Avatar @Justyna_Buszka

Justyna

@Justyna_Buszka
2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj 6 dni temu.
dxhoshixd
Napisz wiadomość
Obserwuj
2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj 6 dni temu.

Recenzje książek

21 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

Mix bibliotekarzy i iluzjonistów na Syberii

24.11.2020

Długo oczekiwany kolejny tom przygód grupy "magicznych złodziei". Tak jak pierwszy tom do bólu przypominał mi "Szóstkę wron" tak ten stał się mieszanką filmów Bibliotekarze i Iluzja. Chociaż moja pamięć odnośnie Pozłacanych wilków była dziurawa jak ser szwajcarski to nie przeszkadzało mi to zbytnio we wgryzieniu się w fabułę kolejnego tomu. Autork... Recenzja książki Srebrzyste węże

Szlachetny przyjaciel

31.10.2020

Dopóki nie sięgnęłam po Prostą sprawę, nie wiedziałam, że aż tak potrzebuję sensacji! Historia jest prosta: przyjaciel odwiedza Prostego by oddać mu pożyczone pieniądze ale zastaje tylko zdemolowany dom i milion pytań. Postanawia go znaleźć i pomóc, pakuje się przez to w sam środek gangsterskich potyczek. I ku zaskoczeniu czytelnika nieźle odnajdu... Recenzja książki Prosta sprawa

Tajemnicze 7 lat

2.10.2020

Drugi tom serii Zapomniana księga czytało mi się szybko i lekko. Po szokującym zakończeniu pierwszego tomu byłam ciekawa co autorka dla nas szykuje. Hubert budzi się w dzień ataku na Luwr ale tym razem zachowuje wszystkie wspomnienia albo przynajmniej wydaje mu się, że śnił. Ratując Ernesta zmienia bieg wydarzeń i rozpoczyna się jego walka o przet... Recenzja książki Tropiciel

Misz masz wątkowy

27.09.2020

Strażnik to pierwszy tom serii Zapomniana księga. Ktoś wysadza Luwr, na świecie panuje chaos, wysiada prąd, panuje morderca grypa, pojawiają się słowiańskie demony, a nasz główny bohater budzi się nagle i nie pamięta co robił przez ostatnie 7 lat. To moje drugie spotkanie z autorką więc oczekiwałam czegoś innego. Co prawda znowu mamy do czynienia ... Recenzja książki Strażnik

Pozory mylą

24.08.2020

Kolejny tytuł z tematyki Starfield i tym razem zupełnie coś innego. Mamy tutaj retelling baśni o pięknej i bestii. Jest pewna niezdarna dziewczyna ze znamieniem w kształcie róży, sławny bad boy w roli bestii, wielki zamek, uwięzienie i jedna dodatkowa rzecz...wielka biblioteka. Ze wszystkich książek Ashley Poston w tej najmniej mamy do czynienia z... Recenzja książki Zaczytana i bestia

Nietuzinkowa historia miłosna

13.08.2020

Podchodziłam sceptycznie do tej książki. Pierwsza myśl: kolejna cukierkowa historia miłosna dla marzycielek. Myliłam się! Historia Lary Jean jest lekka i przyjemna. Bywa urocza i słodka ale tylko czasem. Mamy tu dziewczynę, która na starcie burzy wizję romantycznej miłości z kiczowatych filmów. Chociaż cała sytuacja wygląda na absurdalną, śmieszną... Recenzja książki Do wszystkich chłopców, których kochałam

Niebezpieczna współpraca

27.07.2020

Trzeci tom i chyba jeden z najlepszych z tej serii! Jako wielka fanka Pierwszego rozpływałam się przy lekturze gdyż w tym tomie stał zdecydowanie na pierwszym miejscu. Szantażem zmusza Magdę do wspólnych polowań na nawich, co jest przegenialnym pomysłem. Ta para bawi mnie do łez, to urocze jak się tak wzajemnie nienawidzą i wkurzają. Niby Magda je... Recenzja książki Żniwiarz. Tom 3. Trzynasty księżyc

Waleczne serce

26.07.2020

Jedno słowo wystarczy by opisać tą książkę: SZTOS! Królestwo mostu było mega dobre ale z kontynuacją to autorka normalnie przesadziła :D Po pierwsze - postacie. Uwielbiam Larę. To jak się nie poddaje, walczy do końca i dąży do celu. Chociaż co chwile ładuje się w kłopoty, tańczy ze śmiercią a jej droga do celu nie jest usłana różami, nie poddaje s... Recenzja książki Zdradziecka królowa

Kobieta w spodniach

6.07.2020

Chciałam przeczytać w weekend tylko kilka stron ale jak już zaczęłam to nie mogłam się oderwać. Ta książka jest mega! Autorka wrzuca nas na taki emocjonalny rollercoaster, że w jednej chwili się śmiejesz a w drugiej płaczesz ze wzruszenia. Relacja jaka nawiązuje się między Lou i Reid'em jest genialna. Nie ma tu sztuczności, niedomówień, pustych di... Recenzja książki Gołąb i wąż

Blizna w moim sercu

2.07.2020

Zakończenie całej serii a jednocześnie najsłabszy tom. Mamy tu do czynienia zdecydowanie z tendencją spadkową. Już przy "Iskrze" widziałam, że coś tu autorce nie wyszło z rozbudowaniem fabuły ale nie chciałam być zbyt krytyczna i dałam szanse tej serii. Niestety im bliżej końca tym gorzej. To w takim razie najpierw ta gorzka strona czytania tej po... Recenzja książki Blizna

Marzenia się spełniają

25.06.2020

Seria "Żniwiarz" powraca a wraz z nim nasza waleczna Magda Wojna, choć trochę odmieniona. Po zakończeniu pierwszego tomu byłam przerażona. Pytałam tylko "jak?" i "dlaczego?" ale autorka szybko ukoiła moje cierpienie i zwróciła mi Magdę, spełniając jej odwieczne marzenie - zostaje żniwiarzem! Niestety zmienia się jej charakter co strasznie mi przes... Recenzja książki Żniwiarz. Tom 2. Czerwone słońce

W krzywym zwierciadle

21.06.2020

Po zakończeniu pierwszego tomu byłam przekonana, że w końcu akcja ruszy z kopyta. Tymczasem wydarzenia z poprzedniego tomu zakończyły się jak szkolna pogadanka u dyrektora na dywaniku. Rozczarowałam się, serio spodziewałam się jakiegoś wielkiego BUM na samym początku a dostałam nic nieznaczący incydent zbuntowanej nastolatki. Akcja "Iskry" nadal p... Recenzja książki Iskra

Dla fanów tatuaży

17.06.2020

Pomysł dobry ale wykonanie niekoniecznie. Powieść "Tusz" ma wiele cech, które mogłyby sugerować, że jest to naprawdę udany debiut. Piękna okładka, nietuzinkowy pomysł na fabułę i kreacje świata. Niestety, według mnie autorka nie do końca podołała temu wyzwaniu. "Tusz" to pierwszy tom serii Księga skór, w którym społeczność naznaczana jest tatuażam... Recenzja książki Tusz

Wiedźminka Magdalena

15.06.2020

Seria Żniwiarz Pauliny Hendel to jak połączenie Wiedźmina od Sapkowskiego i przygód Gosławy z "Kwiatu paproci" od Katarzyny Bereniki Miszczuk. Sięgnęłam po tę serię bo spodobała mi się nasza rodzima słowiańska mitologia. Wszystkie te bóstwa i potwory nadają klimat. Historia nie jest usiana różami, bywa brutalnie i mrocznie przez co nie jest to kol... Recenzja książki Żniwiarz. Tom 1. Pusta noc

Galaktyczne piratki

22.03.2020

Dlaczego kupiłam tę książkę? Szczerze? Bo urzekła mnie okładka xD Dlaczego Ty masz ją kupić? Bo ta książka zasługuje na podziw nie tylko ze względu na okładkę. Uprzedzam, że Zenith to książka dla miłośników sci-fi, kosmosu, krwawej jatki i piratów! Mamy tutaj do czynienia z pewną Krwawą Baronową, która wraz ze swoją załogą piratek wykonuje niebezp... Recenzja książki Zenith

Komiksy na papierze

1.03.2020

Vicious. Nikczemni - to jak przelać komiksy Marvela na papier w postaci tekstu i wymazać z nich ratowanie świata. Nigdy nie przepadałam za superbohaterami ale książka V.E. Schwab zdecydowanie odmieniła moje zdanie. Po prostu przepadłam! To nie są zwykli bohaterowie, którzy za pomocą nieziemskich mocy chcą ocalić świat przed zagładą. O niee, zdecyd... Recenzja książki Vicious: Nikczemni

Królestwo mostu - miłość czy nienawiść

9.02.2020

Gdy sięgasz po kolejną książkę ulubionej autorki, masz względem niej pewne oczekiwania. Takie oczekiwania miałam również ja sięgając po "Królestwo Mostu" Danielle L. Jensen. Nie zawiodłam się. Ta powieść przeszła mojej najśmielsze oczekiwania. Głównym tłem akcji jest królestwo położone na wyspach, otoczonych bezlitosnym morzem i połączonych ze sob... Recenzja książki Królestwo Mostu

Powieść o silnych babkach

4.02.2020

Silne kobiety, magia i smoki to zdecydowanie najlepsze połączenie fabularne jakie do tej pory spotkałam w swojej czytelniczej karierze. W końcu powieść zdominowały kobiety, które twardo stąpają po ziemi, walczą o swoje i nie boją się spojrzeć śmierci w oczy. Królowa nosząca na barkach los całego królowiectwa, dama sypialniana, która skrywa sekrety... Recenzja książki Zakon drzewa pomarańczy

Harrry Potter na pewno nie był by Kate

2.02.2020

Szczerze? Gdyby Harry Potter był dziewczyną na pewno nie był by Kate Hallander... Rozumiem, że bycie początkującą wiedźmą nie jest łatwe, szczególnie gdy jest się nastolatką, która zamiast rozumem kieruje się emocjami, no ale serio? Postać Kate strasznie mnie irytuje. Niedorzeczny staje się dla mnie moment gdy Kate odkrywa krainę Jaaru. Wszystko d... Recenzja książki Księga luster

Szóstka wspaniałych

25.09.2019

Wrzesień '94 ah cóż to był za czas. W Polsce na świat przychodziła maleńka istota a w Ameryce na ekranach pojawiał się najpopularniejszy dziś serial Przyjaciele. Od teraz moje urodziny będą mi się zdecydowanie lepiej kojarzyć. Mimo iż nie jestem wielką fanką ani nawet taką małą, to w moje ręce i tak trafiła książka o kulisach serialu Friends. Kto... Recenzja książki Przyjaciele. Ten o najlepszym serialu na świecie

Piraci z Karaibów i Gladiator

WYBÓR REDAKCJI
10.09.2019

Jeśli miałabym opisać tą książkę mając do dyspozycji tytuły filmów, na pewno było by to połączenie Piratów z Karaibów z Gladiatorem. Uwielbiasz piratów, bójki, niekonwencjonalnego kapitana statku, który rozbraja poczuciem humoru i kąśliwą gadką? Mroczne wybrzeża to coś dla Ciebie! Lubisz silną wole walki postaci, przelewanie krwi, toczenie wojen i... Recenzja książki Mroczne Wybrzeża

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2023 nakanapie.pl