Recenzje książki "Kosogłos"

Dodaj swoją recenzję

Wszystko za wolność

4.01.2018
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzecia i ostatnia część trylogii Suzanne Collins stawia czytelnikowi wiele pytań. Jednak jedno z nich jest najważniejsze: ile jesteś w stanie poświęcić dla wolności? „Kosogłos” rozpoczyna się w momencie, gdy Katniss Everdeen odwiedza Dwunasty Dystrykt, doszczętnie zbombardowany przez kapitolińskie poduszkowce. To emocjonująca podróż, która daje j... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos - Suzanne Collins

24.11.2014

Uwaga! Mogą pojawić się spoilery do poprzednich części. Kosogłos jest trzecim, a zarazem ostatnim tomem niezwykłej serii „Igrzyska śmierci”. Od początku zauważalna jest zmiana nastroju i dynamiki powieści. Autorka od pierwszego tomu stopniowała napięcie oraz przygotowywała czytelnika na wielki finał. I chociaż na początku trzeciego tomu następuje ... {} Recenzja książki Kosogłos

Suzanne Collins: Kosogłos

26.08.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jedyne to co czuję to głębokie rozczarowanie. Naprawdę chciałam, żeby ta książka wypadła dobrze. Próbowałam znaleźć jakieś plusy, ale naprawdę nie umiem. Chciałam dołączyć do grupy, która uwielbia "Kosogłosa" Suzanne Collins, trzecią cześć bestsellerowej trylogii "Igrzyska śmierci". Lecz stanęłam po drugiej stronie barykady. Choć kilka rozdziałów n... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

6.01.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po megabombowym zakończeniu W pierścieniu ognia i po ogromnych emocjach związanych z obejrzeniem rewelacyjnej ekranizacji, na którą wybrałam się do kina bodajże dzień po zakończeniu lektury, nie mogłam wytrzymać i szybko zabrałam się za czytanie Kosogłosa. Byłam arcyciekawa, jak zakończy się ta trylogia, kogo wybierze Katniss i czy rzeczywiście jes... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos

15.09.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W zeszłe wakacje dorwałam się w końcu do Igrzysk Śmierci i W pierścieniu ognia. Niestety wówczas w mojej biblioteczce nie posiadałam ostatniej części trylogii, więc nie mogłam się za nią zabrać. Jakiś czas temu ją kupiłam i w te wakacje udało mi się wreszcie ją przeczytać. Akcja Kosogłosa dzieje się w Trzynastym Dystrykcie, gdzie znajdują się rebe... {} Recenzja książki Kosogłos

Kosogłos do boju!

29.08.2013

„Pozbierać jest się dziesięć razy trudniej, niż rozsypać.”* Gdy wszyscy oczekują od ciebie siły, wytrwałości i tego, że zrobisz wszystko co ci każą, a ty masz tylko ochotę zwinąć się w kłębek i zapomnieć o całym świecie, nic nie jest proste. Każdy ruch i decyzja jest wysiłkiem, bo wszystko co miałaś zostało ci odebrane, nawet serce i ucz... {} Recenzja książki Kosogłos

I niech los zawsze wam sprzyja...

24.08.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zakończenie serii może być albo naciągane, w którym wyraźnie czuć brak pomysłu na ostatnią część, albo wręcz odwrotne - dobre, zaskakujące i pozostawiające czytelnika w osłupieniu, tak bardzo żałującego, że to już koniec. "Kosogłos" plasuje się gdzieś pośrodku. Ostatnia część popularnej trylogii znacznie różni się od pozostałych. Nie ma już areny,... {} Recenzja książki Kosogłos

@malaM@malaM {}

Kosogłos

13.12.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

O ile zakończenie igrzysk w pierwszej części tej serii, przyniosło ze sobą delikatny powiew możliwych zmian, o tyle zakończenie kolejnych nie pozostawia złudzeń – nastał czas walki o lepsze jutro. Walki sterowanej z trzynastego dystryktu, sprawdziły się bowiem przypuszczenia niektórych, że w dystrykcie nadal pulsuje życie. Pomyli się jednak ten, kt... {} Recenzja książki Kosogłos

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe