Avatar @Zaczytane_Strony

ZaczytaneStrony

@Zaczytane_Strony
4 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
zaczytane.strony
Napisz wiadomość
Obserwuj
4 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 3 lat. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

72 recenzje, w tym 3 recenzje wyróżnione przez redakcję

Spacer w deszczu

28.06.2022

Decydując się na małżeństwo, podejmujemy bardzo ważną decyzję, która zmienia całe nasze życie na zawsze, dlatego też warto dobrać sobie partnera, z którym czujemy się dobrze i którego kochamy, niestety ludzie potrafią z biegiem czasu się zmienić i to nie na lepsze, a na gorsze. W tej historii poznajmy dobrą i złą postać, dobra to Scarlett wspaniał... Recenzja książki Spacer w deszczu

Zaklinacz tygrysów

WYBÓR REDAKCJI
12.06.2022

Niektóre z książek dla dzieci są magiczne i to nie tylko dlatego, że opowiedziana w nich historia jest nierealna, ale też dlatego, że czytając, zatapiamy się w niej w całości i stajemy się jej częścią. Pewnego dnia, a raczej nocy w Najdalszej Zatoce grał na flecie wędrowny artysta Ari, był on mistrzem tego instrumentu i każdy słuchał go z zachwyte... Recenzja książki Zaklinacz tygrysów

Marzenia spełniają się jesienią

28.04.2022

Pomimo tego, że za oknem wiosna to w moje ręce trafiła książka o jesieni, a dokładniej o marzeniach, które spełniają się właśnie o tej porze roku. Joanna pomimo młodego wieku przeżyła już w swoim życiu bardzo dużo, musiała pożegnać ukochanego mężczyznę, który zginął, ratując jej życie. Kamil za to uciekł od kobiety, którą bardzo kochał, ale ona wo... Recenzja książki Marzenia spełniają się jesienią

Gdyby mnie zabrakło

30.03.2022

Sentencje życiowe, którymi kiedyś kierowali się nasi rodzice, często pomagają nam w trudnych chwilach, stosując je, czujemy jakby byli obok i wspierali nas w trudnych chwilach, ale trzeba też zaufać sobie i swojej intuicji, żeby być pewnym, że nie popełnia się błędu. Emily Ackerman kieruję się radami, które mama zostawiła jej w listach, niestety t... Recenzja książki Gdyby mnie zabrakło

Terapeuta strachu

5.03.2022

Każdy z nas się czegoś boi, ma lęki, których nie potrafi opanować, dla jednych są to pająki, a dla innych małe, zamknięte pomieszczenia, ale najgorszy jest strach, kiedy ktoś zaczyna nas prześladować. Sky Woodrow jest projektantką ogrodów, właśnie jest w najlepszym okresie swojej kariery, dostaje dwa bardzo ciekawe i dobrze płatne zlecenia, do teg... Recenzja książki Terapeuta strachu

Fiu fiu fiu ;)

20.11.2021

Kiedy rodzi się dziecko, czekamy na jego pierwszy krzyk, słowo, potem pełne zdanie, czekamy, aż będzie recytowało wierszyki, staramy się do niego dużo mówić, poprawiać słowa, które źle wypowie, a to wszystko po to, żeby jego mowa była czysta i wyraźna. Żeby mówić ładnie i poprawnie warto ćwiczyć z dzieckiem już od małego na przykład wypowiadać sło... Recenzja książki Ptaszek śpiewa fiu-fiu-fiu, czyli maluszki naśladują dźwięki

Matka roku

8.10.2021

Każda kobieta chciałaby być idealną mamą i żoną, robić zdrowe śniadania, słuchać dzieci z uwagą i do tego codziennie wyglądać pięknie dla męża, niestety najczęściej zapominamy o ważnych wydarzeniach, dajemy dzieciom jeść cokolwiek, byleby coś zjadły, a wieczorem tylko marzymy o tym, żeby jak najszybciej poszły spać. Tatiana zbliża się prawie do cz... Recenzja książki Matka roku

Ziewanki usypianki

23.09.2021

Jak wiadomo, dzieci mają mnóstwo energii, która nie kończy się nawet wieczorem i kiedy przychodzi pora snu, rodzice muszą nieźle się namęczyć, żeby ich pociecha wreszcie zasnęła. Najlepszym ze sposobów jest wyciszenie się przed snem, przytulanie, opowiadanie sobie bajek czy śpiewanie kołysanek, i tutaj przychodzą z pomocą książki z historiami idea... Recenzja książki Ziewanki

Mała Księżniczka

21.04.2021

Wiele dziewczynek marzy o tym, żeby zostać księżniczką, niektóre myślą, że kiedyś znajdą księcia lub okaże się, że tak naprawdę są zagubioną córką króla, to są tylko marzenia, ale była kiedyś taka dziewczynka, która z damy musiała przekształcić się w zwykłą pomoc domową. Sara Crewe od dzieciństwa była rozpieszczana przez swojego tatę, ale nie wyro... Recenzja książki Mała księżniczka

Spacer

2.02.2021

Przyroda, która nas otacza, zmienia się wraz z porami roku, każde dziecko latem dopytuje, kiedy będzie śnieg, a w zimę, kiedy wreszcie będzie mogło wykąpać się w basenie. Na wszystko zawsze przychodzi odpowiedni czas i pora, my to wiemy, ale nasza pociecha nie, a my często nie potrafimy odpowiedzieć na pytanie, czemu tak się dzieje, tak, żeby nasz... Recenzja książki Spacer. Ćwiczenia przyrodnicze dla trzylatków

Nadszedł ten dzień

18.10.2020

Druga część przygód Marii to jeszcze większa dawka perfekcjonizmu i szybkiego tempa życia, ale tutaj pojawia się też coś nowego, motyw miłości, której do tej pory w jej życiu nie było. Maria wraca z urlopu szczęśliwa i podminowana, ma teraz Mikołaja i chce z nim stworzyć prawdziwy związek, dużo dzieje się teraz w jej życiu osobistym, ale też zawod... Recenzja książki Nadszedł ten dzień

Kiedyś nadejdzie ten dzień

19.09.2020

Wiele kobiet chciałoby odnieść sukces zawodowy, ale wie, że nie jest to takie łatwe, jedne przez nadgodziny zaniedbują rodzinę, inne swoje zdrowie i wygląd, a kolejne przez nadgorliwość tracą przyjaciół, są też takie, które próbują wszystko pogodzić, ale czy jest to w ogóle możliwe? Maria pracuje w dużej firmie kosmetycznej i przed grudniowymi świ... Recenzja książki Kiedyś nadejdzie ten dzień

Degustator

19.08.2020

Brutalne morderstwa to temat, który każdemu mrozi krew w żyłach, nawet jeżeli widzimy to tylko w telewizji czy słyszymy od znajomych, nigdy nie możemy mieć pewności, że taka krzywda nie przydarzy się nam lub naszym bliskim. Grzegorz Delętka ma niesamowite zdolności rozpoznawania krwi, ocenia on, jakiej jest jakości, a nawet lubi ją pić, przez to t... Recenzja książki Degustator

Paryż

21.07.2020

Są takie miejsca na świecie o których odwiedzeniu marzy nie jeden, takim miejscem jest Paryż a ciągną tam tłumy zakochanych po to żeby zobaczyć słynną Wieże Eiffla ale nie tylko. Fotoprzewodnik po Paryżu to cudowna rzecz dla tych którzy planują podróż ale też dla tych którzy nie mogą tam pojechać a chcą bliżej poznać to miasto, znajdują się tutaj ... Recenzja książki Paryż fotoprzewodnik

My kobiety

1.07.2020

Każdy ma inne życie, jeden lepsze a drugi gorsze, jeden wybiera je sam, a drugi ma to, co zesłał mu los, ale najważniejsze jest to, żeby samemu o nim decydować i brać z niego to, co najlepsze. Marta to kobieta, która po studiach wraca do rodzinnego miasta, żeby opiekować się mamą, praca w bibliotece to nie jest jej szczyt marzeń i z czasem zaczyna... Recenzja książki One

Jutro nie nastąpi

22.06.2020

Codziennie rozmyślamy nad tym, co zrobimy jutro, snujemy plany na przyszły miesiąc czy rok, ale co jeśli jutra miałoby nie być? Na Europę uderza fala tsunami, która niszczy znaczną jej część, ale to jeszcze nie koniec zdarzają się też inne kataklizmy i nieszczęścia, które niszczą świat i ludzi. Mateusz postanawia wyruszyć w podróż z Gdyni aż po Uk... Recenzja książki Jutro nie nastąpi

Stracone pokolenia

1.06.2020

Kiedy młodzież kończy szkołę średnią, obiera jedną z dwóch dróg, jedni idą od razu do pracy, a drudzy chcą jeszcze przedłużyć sobie dzieciństwo i idą na studia, a tam dzieją się już różne rzeczy. Janek po skończonej szkole średniej idzie na studia inżynierskie na politechnikę, tam ciągle zdaje na warunkach lub musi się poprawiać po kilka razy z pr... Recenzja książki Stracone pokolenia, czyli co robią studenci za Twoje pieniądze

Zapiski z domu trzeźwienia

15.05.2020

Alkoholizm to coś, co dotyka wielu osób, jest to uzależnienie, z którym trudno sobie poradzić a po wyleczeniu bardzo łatwo do tego wrócić. J. jest alkoholikiem i przebywa w ośrodku terapii uzależnień, tak jak każdy tam przechodzi przez wszystkie etapy wstępnej fazy zdrowienia. J. przygotowywany jest tam na wyjście z ośrodka i życie w trzeźwości, z... Recenzja książki Halt. Zapiski z domu trzeźwienia

Chirurg

10.05.2020

Co chwile ktoś umiera, a po śmierci najczęściej jego ciało spoczywa w mogile na cmentarzu i nikt nie pomyślałby, że takie ciało może kogoś jeszcze zainteresować. Kiedy Martynka na swoje dwunaste urodziny dostaje wymarzonego króliczka, nie może się nim nacieszyć, jest zachwycona i uważa, że jest to najlepszy prezent na świecie. Popołudniem postanaw... Recenzja książki Chirurg

Poka i Mina w muzeum

WYBÓR REDAKCJI
14.03.2020

Pewnego dnia Poka i Mina udały się do muzeum etnograficznego, tam małej Minie zachciało się siku i bardzo chciała iść do toalety sama. Niestety kiedy miała wracać pomyliła drzwi i się zgubiła, nie wiedziała gdzie iść i do oczu podeszły jej łzy, w tym samym czasie usłyszała płacz innego chłopca który tak jako ona również się zgubił. Mina stanęła na... Recenzja książki Poka i Mina. W muzeum

W sieci zła

25.02.2020

Internet jest bardzo dobrym narzędziem informacji i komunikacji dopóki nie wpadnie w niepowołane ręce, dzieci które tak bardzo chcą być już dorosłe korzystają ze stron których nie powinny, i nie raz wrzucają coś co z czasem niesie ze sobą nieodwracalne konsekwencje. Beth to kobieta która wychowuje córki i prowadzi bloga, ponieważ nie ma zielonej k... Recenzja książki W sieci zł@

Chłopak znikąd

25.02.2020

Kłamstwa i tajemnice niszczą każdą miłość, jeżeli związek ma być udany to musimy bezwarunkowo zaufać tej drugiej osobie i być z nią zawsze szczerzy, nawet jeżeli prawda jest bardzo okrutna. Kacper i Kamila pomimo rozstania nie umieją bez sobie żyć i szybko do siebie wracają, chłopak postanawia wyznać prawdę swojej dziewczynie, niestety zamiast pow... Recenzja książki Chłopak znikąd

Zmuszona by zabić

20.02.2020

Kiedy sam tytuł wywołuje ciarki na naszych plecach mamy pewność że przy czytaniu nasz oddech nie raz będzie przyspieszony, jedni kochają taki klimat a inni ze strachu przed nim uciekają, nie mniej jednak ta historia chyba bardziej niż przerazi wywoła w nas współczucie. Mark i Evie to udane małżeństwo, mieszkają w pięknym domu i mają małą córeczkę,... Recenzja książki Zmuszona, by zabić

Między pragnieniami

1.02.2020

Każdy ma swoje problemy i tajemnice, najczęściej ludzie nie chce nimi nikogo obarczać i próbują zmierzyć się z tym sami, do tego stopnia że osoby które codziennie się mijają nic o sobie nie wiedzą. Natalia pracuje jako przedszkolanka a do tego pisze artykuły do gazety Druga Strona, jej życie byłoby może udane gdyby nie to że nie sypia w nocy i jes... Recenzja książki Między pragnieniami

Festiwale wyklęte

27.01.2020

Każdy z nas ogląda festiwale, na żywo lub przed telewizorem, są to różne festiwale, muzyczne lub kabaretowe, ale nikt z nas nie zastanawia się dlaczego akurat jest on w tym mieście lub dlaczego akurat Ci artyści występują, a ten temat jest bardzo rozległy i ciekawy. Na festiwalach w Zielonej Górze i Kołobrzegu występowały wielkie gwiazdy których d... Recenzja książki Festiwale wyklęte

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl