Avatar @magdag1008

Zakochana w książkach

@magdag1008
3 obserwujących. 6 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 5 dni temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
6 obserwowanych.
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj 5 dni temu.

Recenzje książek

178 recenzji, w tym 3 recenzje wyróżnione przez redakcję

Zamknij oczy

25.11.2022

Seria Oczy wilka, to historia o miłości ślicznej dziewczyny i nieziemsko przystojnego gangstera o lazurowych oczach. Wszystkie części opisują walkę Leny i Artura o siebie, o swoją miłość. Wydawałoby się, że trzeci tom skończył się już definitywnie. Lena jest w ciąży i wszystko skończyło się szczęśliwie. Jednak autorka postanowiła dopisać kolejny t... Recenzja książki Zamknij oczy

Ona

23.11.2022

Adrian Bednarek to autor, którego obserwuje w social mediach już od dłuższego czasu. Ma bardzo dobre opinie wśród czytelników, dlatego ciągle obiecywałam sobie, że przeczytam jakąś jego książkę. Seria z diabłem mnie ciągnie ku sobie, ale poczekam, aż Adrian wyda wszystkie poprawione tomy. Mój wybór padł zatem na ,,Ona". Czego spodziewałam się po ... Recenzja książki Ona

To historia kobiety, którą przerosło życie

14.11.2022

Zaczyna się zazwyczaj niewinnie. To tylko jeden drink wieczorem dla relaksu. Prawdziwy problem zaczyna się kiedy z czasem bez tego jednego drinka trudno jest zrobić cokolwiek. Natomiast o uzależnieniu mówimy wtedy, gdy potrzeba sięgania po kieliszek pojawia się coraz częściej, a brak alkoholu powoduje rozdrażnienie oraz uniemożliwia codzienne funk... Recenzja książki Cień w lustrze

Apartament

11.11.2022

Mogę śmiało powiedzieć, że uwielbiam książki Izabeli Janiszewskiej. Przeczytałam wszystkie i bardzo lubię styl autorki. Do tej pory pisała kryminały, ale ,,Apartament" to już zupełnie inna bajka, to rasowy thriller. Zanim zaczęłam go czytać wiedziałam, że ta książka jest odmienna, ale tego się nie spodziewałam. Mimo, że już w połowie domyśliłam si... Recenzja książki Apartament

Historia Nastusi, która walczy by mieć w sobie tylko jasność

5.11.2022

Na samym początku chciałabym podziękować Wandzi za okazane mi zaufanie, za to że z taką ufnością powierzyła mi swoje najmłodsze dziecię. Zgodziłam się objąć patronatem ,,Mroczną zasłonę" choć nie znam wcześniejszych przygód małej Anastazji. Mimo, że czytając wszystko wiedziałam, czułam że brakuje mi dokładnej wiedzy o wcześniejszych przygodach elf... Recenzja książki Mroczna zasłona

Historia o tym ile może znieść prawdziwa miłość

3.11.2022

Cassandra budzi się w hotelu, na stole leży bilet lotniczy do Toronto. Po tym co przeszła pragnie jedynie by dziecko, które nosi pod sercem przyszło na świat całe i zdrowe. Dlatego jedzie do Toronto, do swojej matki, która przyjmuje ją pod swój dach. Cassandra rodzi ślicznego blondwłosego chłopca o niebieskich oczach, któremu daje na imię Tommy. C... Recenzja książki Przebudzenie Morfeusza

To historia pełna namiętności i niebezpiecznych tajemnice, która rozpala zmysły.

28.10.2022

Na tą serię dość długo namawiała mnie koleżanka. A ja zaczytana w kryminałach nie miałam gdzie jej po prostu wbić. I tak mijały tygodnie, aż przyszedł czas na Morfeusza, który od pierwszych stron mną zawładnął i przepadłam z kretesem. Teraz muszę to przeczytać do końca. Zabieram Was do Miami, gdzie poznamy Cassandrę, projektantkę wnętrz. To piękn... Recenzja książki Sny Morfeusza

Lothar, jesteś mój

21.10.2022

To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i było bardzo udane. Na początku chciałabym podziękować Iwonce za zaufanie jakim mnie obdarzyła. Mimo, że nie jestem doświadczonym recenzentem powierzyła mi swoją książkę. Mam nadzieję, że jej nie zawiodłam. Kiedy zobaczyłam okładkę książki, pomyślałam że komedia będzie świetna, szczególnie patrz... Recenzja książki Lothar, jesteś mój!

Oświadczyny

14.10.2022

Od jakiegoś czasu lubię zatapiać się w książkach Julii Quinn, a ściśle mówiąc w serii z Bridgertonami w roli głównej. Tym razem bliżej poznałam Eloise. To młoda kobieta, która w tamtych czasach mimo swoich 28 lat, była już zatwardziałą starą panną. Jej debiut odbył się kilka lat wcześniej. Od tamtego czasu miała kilka propozycji małżeńskich. Jedn... Recenzja książki Oświadczyny

,,Niezwykła opowieść o przeznaczeniu, przed którym nie ma ucieczki i o miłości, która uzdrawi...

13.10.2022

,,Serce lasu" skradło moje serce już w chwili, kiedy zobaczyłam w necie okładkę. Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia. Podświadomie czułam, że muszę przeczytać tą książkę. Totalnie nie brałam pod uwagę autorki książki, gdyż nie czytałam wcześniej nic co wydała. Pomyślałam, że to będzie świetna okazja, żeby zapoznać się troszkę z Patrycją ... Recenzja książki Serce Lasu

Obrazy z przeszłości

11.10.2022

Mam już przeczytane kilkanaście książek Mroza. W tym zaczętą mam serię z Chyłką, ale skoro stoi u mnie na półce to widocznie może jeszcze poczekać na swoją kolej. Przeczytałam ,,Behawiorystę" i serię z Zaorskim i Burzą. Ta ostatnia seria to petarda. Uwielbiam Zaorskiego, Burzę a najbardziej małą Lidkę za jej tateła i inne świetne teksty. W każdej ... Recenzja książki Obrazy z przeszłości

Moje życie przed Tobą

8.10.2022

To moje drugie spotkanie z literaturą Ani Ziobro. Poprzednie miło wspominam i było bardzo emocjonalne. Po tej książce uważam, że Ania w każdą książkę wlewa maksimum emocji. Tu też było ich bardzo dużo. Poznajmy Lenę. To młoda studentka, wydawałoby się że szczęśliwa. Niestety zrywa z nią chłopak. Lena bardzo to przeżyła. Zraniona chce uciec jak na... Recenzja książki Moje życie przed tobą

Nadal czterdzieści

1.10.2022

Wróciłam do moich ulubionych przyjaciółek. Znów się dużo u nich dzieje, a wszystko to w dobie koronawirusa. Anita szczęśliwa, że jej ukochany Szymon chodzi samodzielnie, że udało mu się uniknąć tragicznych konsekwencji pobicia. Szczęśliwa, że ma trzech urwisów, których kocha nad życie. Nadal prowadzi Czekoladziarnię. Przez pandemię lokal nie przy... Recenzja książki Nadal czterdzieści

Postrach

28.09.2022

Warszawska społeczność jest sparaliżowana strachem. W mieście grasuje groźny morderca, który za swój cel wziął młode siedemnastoletnie dziewczęta. Porywa je z ich domów w środku nocy. Nie zostawiając przy tym żadnych śladów. Sprawa stała się głośna i medialna. Morderca zyskał przydomek Postrach. Jednak nawet najgroźniejsi i sprytni przestępcy czas... Recenzja książki Postrach

Michał Śmielak obnaża ciemne i ponure zakamarki ludzkiej duszy

25.09.2022

Znów zatopiłam się w lekturze Michała Śmielaka. Tym razem autor zabrał mnie w Karkonosze do uroczej wioski Wnyki. Uroczej? Mhmmm to się jeszcze okaże... Poznajmy Kosmę Ejchersta, policjanta i siostrzeńca wpływowego biskupa. Kosma zjawia się u wuja na jego prośbę. Biskup prosi młodego policjanta o nieoficjalne śledztwo w sprawie zaginięcia młodego... Recenzja książki Wnyki

,,Pamiętaj, nie bój się martwych, ale żywych"

16.09.2022

Bieszczady to piękne i dzikie góry, gdzie każdy odpocznie od swojego zwykłego, trudnego czy bolesnego życia. Bieszczady są lekarstwem dla każdej zbolałej duszy, która szuka ukojenia na łonie dzikiej natury. Tego ukojenia szukał też mój kolejny bohater, a czy znalazł? Tego musicie już sami się dowiedzieć czytając ,,Pomruk" Michała Śmielaka. Stanis... Recenzja książki Pomruk

,,Wystarczy moment, aby przeszłość stanęła w płomieniach"

13.09.2022

Ostatnie dni spędziłam na Podkarpaciu, nie tylko dlatego że tu mieszkam, ale za sprawą ciekawej historii Ani Kusiak, która swoich czytelników zabiera właśnie na Podkarpacie. Znów byłam świadkiem burzy mózgu detektyw Dobrosławy Machniewicz. Samą Sławę poznałam już wcześniej, kiedy z poważnych opresji uratował ją komisarz Marcin Czarnecki. Kolejny r... Recenzja książki Iskra

Nie cofnie się przed niczym, by wymierzyć sprawiedliwość

9.09.2022

Prokurator Gabriela Sawicka rozwiązała trudną sprawę, w ktorą zamieszana była inna prokurator. Nie minęło zbyt dużo czasu , a przed Gabrielą znów stanęło trudne śledztwo. Prokurator otrzymuje telefon z informacją o popełnionym przestępstwie. Gabriela idąc na miejsce zbrodni podświadomie czuła, że to coś więcej niż zwykle morderstwo. Ofiarą jest m... Recenzja książki Nie odpuszczę

Gniazdo

6.09.2022

Komisarz Nina Warwiłow po akcji w Pyrowej dostała propozycję nie do odrzucenia od nadkomisarza Karpiuka. Otóż zaproponował jej pracę na swoim komisariacie. Oczywiście Nina przyjęła propozycję pracy i wkrótce wraz z Milą przeprowadziła się w Beskidy. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia na komisariacie w Gorlicach zjawiła się grupa ludzi, którzy c... Recenzja książki Gniazdo

Kłamczuch

2.09.2022

Ostatnio czytałam przygody przyjaciółek, to były lekkie i świetne książki, ale zrobiło się tu już zbyt słodko i musiałam coś zmienić. Zatem wróciłam do komisarz Niny Warwiłow. Oczywiście do moich przyjaciółek też jeszcze wrócę, bo przecież nie przeczytałam wszystkich ich przygód. Póki co wraz z Niną wylądowałam we wsi Pyrowa w Beskidzie Niskim. W... Recenzja książki Kłamczuch

Czterdzieści lat i co z tego!!!

30.08.2022

W życiu naszych bohaterek wiele się dzieje. Jest radość, szczęście, ale także smutki i łzy. Jednak wszystko to powoduje, że relacje Anity, Aśki, Magdy i Karoliny tylko się zacieśniają. Te kobiety są w stanie wiele dla siebie zrobić i znieść. Anita, pełnoetatowa mama i żona, wraca do pracy. Te miesiące, które spędziła w domu z dziećmi, sprawiły, ... Recenzja książki Czterdzieści i co z tego

Wiele się wydarzyło a dziewczyny nadal mają lat czterdzieści

27.08.2022

Czytanie tej serii chciałam rozciągnąć trochę w czasie. Na mojej półce z bibliotecznymi książkami jest cała masa thrillerów, sensacji i ogólnie ciężka tematyka. Lekką historię o przyjaźni i miłości miałam w planie traktować jako przerywnik. Jednak nie udało mi się to, bo zwyczajnie żadnej innej książki nie chciałam czytać. Zaczęłam chyba ze dwie i... Recenzja książki Czterdzieści plus

Czy mając lat czterdzieści minus można być szczęśliwym?

27.08.2022

Ostatnio czytałam same kryminały z komisarz Warwiłow. Po trzech częściach musiałam zrobić sobie przerwę. Musiałam wyrwać się ze świata zbrodni, przewietrzyć głowę. Przeglądnęłam swój zbiór książek z biblioteki i padło na Kasię Kostołowską i jej serię ,,Czterdzieści plus". Uznałam, że historia czterech zwariowanych przyjaciółek może być sympatyczna... Recenzja książki Czterdzieści minus

Czerwony świt

23.08.2022

Grupa przyjaciół postanowiła zrelaksować się podczas mocno zakrapianej zabawy w Koktajlu, to miejscowy lokal, w którym młodzież lubiła się bawić. Sara, Karolina, Paweł, Bartek i Michał postanowili przenieść imprezę do mieszkania Sary, gdzie najpierw mieli wspólnie oglądać zapowiadane zaćmienie słońca. Po zaćmieniu przyjaciele zauważają, że braku... Recenzja książki Czerwony świt

Dom bez klamek

2.08.2022

Kolejny autor, który pisze świetne kryminały. Czasem się zastanawiam jak Wy to robicie, że Wasze historie się nie powtarzają? Każdy z Was ma swój styl i sposób pisania. Oczywiście nie każdy trafia do mnie, ale ostatnimi czasy coraz rzadziej się to zdarza. I tak na warsztat wskoczyła twórczość Jędrzeja Pasierskiego. Dużo dobrego czytałam o jego ksi... Recenzja książki Dom bez klamek

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl