Avatar @wiku2312

Kucyk

@wiku2312
1 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.
{} wiksss.a
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.

Recenzje książek

10 recenzji

Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu...

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Mały Książę” – Antoine de Saint-Exupery Historia zawarta w książce opowiada o losach chłopca z odległej planety, który wyrusza w podróż po kosmosie poszukując miłości. Podczas tej wędrówki poznał wielu ludzi, a każdy z nich wywarł na nim ogromne wrażenie, a także na niejednym się zawiódł. Zyskuje tym nowe wrażenia, o których śmiało opowiada. ... {} Recenzja książki Mały Książę

Sama w Nowym Jorku

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Moje serce w dwóch światach” to ostatnia część trylogii „Zanim się pojawiłeś” autorstwa Jojo Moyes. Po przeczytaniu pozostałych dwóch części byłam niemal pewna tego, że autorka już nie rady bardziej mnie zaskoczyć. Jednak się myliłam. Powieść ta przebija obie poprzednie książki, które były naprawdę cudowne i chwytające za serce. Zmiana miejsca... {} Recenzja książki Moje serce w dwóch światach

Jojo Moyes – „Kiedy odszedłeś” piękna powieść o trudnych końcach i jeszcze gorszych początkach.

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Louise Clark od półtora roku dręczy to samo pytanie „Jak mogła pokochać kogoś w tak krótkim czasie i dlaczego pozwoliła mu odejść?”, w dodatku jest pewna, że życie które obecnie prowadzi jest o wiele gorsze od tego, które obiecała Willowi. Dziewczyna stara się stanąć na nogi po stracie ukochanego. Jej życie wywraca się do góry nogami w trakcie zal... {} Recenzja książki Kiedy odszedłeś

,,Spójrz na mnie" Nicholas Sparks

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Osiemnasta powieść Nicholasa Sparksa okazała się hitem. Nie mogę uwierzyć jak autorowi udało się stworzyć tak cudowną historię o sile miłości i zaufaniu. „Sądzę, że bardzo przejmujesz się tym, jak cię odbierają inni, co moim zdaniem jest błędem. W końcu jedyną osobą, którą naprawdę możesz zadowolić, jesteś ty sama. To, co czują inni, zależy od ... {} Recenzja książki Spójrz na mnie

„Różne rzeczy się zmieniają, rozwijają się albo obumierają, ale życie toczy się dalej”

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Człowiek ma tylko jedno życie. I właściwie ma obowiązek wykorzystać je najlepiej, jak się da.” Tryskająca pozytywną energią Louisa Clark jest zadowolona ze swojego życia. Po pracy w kawiarni wraca do domu i tak codziennie. Nigdy nie narzekała na swój tryb życia, miała chłopaka, kochającą rodzinę, przytulny dom i stałą pracę, czego chcieć więce... {} Recenzja książki Zanim się pojawiłeś

Czy razem może być lepiej?

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jojo Moyes „Razem będzie lepiej” – pies wielkości krowy, samochód, matematyka i wieczne problemy. Czy to przepis na udaną powieść? Jess – samotna matka wychowująca ponadprzeciętnie inteligentną córeczkę oraz wiecznie nękanego przez odmienność pasierba zdecydowanie nie ma łatwo w życiu. Były mąż już od dwóch lat zalega z alimentami, a ona ledwo ... {} Recenzja książki Razem będzie lepiej

,,Współlokatorzy" - arcydzieło!

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Robiąc zakupy w markecie nigdy nie mogę oprzeć się zajrzeniem na dział z książkami. Zaciekawiła mnie okładka „Współlokatorów” Beth O’Leary, kiedy zobaczyłam, że na odwrocie jest napisane, że autorka została okrzyknięta nową Jojo Moyes po prostu musiałam ją przeczytać. Mam słabość do książek jej autorstwa. Nie żałuję tego wyboru. Tiffy poszukuje... {} Recenzja książki Współlokatorzy

Jak wyjść z labiryntu cierpienia?

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Powieść „Szukając Alaski” Johna Greena zachwyciła mnie tak samo jak każda książka tego autora. Specyficzny styl pisania, mnóstwo sarkazmu i humoru, a także w 100% realistyczni bohaterowie to właśnie to co kocham w książkach Greena. Jak zawsze autor zdążył zostawić w mojej głowie wiele ważnych pytań z życia każdego z nas. Tym razem uderza w nas ... {} Recenzja książki Szukając Alaski

Margo gdzie jesteś? Czyli pełna tajemnic powieść ,,Papierowe Miasta"

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Papierowe Miasta” autorstwa Johna Greena głęboko mnie wzruszyły i dużo nauczyły. Dzięki tej powieści zrozumiałam wiele rzeczy. To piękna historia o przyjaźni, poszukiwaniu sensu życia oraz miłości. Początkowo akcja toczy się w Orlando. Opowiada o życiu osiemnastoletniego Quentina – strachliwego, żyjącego w ciągłej rutynie chłopaka. Prześladują... {} Recenzja książki Papierowe miasta

„CHŁOPAK Z SĄSIEDZTWA” – powieść zaskakująca, intrygująca i pełna prawdziwego życia

4.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka autorki Kasie West wywarła na mnie ogromne wrażenie. Pisarka udowodniła, że nawet lekka i na swój sposób banalna opowieść może być wspaniałą historią, nad którą w niektórych momentach należy się zastanowić. Książki West szczególnie przypadły mi do gustu, czyta się je lekko i szybko. Tak jest i z „Chłopakiem z sąsiedztwa”. Jest to trzecia p... {} Recenzja książki Chłopak z sąsiedztwa

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe