzi od wydawcy. ********************************************* Dość długo ta książka czekała w kolejce aż ją przeczyt... {} Recenzja książki Czerwień

{}× 2

Zła czerwień

15.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. „Czerwień” to pierwsza część z serii „Kolory zła” Małgorzaty Oliwii Sobczak i zarazem jej debiut, jeśli chodzi o ten gatunek. Autorka dzięki tej powieści udowadnia, jak duży drzemie w niej talent. Nie tylko zagraniczni pisarze potrafią pisać kryminały doskonałe, nasi polscy pisarze robią to równie dobrze. Sopocka plaża. Na brzegu morz... {} Recenzja książki Czerwień

@polka.0321@polka.0321 {}× 1

TRZY KOLORY: BLADY

12.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niniejszym przepraszam autorkę, że czytam zbyt dużo polskich kryminałów, co skutecznie uniemożliwia mi zachwyty nad jej książką. Jedyne, co wyróżnia „Czerwień” wśród dziesiątek publikacji wydanych w ostatnim roku, to wysiłek jaki włożyło wydawnictwo w promocję tej książki. Dlaczego akurat tej? Chyba zgodnie z zasadą inżyniera Mamonia: „mnie si... {} Recenzja książki Czerwień

@Rudolfina@Rudolfina {}× 3

Zbrodnie namiętności.

24.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Warto zapamiętać to nazwisko, tę serię. Rzadko się zdarza, że debiut bywa tak udany, rzadko się zdarza, że kryminał bywa tak porywający. Rzadko się zdarza, że wszystkie obietnice wydawcy, zachęty umieszczone na okładce, opisy pełne podziwu, wyrażają tylko prawdę, są aż tak godne zaufania. Czerwień - kolor, który stał się oznaką pierwszej części s... {} Recenzja książki Czerwień

@Pani_Ka@Pani_Ka {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl