Recenzje książki "Później"

Dodaj swoją recenzję

Tylko umarli nie kłamią

16.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 Stephen King należy do tych autorów, których znają wszyscy. Jako, że określa się go mianem mistrza grozy i horroru, nie odczuwałem szczególnie silnej potrzeby by zapoznawać się z jego twórczością. Kiedyś przeczytałem „Zieloną milę”, ale mam wrażenie, że to było w poprzednim życiu (przeczytałem tę książkę na telefonie, w czasach gdy pracowałem ... {} Recenzja książki Później

@atypowy@atypowy {}× 5

Nawet jeśli Ty nikomu nie powiesz, to Twoja matka się wygada

14.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jamie jest chłopcem, który nie tylko widzi zmarłych ale też może z nimi porozmawiać. To znaczy, jeśli nie minęło zbyt dużo czasu od ich śmierci. Bo potem zmarli powoli tracą głos, aż wreszcie zupełnie ich nie słychać i znikają... Co ciekawe, duchy z którymi Jamie rozmawia nie mogą kłamać. Po prostu zawsze mówią prawdę. Walą nią między oczy, ja... {} Recenzja książki Później

@Chassefierre@Chassefierre {}× 17

„Zawsze jest jakieś później, teraz to wiem. Przynajmniej do śmierci. Bo wtedy wszystko inne j...

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie jest to moje pierwsze spotkanie z autorem, ale nadal czekam na jego powieść, która by mnie oczarowała i sprawiła, że nadrobię inne książki Kinga. Jak na razie taka się nie trafiła i mam co do tego autora sprzeczne uczucia. Nie mogę się do niego przekonać. Sięgając po Później, miałam nadzieję, że zmieni się to, zwłaszcza że sam opis był obiecuj... {} Recenzja książki Później

"Dead but rising"*

6.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiem, że niezwykle trudno będzie mi zrecenzować książkę Stephena Kinga**. Od kiedy zachłysnęłam się zachwytem nad jego stylem, z całym przekonaniem głoszę wszem i wobec, że to mój ulubiony pisarz. Pisarz, który wyniósł w moich oczach horror do poziomu dzieła. Dzieła, które przeraża o wiele bardziej niż horror widziany na ekranie, ponieważ wyobraźn... {} Recenzja książki Później

@canis.luna@canis.luna {}× 3

Kiedy umarli są wśród nas

6.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nazwanie Stephena Kinga królem horroru ma swoje dobre i złe strony. Jedną z negatywnych jest fakt, że ktoś nielubiący grozy może omijać jego książki z daleka. Jeśli jesteście jedną z takich osób, śmiało możecie sięgnąć po najnowszą powieść Kinga „Później”. Owszem, jest trochę strasznie, ale tylko chwilami, bo horroru jest tu niewiele. Autor pokaza... {} Recenzja książki Później

Czy zawsze jest jakieś później?

16.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stephen King, niekwestionowany Mistrz powieści grozy. Od lat raczy swoich fanów mrocznymi historiami, które pobudzają wyobraźnię i wywołują ciarki. W swoim pisarskim dorobku ma wiele fantastycznych powieści, do których się wraca, które się uwielbia, które są ponadczasowe. Ma też kilka słabszych, które, choć pisane ręką Mistrza, to jakoś nie wbijaj... {} Recenzja książki Później

Umarłeś, a jesteś!

28.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim przejdę do oceny najnowszej książki Kinga, musimy powiedzieć sobie jedno: ze mnie tak namiętny czytacz Kinga, jak z koziej 🍑 trąba. Skromne doświadczenie, zaledwie zbiór opowiadań autora, "Smętarz zwierzaków", przedostatni "Instytut" i obecna książka. Dorobek mój marny w tym zakresie, ale ilekroć poruszam temat autora, sypią się jak z rękaw... {} Recenzja książki Później

Chodź, powiem Ci sekret na uszko, ale dopiero po śmierci.

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

King powrócił na polski rynek wydawniczy z propozycją, która ma powodować ciarki na plecach. "Później" sklasyfikowano jako horror, ale dla mnie to poruszająca opowieść o tym, co byśmy chcieli czasami moc, ale nigdy mam to nie było dane... Ile razy odkładamy rzeczy na później, ile razy myślimy sobie, że jeszcze porozmawiamy milion razy z tą osobą? ... {} Recenzja książki Później

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl