Avatar @gosia.zalewska12

Gosia - Pachnące Inspiracje

@gosia.zalewska12
4 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 5 dni temu.
starepianino
Napisz wiadomość
Obserwuj
4 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 5 dni temu.

Recenzje książek

41 recenzji

Co z tym palantem?

6.06.2022

"Jak nie zepsuć palanta" to kontynuacja książki " Jak naprawić palanta" . Tytuł trochę intrygujący, ale ładna okładka więc na książkę się skusiłam. Drogi Rose i Aleksa się rozeszły. Dziewczyna już nie pracuje w Strackhouse. Niespodziewanie jednak oboje stają do walki o duże zlecenie. Duża kampania dla potentata sportowej marki odzieżowej. Zarówno ... Recenzja książki Jak nie zepsuć palanta. Instrukcja w 10 krokach

Jesienne marzenia

11.05.2022

Bardzo lubię sięgać po debiuty. Poznawać nowych autorów, podpatrzeć jak poradzili się z wyzwaniem jakim jest wydanie książki. Książka "Marzenia spełniają się jesienią" urzekła mnie piękną okładką, tytułem oraz opisem. Główna bohaterka Joanna nie miała łatwego życia. Rodzice po rozwodzie zostawili ją i każde rozjechało się za poszukiwaniem nowej mi... Recenzja książki Marzenia spełniają się jesienią

Po drugiej stronie

19.01.2022

Lubię sięgać po debiuty, zawsze jestem ciekawa jak początkujący pisarz poradził sobie z wyzwaniem jakim jest napisanie książki. "Po drugiej stronie strachu" to debiut, który przyciąga dodatkowo ładną okładką. A jaka jest powieść? Główną bohaterką jest Blake Blue. Kobieta młoda, ładna, bogata. Ma w życiu wszystko: miłość, przyjaciół, pieniądze. Na ... Recenzja książki Po drugiej stronie strachu. Tom 1

Wbrew sobie

15.12.2021

Lubię sięgać po debiuty. Takie książki często zaskakują. Jak było tym razem? Czy Michał Bednarski sprostał oczekiwaniom? A wszystko zaczyna się w chwili, kiedy cała Polska jest rozemocjonowana odkryciem złóż gazu na Podkarpaciu. Dziennikarz Daniel Nowak dostaje tajemniczy anonim. Postanawia rozpocząć dziennikarskie śledztwo, ale im więcej się w ni... Recenzja książki Wbrew sobie

Zapach cytrusów

4.11.2021

Bardzo lubię książki Katarzyny Kieleckiej. Dlatego z radością sięgnęłam po książkę "Zapach cytrusów". I już żałuję, że nie miałam okazji przeczytać pierwszej części z tej serii "Cytrusowy gaj". W książce mamy kilku bohaterów. Ada zmaga się z traumą z przeszłości, jaką zgotował jej były narzeczony. Dziewczyna próbuje ułożyć sobie życie z Bartkiem, ... Recenzja książki Zapach cytrusów

Cała prawda wychodzi na jaw

20.09.2021

"Diabelna prawda" to drugi tom z serii "Diabelski układ". Błażej nie może sobie poradzić po straci miłości swojego życia, Sary. Wraca do Polski i jest zdeterminowany naprawić swoje błędy. Jest gotów zrobić wszystko, żeby chociaż raz zobaczyć się z ukochana. Może jednak uda mu się wszystko wyjaśnić i może jest jeszcze jakiś cień szansy dla tych dwo... Recenzja książki Diabelna prawda

Rider

4.09.2021

Nie raz w książkach spotkałam się z takimi postaciami. Ona z dobrego domu, grzeczna dziewczynka, dobra uczennica. On zbuntowany, chodzący swoimi drogami. Dwa zupełnie inne światy, które się nawzajem przyciągają. Tak też było w tym przypadku. Zacznę od głównych bohaterów. Cała akcja kręci się wokół Ridera i Ivy. Ivy jest nastolatką z dobrego do... Recenzja książki Rider

Glow up

16.07.2021

Marika nie miała łatwego dzieciństwa. Wcześnie straciła rodziców, była wychowywana przez toksyczną ciotkę. Za ostatnie pieniądze po rodzicach dziewczyna kupuje mieszkanie w bytomskiej kamienicy. Chce je odremontować i sprzedać z zyskiem. To dla niej "być albo nie być". Stawia wszystko na jedną kartę. Ma swoje ambitne plany. Tylko w nich nie przewi... Recenzja książki Glow up

Udany wakacyjny romans

6.07.2021

January Andrews jest pisarką, autorką romansów. Obecnie przeżywa niemoc twórczą. Rok temu straciła ojca, a niedawno wyszło ma jaw, że jej ojciec miał przed nimi wiele tajemnic. Dziewczyna nie może sobie dać z tym rady. Dodatkowo puste konto w banku i agentka, którą naciska na nową powieść sprawia, że January ma ochotę schować się gdzieś przed cały... Recenzja książki Beach read. Wakacyjny romans

Miłość w trudnych czasach

5.07.2021

Z debiutami to różnie bywa. Często podchodzę do nich bardzo ostrożnie. "Narzeczona nazisty" jest tak dobrą książką, że na debiut wcale nie wygląda. A jednak. Do tego ta piękna okładka i można zanurzyć się w cudownej powieści. "Później on z tego samego powodu przyszedł do niej ubrany w mundur Wermachtu i wiedział, że tak trzeba. Bo on ma swoją oj... Recenzja książki Narzeczona nazisty

Śmierć jest tylko początkiem

9.05.2021

Śmierć wydaje się końcem wszystkiego. Jednak w tej książce jest początkiem międzynarodowej afery. Dyrektor finansowy firmy Wadex Staniałam Groszkowski niespodziewanie umiera na zawał. Jednak dokładniejsze śledztwo potwierdza udział osób trzecich. Komisarz Rafał Kłopocki rozpoczyna śledztwo, które odkrywa coraz więcej niespodzianek. Na dodatek ktoś... Recenzja książki Śmierć jest tylko początkiem

Naomi

23.04.2021

On jest płatnym zabójcą, ona znalazła się w nieodpowiedni miejscu i nieodpowiedni czasie. Przez to został wydany na nią wyrok śmierci. Mateo musi go wykonać i na początku wydaje mu się to łatwe zlecenie. Dopóki nie zobaczy swojej ofiary. Naomi wzbudza w nim nieznane uczucia, dlatego postanawia ją oszczędzić. Przez swoją decyzję sprawił, że znaleźl... Recenzja książki Naomi

W blasku cieni

19.03.2021

Blanka i Aleksy to młode małżeństwo. Połączyła ich wielka, idealna miłość. Może się wydawać, że tych dwoje nic nie może rozłączyć. Czy aby na pewno? Oboje mają za sobą trudne przeżycia, ich miłość sprawia, że życie może być piękne. Niespodziewanie w życiu Blanki pojawi się dawny znajomy, który był kiedyś szaleńczo w niej zakochany. A wyjazd służbo... Recenzja książki W blasku cieni

do skutku

14.02.2021

"Do skutku" to trzecia część Trylogii oporu. Pierwsza część to "Krwawy kwiat", druga "Bezwład". Żeby móc dobrze zrozumieć trzecią część książki to dobrze by było zapoznać się ze wcześniejszymi częściami. Wtedy łatwiej połapać się we wszystkich wydarzeniach, wczuć w klimat powieści. Akcja dzieje się w Sztokholmie. Życie Sary zostaje całkowicie zmie... Recenzja książki Do skutku

W pułapce cieni

28.01.2021

"Ten, któremu ufasz najbardziej, jest twoim największym wrogiem". Laura Wrońska po nieudanym związku z Maksem, zostawia prace w policji i zakłada własne biuro detektywistyczne. Po jakimś czasie dziewczyna na nowo się zakochuje w przystojnym i tajemniczym Dawidzie. Życie dobrze jej się układ, do czasu kiedy ginie jej kuzynka Marta. Znajomi z policj... Recenzja książki W pułapce cieni

Dorzuć mnie do prezentu

12.12.2020

Lubię w czasie przedświątecznym zaczytywać się w książkach ze świętami w tle. Co roku takich książek powstaje wiele, niektóre zachwycają świątecznym klimatem, inne niekoniecznie. Okładka książki "Dorzuć mnie do prezentu" wygląda zachęcająco, przyciąga wzrok. Maja zamiast szykować się do świąt, zastała zamknięta na kwarantannie. Samotnie siedzi w d... Recenzja książki Dorzuć mnie do prezentu

Lilia

8.12.2020

Przeczytałam dużo książek debiutów, były książki udane, ale też i takie, których nie dało się czytać. Uważam, że nie każdy powinien pisać książki. Ale z drugiej strony nie dowie się tego jeśli nie spróbuje. Do książki Lilia podeszłam bardzo ostrożnie z założeniem, że mogę się rozczarować. Nie znany autor, nie znane wydawnictwo. Po opisie też ni... Recenzja książki Lilia

Kim Dzong Un

1.12.2020

Korea Północna jest najbardziej tajemniczym i zamkniętym państwem na świecie. Kim jest jej przywódca? Kim jest człowiek, który rządzi tym tajemniczym, odizolowanym od świata państwem? Kim Dzong Un przejął władzę w 2011 roku po śmierci swojego ojca Kim Dzong Ila. Miał wtedy dwadzieścia siedem lat. Wielu patrzyło na to sceptycznie, przepowiadając j... Recenzja książki Kim Dzong Un. Historia dyktatora

Niezbity dowód

6.11.2020

"Niezbity dowód" to jest moja pierwsza książka Małgorzaty Rogali. Adela Naczyńska pracuje w sklepie z antykami. Pewnego dnia jej sklep odwiedza tajemnicza klientka. Niestety z tego spotkania Adela nie wychodzi żywa. Mąż Adeli i jej syn zwracają się w sprawie rozwiązania zagadki morderstwa do prywatnej detektyw Celiny Stefańskiej. Ta sprawa może wi... Recenzja książki Niezbity dowód

Nie rezygnuj

25.10.2020

"Nie rezygnuj" to dalsze losy bohaterów książki "Nie uciekaj" Nicole po ośmiu miesiącach w śpiączce i żmudnej rehabilitacji wraca do pełnej sprawności. Dziewczyna musi odnaleźć się w nowym świecie, musi poukładać sobie wszystko na nowo. Dowiaduje się, że mężczyzna, którego kochała, który powinien czekać na jej powrót, zdradził ją z inną kobietą. N... Recenzja książki Nie rezygnuj

Na tej samej ziemi

10.10.2020

"Wszyscy są dziećmi jednego Ojca, mieszkają na tej samej ziemi, pod wspólnym niebem" "Na tej samej ziemi" jest kontynuacją książki "Pod tym samym niebem". I już żałuję, że nie miałam okazji przeczytać części pierwszej. Akcja dzieje się chwilkę przed świętami i prawie do nocy sylwestrowej. Dwie przyjaciółki Kinga i Lilka mieszkają razem w domu, któ... Recenzja książki Na tej samej ziemi

Nadzwyczajni bohaterowie

30.09.2020

Nikt ich nie pytał, czy chcą zostać bohaterami. Temat koronowirusa jest bardzo kontrowersyjny. Niektórzy ciągle chcą udowodnić, że wirusa nie ma, że to wszystko jedno wielkie kłamstwo. Inni są tak przestraszeni, że boją się wychodzić z domów. Nadmiar nieprawdziwych informacji przytłacza, zaczynamy gubić się co jest prawdą, a co fałszem. Dlatego z ... Recenzja książki Nadzwyczajni

Gorsza siostra

7.09.2020

"Przysięgałem milczeć. Ale to jest sytuacja życia i śmierci, to zwalnia mnie z tajemnicy..." "Wyjawienie prawy wymaga, abym popełnił najstraszniejszy grzech, jaki może popełnić kapłan. Muszę złamać tajemnicę spowiedzi..." Ida miała idealne życie.Wszystko idzie układa jej się pomyślnie. Do czasu. Pewnego dnia zdiagnozowano u niej białaczkę. Kobieta... Recenzja książki Gorsza siostra

Zanim powróci strach...

26.08.2020

Lou nie miała łatwego życia. Jako nastolatka szukała miłości, bo w domu jej nie zaznała. Ojciec alkoholik i częste kłótnie w domu sprawiły, że Lou zaufała jemu. Czternastolatka pokochała dużo starszego mężczyznę, który potrafił sprawić, że czuła się wyjątkowo i pięknie. Znalazła swojego księcia z bajki, z którym chciała spędzić resztę życia. Nie w... Recenzja książki Zanim powróci strach

Nie ufam już nikomu

9.08.2020

Bardzo lubię thrillery psychologiczne. Pełne tajemnicy, grozy. Dlatego z ciekawością sięgnęłam po tę książkę. Igę poznajemy jako młodą matkę. Przeszła ciężki poród i jeszcze do siebie nie doszła. Czuje się ciągle zmęczona i obolała. Stara się jak najlepiej opiekować swoim synkiem, ale i tak czuje się złą matką. Cierpi na depresję, dlatego pozwoli... Recenzja książki Nie ufam już nikomu

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl