@etiudyliterackie

Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 dni temu.
{} etiudyliterackie
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 dni temu.

Recenzje książek

9 recenzji, w tym 2 recenzje wyróżnione przez redakcję
Książka Zapomniana piosenka

Zapomniana piosenka

Agata Bizuk

Zapomniana piosenka

{} WYBÓR REDAKCJI
10.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poczujmy na chwilę klimat świąt Bożego Narodzenia…choć akcja tej książki rozpoczyna się wcześniej, właśnie jesienią. Poznajemy Dominika, dwudziestolatka, który wychował się w domu dziecka i teraz uczy się żyć. Ma mieszkanie, pracę i wspaniałą dziewczynę Ewę, ale w jego sercu cały czas istnieje niewypełniona wyrwa związana z mamą. Próbuje ją odszuk... {} Recenzja książki Zapomniana piosenka

Książka Nie pozwól światłu zgasnąć

nie pozwól światłu zgasnąć

Ewa Pirce

nie pozwól światłu zgasnąć

11.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Neven i Willow, dwie osoby kochające sztukę, która daje im ukojenie, momentami ucieczkę od niełatwej rzeczywistości, a co najważniejsze spełnienie. To dzięki muzyce potrafią przekazać swoje najbardziej skrywane emocje. Neven, znakomity wiolonczelista, który nie wie co to radosne dzieciństwo. Od momentu kiedy pierwszy raz wziął instrument w swoje ... {} Recenzja książki Nie pozwól światłu zgasnąć

Książka Wyrwa

wyrwa

Wojciech Chmielarz

wyrwa

20.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Młoda kobieta ginie w wypadku samochodowym. Jej mąż, Maciej Tomski, musi odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Przede wszystkim powinien pogodzić się ze śmiercią Janiny ze względu na dwie córeczki, którym teraz został tylko jeden rodzic. Niestety walka z żałobą nie jest łatwa, gdy na światło dzienne wychodzą sekrety żony Macieja. Dlaczego zginęła p... {} Recenzja książki Wyrwa

Książka Srebrne skrzydła

FAYE SREBRNE SKRZYDŁA

Camilla Läckberg ...

FAYE SREBRNE SKRZYDŁA

13.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Faye może odetchnąć i ułożyć życie na swoich zasadach. Jest panią prezes świetnie prosperującej firmy REVENGE, którą chce wprowadzić, po sukcesach w Europie, na rynek amerykański. Ktoś jednak próbuje w niecny sposób pokrzyżować jej plany i przejąc to co stworzyła od podstaw. Kim jest tajemnicza postać i czy Faye uda się wyjść z tego obronną ręką? ... {} Recenzja książki Srebrne skrzydła

Książka Degustator

Kim jest degustator?

Marcin Walczak

Kim jest degustator?

{} WYBÓR REDAKCJI
10.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zostają znalezione zwłoki młodej kobiety. Niestety to tylko wierzchołek góry lodowej. Okazuje się, że na przestrzeni lat dokonane zostały bardzo podobne morderstwa. Pierwsze oskarżenia padają na katechetę Grzegorza Dalętkę, niestety ten wiele lat wcześniej, podczas rozwiązywania sprawy zabójstwa nastolatki zapadł się pod ziemię i nie wiadomo co si... {} Recenzja książki Degustator

Książka Auschwitz bez cenzury i bez legend

Auschwitz bez cenzury i bez legend

Jerzy Ptakowski

Auschwitz bez cenzury i bez legend

31.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czasami przychodzi taki moment, kiedy muszę sięgnąć po lekturę, która zapewne sprawi mi dużo bólu, ale chcę znać historię mojego kraju i świata w tym okrutnym czasie. Do tej pory najczęściej czytałam książki, które w mniejszym lub większym stopniu bazowały na faktach, a w zasadzie tworzyły fikcję literacką. Tym razem wszystko jest prawdziwe. Au... {} Recenzja książki Auschwitz bez cenzury i bez legend

Książka Zapłacz dla mnie

Zapłacz dla mnie

Piotr Borlik

Zapłacz dla mnie

21.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Były policjant, Jakub Ramon, po dziewiętnastu latach wychodzi z więzienia. Oskarżony był o zamordowanie partnera na służbie. Został zwolniony warunkowo, co stanowi nie lada zagadkę dlaczego tak się stało. W tym samym czasie na plaży zostają znalezione zwłoki młodej dziewczyny, uczennicy elitarnego liceum. Wycięto jej kawałek skóry, pod paznokciami... {} Recenzja książki Zapłacz dla mnie

Książka Hipodrom

Hipodrom

Marta Girtler-Motyka

Hipodrom

14.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rozpoczyna się doroczny Jarmark św. Dominika w Gdańsku. Ludzie kupują, targują, szukają pamiątek. Dookoła gwar, radość i wielobarwność każdego stoiska. Tuż obok w bramie ginie młody chłopak. Pierwsza na miejscu zbrodni pojawia się Melania Spałek, świeżo upieczona policjantka, a prywatnie córka prezydenta Sopotu. To wydarzenie staje się początkiem ... {} Recenzja książki Hipodrom

Książka Czarny Staw

Czarny Staw

Robert Ziębiński

Czarny Staw

6.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kamil wraz z mamą przeprowadza się domu babci, który znajduje się w małym miasteczku. Chłopakowi wydaje się, że nuda stanie się jego drugim imieniem. Nic bardziej mylnego. Mieścina o nazwie Czarny Staw skrywa w sobie mroczne tajemnice. Wszystko sprowadza się do jeziora, w którym woda jest czarna jak smoła, otoczonego gęstym,ciemnym lasem. Mieszkań... {} Recenzja książki Czarny Staw

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe