Recenzje książki "Projekt Hail Mary"

Dodaj swoją recenzję

Laboratorium eksperymentalne... w kosmosie!

2.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nowa książka uznanego w świecie naukowego science-fiction autora. Nauki tu jest niemal tyle, co liter. Andy Weir stał mi się bliski po Marsjaninie.Zapamiętałam tamtą książkę jako coś absolutnie oryginalnego i odświeżającego. Z zapartym tchem obejrzałam ekranizację, która młodzieżowo mówiąc dała radę oddać klimat książki. Potem wydano Artemis i ut... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Podróż w jedną stronę

31.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kosmos jest dla nas tajemnicą, wokół, której powstają liczne teorie. Mała wiedza o nim fascynuje i inspiruję naukowców do prac nad próbami jego odkrycia i zbadania, a także rozgrzewa wyobraźnie wielu artystów, którzy przedstawiają różne wyobrażenia o kosmosie w swoich dziełach. Od ponad 50 lat ludzie oglądają wariacje na jego temat w Star Treku i ... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Dwa dni na pokładzie Hail Mary!

28.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Science fiction kusi mnie ogromnie, ale zawsze z tyłu głowy pozostaje strach, czy mój umysł poradzi sobie z całą masą naukowych informacji. Gdy sięgam po książkę, czuję lekki niepokój, w przypadku „Projektu Hail Mary” był nawet zdwojony, gdyż książkę sam wydawca określa jako powieść science fact. Pozycja naukowa, która rozpłomienia wyobraźnię do... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Projekt Hail Mary

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ryland budzi się i nie rozumie, co się z nim stało i gdzie jest. Nie wie nawet, jak się nazywa. Wszędzie ma powtykane jakieś rurki, ciężko mu wydobyć głos z gardła. Nie zdaje sobie sprawy z tego, że bierze udział w akcji, mającej na celu uratowanie ludzkości. Jest jedyną osobą z początkowych trzech, która pozostała przy życiu. Reszta załogi nie ży... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Dla wszystkich miłośników science fact / science fiction i fascynatów kosmosu, ale nie tylko!

25.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Andy Weir skradł już moje serce książką „Marsjanin”, o której pisałam Wam w tamtym roku,więc kiedy sięgałam po „Projekt Hail Mary” miałam naprawdę duże oczekiwania, a jednocześnie obawiałam się zawodu. Na szczęście autor stanął na wysokości zadania, powiedziałabym nawet, że przeskoczył poprzeczkę bardzo wysoko i z dużym zapasem, bo zawędrował aż w... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

Pomysłowy MacGyver i obcy

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie czytałem ani nie oglądałem „Marsjanina” – zbyt nachalnie i agresywnie był reklamowany. Sięgnąłem po trzecią powieść tego autora (nie licząc wielu tekstów internetowych, którymi nie wzbudzał zainteresowania), żywiąc poważnie nadzieję, że jego pisarstwo znakomicie dojrzało i przestało być tylko modne, koniunkturalne, napompowane reklamami. Ze S... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

@Meszuge@Meszuge {}× 5

Pasjonująca i ciekawa.

18.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jestem pod wrażeniem przeczytanej lektury i uważam, że jest to świetna książka sf. Ponad 500 stron może w pierwszej chwili przerazić ale nic bardziej mylnego. Powieść wciąga czytelnika już od pierwszych stronic i ciężko jest się oderwać chociażby na chwilkę. Intryguje, pasjonuje i zaciekawia. Po mimo zbyt wielu naukowych opisów, pojęć i nowości te... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

@Izzi.79@Izzi.79 {}× 2

Projekt Hail Mary

16.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

📌 RECENZJA 📌 Projekt Hail Mary Andy Weir @wydawnictwomuza Wierzycie w to, że gdzieś w odległej galaktyce istnieje nowa, dotąd ludzkości nieznana forma życia? Czy może zagrażać nam koniec świata, biorąc pod uwagę fakt, że ta niezidentyfikowana "istota" potrzebuje do rozmnażania się i egzystencji światła, a pochłanianie go w nadmiernej ilości dopr... {} Recenzja książki Projekt Hail Mary

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe