Avatar @malinka.a

Monika

@malinka.a
16 obserwujących. 13 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku.
{} Napisz wiadomość
16 obserwujących.
13 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku.

Recenzje książek

11 recenzji

Nie taki Święty/a

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie do końca jestem usatysfakcjonowana po lekturze. Mamy tu opisane okrutne praktyki, które przez zaślepienie świętością świętych nie ujrzały bardzo długo światła dziennego. Początek bardzo dobrze wprowadza w temat i pokazuje związek pomiędzy sierocińcem, a wydarzeniami w późniejszych latach. Ukazanie destrukcyjnego działania i wymyślnych kar/ zac... {} Recenzja książki Czy Bóg wybaczy siostrze Bernadetcie?

Błyskotliwy horror?

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Właśnie skończyłam i jestem pod wrażeniem!! Nie jest to horror jeśli chodzi o gatunek literacki. Jest to- dla mnie, przedstawienie życia w zamkniętej, powiązanej podsycaną przez lata tajemnicą społeczności. Młodzi ludzie mimo życia od urodzenia w Black Spring pragną uciec od klątwy i miasta. Niestety, to ich nieodpowiedzialne zachowania doprowadza... {} Recenzja książki HEX

Ja. Dobra. Zła

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Łał... mało jest książek, które samą treścią bez nagłych zwrotów akcji, makabrycznych zbrodni, pościgów, zagadek itp wciągają na maksa. Właściwie ciężko mi powiedzieć, dlaczego tak mi się spodobała- po prostu. Mamy krótki opis aresztowania, a potem w sumie normalne życie nastolatek i adaptacja w rodzinie zastępczej/ nowej szkole, w której życie ni... {} Recenzja książki Ja. Dobra. Zła

Czy Ty i Twój partner jesteście "Dopasowani"?

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jedna z koleżanek po lekturze stwierdziła, że to bardzo dobra lektura, a ja akurat zaczynałam tę książkę. Hm... powiem szczerze, że po pierwszych stronach stwierdziłam, że to nie dla mnie. Opisy z romansu o patrzeniu w oczy, o przeżywaniu pierwszych chwil poznania, o nie udanych związkach itp. No gdzie ten thriller :D. Powtarzając jak mantrę 'trz... {} Recenzja książki Dopasowani

Ulubieńcy mamusi

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W wielu książkach dopiero na samym końcu poznajemy motyw i to on jest kluczem do powodzenia śledztwa. W tej książce od pierwszych stron wiemy co motywuje zabójcę. Wiemy czemu i kogo wybiera. Nie pozwala nam to jednak wśród bohaterów odszukać zabójcę! Jednak myśl, że jest on na wyciągnięcie ręki towarzyszy przez całą powieść. Pomysł na fabułę stand... {} Recenzja książki Ulubieńcy

Pierwsze spotkanie ze Stachulą- po lekturze "Pułapki"

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To było moje pierwsze spotkanie ze Stachulą. Odpowiada mi jej styl pisania/język/ dzielenie na rozdział. Już po krótkim opisie książki byłam zaintrygowana. Fabuła jest bardzo dobrze rozpisana, a wydarzenia/ akcja dobrze poprowadzona. Książka trzyma w napięciu i niewiadomej do końca- nawet gdy kawałki układanki wskakują na swoje miejsce autorce uda... {} Recenzja książki W pułapce

"To, co zostawiła" okiem czytelnika

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Otrzymana w prezencie. Książkę od dawna chciałam kupić, jak i przeczytać. W końcu się udało. Jest to druga powieść autorki, ale pierwsza wydana w PL (mam nadzieję, że i tamtą wydadzą) więc traktuję to jako debiut. Ah.. jaka to była przyjemna lektura :D. Pierwszy plus autorka dostaje za podział na rozdziały, ponieważ łatwiej mi robić przerwy, jak ... {} Recenzja książki To, co zostawiła

Debiut czyli trochę o "Grzechu"

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakiś czas temu pojawił się kolejny elegancki Pan w garniturku na polskim rynku. I zaczął pisać kryminały....Na początek ocena: daję 7,5 gwiazdki. Ciężko ocenić mi tę książkę. Jest to debiut, pomimo wad- udany. Zacznę od tego co należałoby poprawić. Ewidentnie widać, aż bije po oczach, że autor wzorował się na obecnych na rynku kryminałach. Lubię ... {} Recenzja książki Grzech

Pierwsze- udane spotkanie z twórczością Jolanty Bartoś

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Widziałam nie raz twórczość autorki, ale jakoś opis z tyłu nie trafiał w me gusta. Zobaczyłam na stronie księgarni zapowiedź i zaryzykowałam kupując tę lekturę w sumie w ciemno- nie było nawet przedpremierowych recenzji. Jak na powieść kryminalną mamy tutaj mało stron ok 190. Czy to wystarczy? Owszem. Autorka maksymalnie wykorzystała tą niewielką ... {} Recenzja książki Uwięzieni w Galerii Lochy

Trójmiejski Morderca

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

" Paweł Tuchlin, pseudonim "Skorpion", to jeden z najbardziej krwawych seryjnych morderców w historii polskiej kryminalistyki. Przez kilka lat paraliżował życie kobiet w okolicach Trójmiasta. " Taki opis widnieje z tyłu książki. Mimo mieszkania od dziecka w Trójmieście przyznaję, że coś słyszałam, ale nie do końca kojarzyłam historię. Postanowiła... {} Recenzja książki Skorpion

Zamknięcie cyklu w dobrym stylu

30.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsza część słaba, ale może druga- też nie "to" no ale skoro jest ost. tom to szkoda nie zakończyć trylogii. I to był dobry wybór!. Ostatni tom jest końcem w wielkim stylu i miejmy nadzieję, że kolejne książki będą na tym bazować. Nie mamy już ogromnych ilości zbędnych opisów miast czy dziwnych rozważań an nieistotne dla śledztwa tematy- tylko ... {} Recenzja książki Gniew

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe