Recenzje książki "Horyzont"

Dodaj swoją recenzję

Całkiem nowy horyzont..

10.11.2019

Pan Małecki nie zaskoczył mnie tym razem aż tak bardzo, jak podczas lektury „Nikt nie idzie”. Wiedziałam już mniej więcej, czego oczekiwać. Nie zawiodłam się, ale też efekt zaskoczenia był dużo mniejszy. „Horyzont” to opowieść o ludziach, pokiereszowanych przez życie i nie potrafiących się w tym życiu odnaleźć. O ludziach szukających odkupienia... Recenzja książki Horyzont

"Ale nie robić nic, to by dla mnie było zbyt wiele"

8.11.2019

Półki księgarni wręcz uginają się od książek.... o niczym. Tematy banalne, fabuły schematyczne, a zwroty akcji przewidywalne. Coraz trudniej jest mi znaleźć autora, który pisze o rzeczach ważnych, który porusza wrażliwe struny mojej duszy. Jednak kiedy już na niego trafię, wtedy sięgam po każdą nową powieść. Do kategorii tej zaliczam twórczość Jak... Recenzja książki Horyzont

Pierwszy raz z Małeckim!

5.11.2019

Kiedy zaczynałam czytać powieść Jakuba Małeckiego, spodziewałam się jednego wielkiego wow! Nie sięgałam wcześniej po jego książki, jakoś tak było nam nie po drodze do siebie, ale tu przyciągnęła mój wzrok okładka (tak, tak, jestem sroczką okładkową) i opis. Nieczęsto sięgam po taką literaturę, ale nie żałuję, że tym razem padło właśnie na tę konk... Recenzja książki Horyzont

Horyzont

2.11.2019

Mam bardzo mieszane uczucia do tej pozycji, bo nie jest to zła książka, ale fenomenalna także nie jest. Styl Małeckiego jest poprawny, ale nie porywa, nie jest to majstersztyk. Temat PTSD jest bardzo ciekawym, ale i trudnym materiałem na opowieść. Tutaj mam wrażenie, że została liźnięta pobieżnie. Narracja prowadzona jest dwuperspektywicznie; ... Recenzja książki Horyzont

Horyzont

27.10.2019

Maniek, były saper, niedawno wrócił z misji w Afganistanie. Przywiózł ze sobą żółwia, zespół stresu pourazowego oraz gorzkie rozczarowanie powrotem. Za śmiesznie niską emeryturę wojskową wynajmuje niewielką kawalerkę, gdzie próbuje napisać książkę. W teorii przelanie na papier swoich wspomnień z misji miało pomóc mu zamknąć ten rozdział i naprawdę... Recenzja książki Horyzont

Horyzont

24.10.2019

Drugi raz zdarza mi się spotykać z twórczością Jakuba Małeckiego. Pierwszy raz nastąpił kilka lat temu przy okazji lektury Dygotu, która to powieść zrobiła na mnie dobre wrażenie pod względem dojrzałości twórczej i swoistego rozdygotania frazy, choć wydawało mi się, że miejscami młody pisarz poszedł na skróty. Kolejne książki przechodziły gdzieś o... Recenzja książki Horyzont

po prostu piękna

15.10.2019

Kontynuuję odkrywanie polskich autorów. Tym razem zabrałam się za twórczość Jakuba Małeckiego, a konkretnie za jego najnowszą książkę zatytułowaną „Horyzont”. Muszę przyznać, że to nasze pierwsze spotkanie było bardzo udane. Widziałam pełno książek tego autora i w księgarniach i na bookstagramie, ale do tej pory jakoś mi było z nimi nie po drodze,... Recenzja książki Horyzont

Tajemnica bycia

19.09.2019

Bohaterami nowej powieści Jakuba Małeckiego są - Mariusz i Zuzanna, których nie łączy nic oprócz zamiłowania do bułgarskiego rapu. Mariusz - Maniek jest byłym żołnierzem - saperem, który po powrocie z Afganistanu zmaga się ze zespołem stresu pourazowego i z nieznanych nam na początku przyczyn unika kontaktu z siostrzeńcem, przed którym stale u... Recenzja książki Horyzont

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl