Avatar @wiedzma.sol

Sol

@wiedzma.sol
30 obserwujących. 7 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat.
{} fantastyka_na_luzie
{} Napisz wiadomość
30 obserwujących.
7 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat.

Recenzje książek

11 recenzji, w tym 5 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Idź czytać tę książkę!

{} WYBÓR REDAKCJI
18.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Biorąc się za tę książkę nie wiedziałam do końca czego się spodziewać. Miałam w głowie Szeptuchę Katarzyny Bereniki Miszczuk i myślałam że to będzie coś w tym stylu. Ale nie jest, co to, to nie. W zasadzie Idź i czekaj mrozów nie mieści się w żadnych ramkach czy szufladkach, to książka stanowiąca gatunek sama dla siebie. A zarazem jest mieszanką w... {} Recenzja książki Idź i czekaj mrozów

Buntowniczka i... On.

{} WYBÓR REDAKCJI
18.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na 'Buntowniczkę' miałam ochotę od chwili skończenia 'Nieczułego rozpustnika' Rhys Winterborne mnie oczarował w pierwszym tomie serii, spowodował, że chciałam żeby wyszedł z kart powieści i był mój najmojejszy. Więc te miesiące czekania były trudne. Chciałam na już a tu niestety, nie da się. Ale jest. W końcu. Mam w rękach czytam i... No nie było... {} Recenzja książki Buntowniczka

Do dwóch razy sztuka.

17.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Koronę w mroku" zaczęłam pewnie ze dwa lata temu. Zaczęłam, przeczytałam 'mniejszą połowę' i odłożyłam. Bo przez tę część Celaena się snuła. A to po mieście, a to po bibliotece, a to po pokojach. I się stroiła w cudne szmatki i uwodziła Chaola. I to mnie pokonało, mimo, że przecież romanse wielbię. Ale nie wielbię romansów z bohaterami, których n... {} Recenzja książki Korona w mroku

Nie tak dawno temu, na pewnej wyspie...

{} WYBÓR REDAKCJI
17.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsza była okładka. Magiczna, magnetyczna, działająca na wyobraźnię i przyciągająca wzrok. To było pierwsze uderzenie, celne uderzenie w sam środek mojego zmysłu o nazwie ‘pragnę mieć’. Potem przyszły opinie, pierwsze rozdziały i wszelkie inne wabiki, nie mogłam się wywinąć Toxowi. Przystąpiłam więc do czytania. Gęsty jak olej, ciężki jak oł... {} Recenzja książki Toxyczne Dziewczyny

Świąteczny koszmarek

15.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Toż to, proszę Państwa, jest harlequin. Ubrany w pelerynkę świętego Mikołaja i trochę obsypany śniegiem, ale nadal harlequin harlequinowaty. Ona piękna, mądra, zdolna, on przystojny, bogaty, chamowaty. Brzmi znajomo? I uwierzcie mi - jest znajomo. Jedyne co może odróżniać bohaterów od tych standardowo występujących w literaturze typu ‘włożył-wyją... {} Recenzja książki Świąteczna gorączka

Wcale nie tak zgryźliwie

15.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Duet Keeland&Ward lubię mocno właściwie od lat, od ich pierwszej wspólnej książki oraz tych pisanych solo. Jestem ich fanką, na ogół też się na nich nie zawodzę. Po “Zgryźliwe wiadomości” sięgnęłam w zasadzie, jak po pewniaka. Miało być super, miało być zabawnie, lekko, no i oczywiście erotycznie. Czy tak było? W pewnym stopniu tak, choć jak na t... {} Recenzja książki Zgryźliwe wiadomości

Zanurz się w piaskach Arawyi

{} WYBÓR REDAKCJI
15.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W tę arabską noc… W ten arabski dzień… Ruszamy na spotkanie przygody? ;) Powiem Wam, że ta przygoda, która się dla mnie właśnie skończyła, a przed Wami może otworzyć swe zapraszające ramiona, jest wyjątkowa. Na wskroś dzika, nieokiełznana, pełna zagadek i niebezpieczeństw. Będziecie wyciągać piasek z włosów i zadrżycie ze strachu o własne życie... {} Recenzja książki Łowcy płomienia

Książki są magią

14.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książki dla każdego z nas - czytelników są bramą do nowych światów, obietnicą przygody i nowych przeżyć. A co jeśli byłyby także śmiertelnym niebezpieczeństwem? Co jeśli uszkodzenie książki wiązałoby się z utratą życia? Czy czcili byśmy je, czy jednak zamykali w czymś na kształt więzienia? Jeśli trudno wam sobie wyobrazić sytuację, gdy źle potrak... {} Recenzja książki Magia Cierni

A miało być tak pięknie...

14.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo długo zbierałam się do napisania o tej książce. Już myślałam, że nie uda mi się nic z siebie wyciągnąć, by przelać na wirtualny papier. Nie jest łatwo powiedzieć, że coś mi się nie podobało albo, że nie podobało się tak bardzo jak chciałabym, żeby się podobało, gdy mam książkę od samej Autorki. Ale chcę być szczera, a nie chwalić coś bezgra... {} Recenzja książki Na krawędzi. Pocałunek ciemności

Nie taki diabeł straszny.

14.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cykle Kleypas uwielbiam od lat. Od czasów Hathawayów, gdy czekałam na każdy tom i gnałam do Empiku, gdzie wtedy jeszcze się zaopatrywałam, i kupowałam w dniu premiery. Potem nadeszły małe upadki, ale wzlotów nie brakowało, ale miłość do autorki i ciągłe wracanie do jej historii została ze mną ;) Ravenelowie są zupełnie inni niż seria od której za... {} Recenzja książki Diabeł na wiosnę

Święta w lekarskim kitlu

{} WYBÓR REDAKCJI
14.12.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po lekturze “Będzie bolało’ miałam zdecydowany niedosyt Adama Kaya. Niedosyt jego opowieści, niedosyt jego stylu i niedosyt tych wszystkich wydarzeń. Mimo że słodko-gorzkie to jednak czytane były z ogromną przyjemnością. ‘Świąteczny dyżur’ to opowieść o sześciu kolejnych gwiazdkach Adama, które spędził na dyżurze. Takie ‘Będzie bolało’ ale z bombk... {} Recenzja książki Świąteczny dyżur

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe