Avatar @ainerbooks

ainer_books

@ainerbooks
Kanapowicz od 2 lat.
ainer_books
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 2 lat.

Recenzje książek

11 recenzji

Kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat.

22.03.2021

To jedna z tych książek, którą powinien przeczytać każdy. Mimo tego, że w tej tematyce przeczytałam i naoglądałam się sporo, to i tak zawsze serce pęka i łzy napływają do oczu. Podejrzewam, że film widziała już większość (ja należę do grupy, która najpierw zobaczyła film, a później sięgnęła po książkę), więc niczym nie zaskoczę jeśli powiem, że O... Recenzja książki Lista Schindlera

O dwóch braciach którzy... 😁

22.03.2021

Pierwsze spotkanie z autorem, mimo tego, że na półce są wszystkie jego książki 🙈 Ale jak?! Jak tak można?! Zakończenie jest takie, że w tym momencie mam ochotę zacząć kolejną część! Mówi się, że nie ocenia się książki po okładce... No cóż, oceniłam 😁 czy się zawiodłam? Absolutnie nie! Od samego początku sporo się dzieje, dużo akcji, nie ma czasu ... Recenzja książki Syn Nieskończoności

Szkoda, że ogień tylko w tytule.

22.03.2021

Zakochałam się w okładce jak tylko ją zobaczyłam 😍 chciałam też zakochać się w historii, ale nie do końca się udało... Świetnie się przy niej bawiłam, szybko się ją czyta (zasługa krótkich rozdziałów!😁). Książka z wieloma wartościami, którymi powinni kierować się wszyscy. (znaczników wkleiłam bardzo dużo!😊) Zżyłam się z Emoni, mimo, że nie została... Recenzja książki Na Ostrym Ogniu

Osaczona

22.06.2020

Cóż to była za książka! Biorąc ją do ręki kompletnie nie wiedziałam o czym będzie, nie czytałam recenzji. Spojrzałam tylko na opis, który w porównaniu do tego co się dzieje w książce nic nie mówi. I powiem szczerze, że nie żałuję! :) Pola Roxa zrobiła kawał dobrej roboty! Historia Karoliny, która jest jednym z korposzczurków starających się o awa... Recenzja książki Osaczona

Wyrwa

12.06.2020

To moje pierwsze spotkanie z panem Chmielarzem. O książce było głośno wszędzie i byłam ciekawa jakie ja będę miała o niej zdanie. Szczerze mówiąc dużo od niej oczekiwałam, a jakoś specjalnie mnie nie zachwyciła. Historia ciekawa, może jakby było więcej akcji to byłoby lepiej...? Bo trochę się ciągnęła, a rozkręciła się dopiero na koniec, w finałow... Recenzja książki Wyrwa

Współlokatorzy

10.06.2020

"Współlokatorzy" to bardzo fajna i przyjemna lektura, idealna na weekendowy relaks. Tiffy - pracuje w małym wydawnictwie, po tym jak została porzucona przez swojego chłopaka, potrzebuje nowego i taniego mieszkania. Leon - pracuje jako pielęgniarz w hospicjum, jest w trudniej sytuacji finansowej i decyduje się na wynajem swojego mieszkania. Potrze... Recenzja książki Współlokatorzy

Opowieść podręcznej

6.06.2020

Książkę w swoich planach miałam od (uwaga!) 2012 roku! Wtedy została dodana na półkę "chcę przeczytać". Do tego pojawiła się adaptacja książki i sporo osób zachwyca się serialem. Więc nadszedł i czas na mnie. W końcu udało się zdobyć mój własny egzemplarz i muszę powiedzieć, że im głębiej w historię tym bardziej mnie przerażała. Nie dlatego, że op... Recenzja książki Opowieść podręcznej

"Normalni ludzie"

26.05.2020

Tyle sprzecznych opinii na temat tej książki krąży po internecie, że musiałam sama przekonać się jak to w końcu z nią jest. I jak zaraz po przeczytaniu myślałam, że zwyczajnie nie mam zdania na jej temat, tak po jakimś czasie dotarło do mnie, że najgorsza nie jest, ale też mnie nie porwała. "Związek" Marianne i Connella jest bardzo specyficzny. O... Recenzja książki Normalni ludzie

"Pudełko z pamiątkami"

26.05.2020

Chyba każdy posiada takie pudełko, nawet jeśli nie jest zbyt sentymentalną osobą. Zwykle nie sięgam po tego typu opowieści, ale tym razem się skusiłam i muszę przyznać, że świetnie się bawiłam. Może nie od samego początku, bo jakoś ciężko było mi polubić się ze sposobem bycia Aśki, jej podejściem i charakterkiem. Na szczęście poźniej było już lep... Recenzja książki Pudełko z pamiątkami

W O W - to trzeba przeczytać

24.05.2020

To co Melissa Darwood zrobiła z moją głową tą książką jest nie do opisania. Może już wszyscy to pisali, ale ja naprawdę nie spodziewałam się takiego zakończenia tej historii. Nigdy w życiu! Zakładałam jakieś swoje scenariusze, ale im dalej w głąb książki tym więcej dochodziło sytuacji i osób, a koniec to jak dostać obuchem przez łeb, że tak powiem... Recenzja książki Schizis

"Te wiedźmy nie płoną"

23.05.2020

„Te wiedźmy nie płoną” - słyszałam i czytałam tyle różnych opinii, że sama musiałam przekonać się o co tyle szumu. I muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona. Czytało się bardzo dobrze, co prawda wciągnęłam się jakoś koło 100 strony. Początek głównie skupiał się na relacji z byłą dziewczyną Hannah - Veroniką. Ale bardzo fajnie jest pokazan... Recenzja książki Te wiedźmy nie płoną

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl