Temat:

Kto pyta, nie błądzi

@Almaranth
@Almaranth
87 książek · 36 postów
2019-11-18 13:39 #
Jest gdzieś możliwość sprawdzenia, ile punktów nazbierało się przez tydzień? Bo nie wiem ile do magicznego 500 mi brakuje, pewnie dużo :P
# 2019-11-18 13:39
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1206 książek · 504 postów
2019-11-18 13:42 #
Może dla starych kanapowiczów nie będą aż tak rygorystyczni :)
# 2019-11-18 13:42
{}
Odpowiedz
@mrbiggles
@mrbiggles
Admin 47 książek · 198 postów
2019-11-18 16:06 #
Ah, nie ma takiej możliwości teraz niestety - przy wejściu do klubu dodamy informacje które punkty się spełnia i ile brakuje - obiecuję :)
# 2019-11-18 16:06
{}× 1
Odpowiedz
@Edyta_09
@Edyta_09
420 książek · 220 postów
2019-11-18 18:57 #
Nie wiem czy to jest właściwe miejsce na moje pytanie, ale lepszego chyba nie znajdę. Moje pytanie brzmi: czy ktoś może mi wyjaśnić jak to jest z umieszczaniem moich opinii/recenzji na kilku portalach? Taka dyskusja była już prowadzona na LC, ale nie pamiętam do jakich wniosków doprowadziła. Zastanawiam się czy moje teksty, które funkcjonowały na LC jako opinie i które pierwotnie zostały opublikowane na LC mogę wykorzystać tutaj i wstawić jako recenzje? Czy recenzją na kanapie musi być tekst pisany wyłącznie dla tego portalu?
# 2019-11-18 18:57
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-18 19:15 #
przecież to jest twoja własność intelektualna i możesz swoje słowa umieszczać nawet na 50 różnych portalach :) 
# 2019-11-18 19:15
{}
Odpowiedz
@Edyta_09
@Edyta_09
420 książek · 220 postów
2019-11-18 19:17 #
Miałam nadzieję, że tak jest, ale bałam się, że gdzieś drobnym drukiem w regulaminie jest zapis pozwalający im położyć kudłate łapsko na moim tekście.
# 2019-11-18 19:17
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-18 19:24 #
ouh, nie wiem jak to jest z "recenzjami" pisanymi na ich warunkach (współpraca z LC), ale jeśli nie masz z nimi oficjalnie nic wspólnego, to nie masz czym się przejmować, jeszcze za bardzo nie wiem jak tu jest, ale nie wydaję mi się, że zwykłe opinie miały by być na "wyłączność", ale prawda... raz w regulaminie jednej księgarni widziałam, że te "recenzje" mają być wyłącznie na ich stronie księgarni internetowej 
# 2019-11-18 19:24
{}
Odpowiedz
@Edyta_09
@Edyta_09
420 książek · 220 postów
2019-11-18 19:29 #
Nie mam żadnej umowy z LC i nie pisałam tam recenzji tylko opinie. Raczej chodziło mi o to, żeby opinie z LC zamieścić tutaj jaki recenzje jeśli znajdę jakąś książkę, która nie ma żadnej recenzji, bo to puste pole pod książką trochę boli.
Wydaje mi się, że tutaj mają mniej restrykcyjne podejście do pewnych rzeczy. Może sami się wypowiedzą, bo chyba ktoś czyta nasze posty.
# 2019-11-18 19:29
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-18 19:32 #
dobra, poczytałam wcześniejsze wiadomości, ale chcę sobie jeszcze temat rozjaśnić, aby zgłosić się do tego Klubu mam pisać recenzje czy opinie? ja raczej recenzji nie piszę i nie czytam...

1. czy moje przemyślenia mam wrzucać w sekcję "opinię"? uważam, że raczej właśnie tam powinny się znaleźć 
2. czy pisząc właśnie te opinie w miejscu na opinie, można zgłosić się do Klubu?
3. mając książkę z Klubu, którą trzeba "zrecenzować" - to trzeba to zrobić w sekcji "opinia" czy obowiązkowo w sekcji "recenzja"? przyznam szczerze, że trochę się w tym gubię
# 2019-11-18 19:32
{}
Odpowiedz
@Edyta_09
@Edyta_09
420 książek · 220 postów
2019-11-18 19:37 #
Myślę, że Klub jest dla recenzentów, ale jeśli przeczytasz trochę recenzji to szybko dojdziesz do wniosku, że recenzja z kanapy jest czymś innym niż recenzja z LC. Dla mnie wiele recenzji stąd niczym nie różni sie od opinii.
# 2019-11-18 19:37
{}
Odpowiedz
@sandrajasona
@sandrajasona
Bibliotekarz 986 książek · 516 postów
2019-11-18 19:43 #
 @Babi 
Jeśli chodzi Klub Recenzenta przecież tutaj masz zasady przystąpienia 
https://nakanapie.pl/klub-recenzenta
ale tutejsi admini do każdego podchodzą indywidualnie
chcesz zostać, zobacz przede wszystkim jakie są do zrecenzowania książki, czy będziesz je chciała
i wtedy pisz do adminów, warunki są bardzo proste i łatwe do spełnienia 
# 2019-11-18 19:43
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-18 20:09 #
# 2019-11-18 20:09
{}× 1
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1206 książek · 504 postów
2019-11-19 10:13 #
Szkoda tylko, że jak się wybierze książkę to znikają te warunki, czy z książką przyjdzie informacja co za ile i gdzie się zgłosić po wypłatę? ;)
# 2019-11-19 10:13
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 10:40 #
Nie ma wątku osobnego to piszę tutaj. Po wejściu w zakładkę "klub recenzenta" ukazuje się nam prezentacja tytułów i okładek "ostatnio w klubie recenzenta" co jest rozbieżne z zawartością, zakładam, że zatem nieaktualne. Być może warto to aktualizować.
# 2019-11-19 10:40
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 12:01 #
"Ostatnio w klubie" to faktycznie te książki, które były już. Taka prezentacja, jakich książek przykładowo można się spodziewać. Te najnowsze widzą tylko Ci, którzy do Klubu już należą.
# 2019-11-19 12:01
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 11:19 #
To ja się wypowiem :)
- można nie mieć instagrama ani bloga
- można pisać, co się czuje na temat książki i według własnego schematu, o ile popiera się opinie i uczucia argumentami i nikogo nie obraża (w tym autora, nawet jeśli mu nie poszło ;) )
- można samemu wybrać książkę, nic nie narzucam, do niczego nie zmuszam. Jest nas dużo, wiec każda potwora znajdzie amatora 
- niektóre książki mają pewne dodatkowe wytyczne narzucone przez wydawnictwo, ale widać je przy książce, są jawne i można samemu zdecydować, czy chce się im sprostac
- książki wysyłam kurierem inpost
- można brać książkę za książką lub jedną rocznie. Wolę jedną rocznie, ale chcianą, niż wzięcie czegokolwiek, a potem recenzję negatywną, bo to nie mój gatunek ;)
# 2019-11-19 11:19
{}× 7
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1206 książek · 504 postów
2019-11-19 11:30 #
A moje pytanie?
# 2019-11-19 11:30
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 11:54 #
Ale @kazal_ka dopuszczasz możliwość, że recenzja będzie negatywna, bo po prostu książka jest słaba prawda? :) 
# 2019-11-19 11:54
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 11:58 #
@fprefect to dobry pomysł, żeby wysyłać warunki z książką, nie pomyślałam o tym :)
@Johnson oczywiście, że może być negatywna, jest wiele słabych książek. Chodzi mi o to, żeby ktoś nie wystawiał negatywnej oceny romansowi, bo jest romansem, a nie dramatem, które uwielbia. Każdy gatunek ma swoje prawa i to należy mieć na uwadze zamawiając określoną książkę :)
# 2019-11-19 11:58
{}× 5
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-19 12:05 #
a jeśli ktoś zarezerwował sobie książkę, to może jeszcze zrezygnować z takiej rezerwacji? 
# 2019-11-19 12:05
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 12:21 #
Jeśli jeszcze jej nie nadałam u kuriera, to możesz :) Napisz do mnie PW
# 2019-11-19 12:21
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-19 12:33 #
nie, nie, ja tylko chcę tak na przyszłość wiedzieć! więc z taką sytuacją najprościej zgłaszać się bezpośrednio do ciebie?
# 2019-11-19 12:33
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 12:40 #
Najlepiej do mnie i najlepiej jak najszybciej ;) 
# 2019-11-19 12:40
{}× 1
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-11-19 13:07 #
Gdzie mogę potwierdzić, że książkę (przed chwilą) otrzymałam z pakietem powitalnym, i że ten pakiet się podoba? 
Teraz kombinuję, jak jedną z naklejek przerobić na magnes.
# 2019-11-19 13:07
{}× 1
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 13:08 #
Jedną z wklejek wkleiłem do książki na pierwsze strony, by było widać "skąd mam" :)
# 2019-11-19 13:08
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-11-19 14:05 #
Mówisz?  Trąca barbarzyństwem, ale to też jest myśl.
# 2019-11-19 14:05
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 14:08 #
Możesz mi napisać, że masz i że Ci się podoba :)
# 2019-11-19 14:08
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-11-19 14:19 #
Więc piszę: Mam i się mi podoba  😄
# 2019-11-19 14:19
{}× 2
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1781 książek · 548 postów
2019-11-19 14:42 #
@Jagrys, pokaż pakiet :)
# 2019-11-19 14:42
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-11-19 15:15 #
A proszę cię bardzo:
https://iv.pl/image/GrgBV8w
# 2019-11-19 15:15
{}× 3
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1781 książek · 548 postów
2019-11-19 15:30 #
Piękny :)
# 2019-11-19 15:30
{}
Odpowiedz
@Asamitt
@Asamitt
1818 książek · 165 postów
2019-11-19 15:46 #
Noooo, dla samej zakładki z kotem trzeba, by się zapisać do Klubu hahaha
# 2019-11-19 15:46
{}
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1781 książek · 548 postów
2019-11-19 15:50 #
 @Asamitt  - egzaktli :)
# 2019-11-19 15:50
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-11-19 15:59 #
Trochę to trwało, ale dogadałam się z telefonem w kwestii tego, co chcę, żeby mi pokazał. ;q
Książka według pomysłu @johnsona
https://iv.pl/image/GrgBtlT
Popsułam ją na śmierć, ale wygląda bardzo ładnie O.o
...i uszy jej wystają. 😋
# 2019-11-19 15:59
{}× 2
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 16:01 #
Haha tam zaraz zepsuta, zdezelowana, barbarzyńska. No proszę Cię, po prostu OBRANDOWANA :) Zawsze mogład obić ją personalnymi pieczątkami, niektórzy tak robią. Ja np., jak książkę przeczytam to zawsze (!) ją podpisuję. Ofkors nie te z biblioteki! :D 
# 2019-11-19 16:01
{}× 1
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-11-19 16:14 #
@johnson,
Ja z tych, co w książce o ile nie jest ćwiczeniówką nie postawię najmniejszej kropki choćby ołówkiem, 
a tu nagle wlepa na pierwszej stronie. Jestem sobą ogłuszona i wstrząśnięta.
# 2019-11-19 16:14
{}× 1
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-19 16:42 #
ale oni nas rozpieszczają! 


# 2019-11-19 16:42
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 17:58 #
@Jagrys, za pierwszym podpisem też tak miałem. "It'll pass" ;)
# 2019-11-19 17:58
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1206 książek · 504 postów
2019-11-19 18:25 #
U mnie to nie przejdzie, tylko autor książki może coś w niej pisać, bo to jego dzieło. Jeszcze mogę się zgodzić na ex libris, jako oznaczenie własności, ale to wszystko.
# 2019-11-19 18:25
{}
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2019-11-19 16:15 #
Czy na NK są pólki systemowe? Coś takiego, jak "chcę przeczytać"  czy "teraz czytam" choćby? Bardzo by mi tego brakowało...Bo jak tu planować lektury? Samemu zakładać takie półki?
# 2019-11-19 16:15
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 16:27 #
Są: chcę przeczytać, czytam, przeczytane i ulubione. 
# 2019-11-19 16:27
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 19:44 #
No nie. Kończę książkę "dostaną" od kanapy z klubu recenzenta a tu taki kwiatek:
# 2019-11-19 19:44
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1206 książek · 504 postów
2019-11-19 19:50 #
Napiszesz swoją historię i dowiesz się co sądzą o niej na nakanapie :)
# 2019-11-19 19:50
{}× 1
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 19:58 #
Wszystkie książki wydawnictwa Znak mają taką informację na końcu. Znak jest właścicielem LC (o ile mnie pamięć nie myli).
# 2019-11-19 19:58
{}
Odpowiedz
@Asamitt
@Asamitt
1818 książek · 165 postów
2019-11-19 20:02 #
 @Johnson  to w tym miejscu naklej sobie nalepkę z nakanapie. Nie będą oczy boleć;)
# 2019-11-19 20:02
{}× 4
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 20:02 #
Luźna głowa, taki żart po prostu :) Biorąc pod uwagę nasz Exodus :)
# 2019-11-19 20:02
{}
Odpowiedz
@Asamitt
@Asamitt
1818 książek · 165 postów
2019-11-19 20:04 #
Taaaa.. a nie powinno się rozdrapywać świeżych ran!
# 2019-11-19 20:04
{}× 3
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
172 książek · 428 postów
2019-11-19 20:16 #
Paanie kochany, odruch wymiotny we mnie wzbudziłeś tym zdjęciem (chociaż widziałem "to" "na żywo") - szkoda drzew ;)
# 2019-11-19 20:16
{}× 2
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-19 21:05 #
mi się to nigdy nie podobało: odsyłanie w książkach do stron internetowych (jakichkolwiek), bo po paru latach od premiery jak coś przeczytałam, to wchodziłam i... i co? i taka strona nie istnieje 

# 2019-11-19 21:05
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-19 21:06 #
@Babi a widzisz, a książka dalej jest! :)
# 2019-11-19 21:06
{}× 1
Odpowiedz
@Asamitt
@Asamitt
1818 książek · 165 postów
2019-11-19 21:07 #
 @Babi aż tak czarno widzisz losy LC? :D
# 2019-11-19 21:07
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-19 21:08 #
@kazal_ka, no patrz, nie wiedziałam, że Znak jest "właścicielem", tym bardziej mnie zastanawia współpraca Znaku z nakanapie.pl, skoro to w pewien sposób "konkurencja", chyba że zdrowo poszerzają horyzonty i każda reklama się liczy
# 2019-11-19 21:08
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-19 21:11 #
 @Asamitt, przyznam szczerze, że już mnie to nie obchodzi, wcześniej bym trochę nawet smutała z powodu internetowej biblioteczki, teraz mam konto tutaj i czuję jakiś psychiczny spokój, jedynie LC mogę podziękować za dobrze spędzony czas w internecie oraz do dzisiejszego zmobilizowania mnie do przepisania swojej listy przeczytanych książek do notesu! 

po prostu kiedyś tak Egmont robił, odsyłał w swoich książkach do stron, które umierają po paru latach, a papier jest "wieczny" i strasznie mnie to denerwowało, bo byłam ciekawa tych stron! ale marketing, to marketing 
# 2019-11-19 21:11
{}× 1
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 21:32 #
@Babi nie wiem, jaką oni mają politykę, ale najwyraźniej pozwala im na wrzucanie książek do naszego Klubu, więc nie pogardzimy ;)
# 2019-11-19 21:32
{}× 1
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
172 książek · 428 postów
2019-11-19 21:16 #
Ja tam nie mam nic do patronatów - mam kilka książek Pratchetta polecanych przez Radiostację i łezka się w oku kręci jak na to patrzę, natomiast zabieranie całej strony na coś takiego to, cytując klasyków:  
# 2019-11-19 21:16
{}× 1
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-11-19 21:26 #
ale z jednej strony lepsze takie zapełnienie niż pozostawienie wakatu
# 2019-11-19 21:26
{}
Odpowiedz
@Edyta_09
@Edyta_09
420 książek · 220 postów
2019-11-19 23:05 #
A ja mam pytanie o ilość książek na poszczególnych listach/półkach - dlaczego ich ilość różni się w zależności od tego, z którego miejsca na swoim koncie je oglądam?
# 2019-11-19 23:05
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-11-19 23:10 #
opisz proszę szczegółowo problem w wiadomości prywatnej do @mrbiggles :)
# 2019-11-19 23:10
{}
Odpowiedz
@Edyta_09
@Edyta_09
420 książek · 220 postów
2019-11-19 23:12 #
Ok, dzięki
# 2019-11-19 23:12
{}
Odpowiedz
@izka91201
@izka91201
80 książek · 13 postów
2019-11-25 19:53 #
Hej wydaje mi się, że spełniam już wszystkie warunki, co do przystąpienia do klubu :) Kiedy przycisk zacznie działać? Bo nie mogę się już doczekać :D
# 2019-11-25 19:53
{}× 1
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2019-11-26 09:52 #
Ktoś z Was może wie, jak to tu na kanapie funkcjonuje? Czy kiedy przeczytam książkę, dodaję do biblioteczki odpowiednie wydanie i to wydanie mi się wyświetla? Bo ja widzę wydania główne (aktualne) w moich przeczytanych...Można zamieniać wydania w biblioteczce, czy nie ma tu takiej potrzeby? Przy katalogowaniu własnego księgozbioru w NK wolałbym mieć podpięte realne wydanie. To ma chyba też znaczenie przy wystawieniu do wymiany/sprzedaży?
# 2019-11-26 09:52
{}
Odpowiedz
@Johnson
@Johnson
327 książek · 355 postów
2019-11-26 09:55 #
Do wymiany na ogłoszenie to chyba zdjęcie dajesz, a z wydaniami sam się zastanawiam czy podmieniać można.
# 2019-11-26 09:55
{}
Odpowiedz
@jbutton
@jbutton
Admin 19 książek · 310 postów
2019-11-26 10:04 #
Hej, wszędzie powinno się wyświetlać konkretne wydanie które zostało wybrane, sprawdzę to jeszcze raz, może gdzieś pominąłem.  Tak czy inaczej ta informacja jest dostępna i to kwestia naprawy wyświetlania.
# 2019-11-26 10:04
{}
Odpowiedz
@Asamitt
@Asamitt
1818 książek · 165 postów
2019-11-27 23:25 #
Na razie z tym jest różnie. Dodaje książkę we właściwym wydaniu, a na moim profilu pojawia się inne, zazwyczaj chodzi chyba o najnowesze:/
# 2019-11-27 23:25
{}
Odpowiedz
@Justyna_K
@Justyna_K
Bibliotekarz 485 książek · 448 postów
2019-11-27 23:26 #
Mnie też się nie wyświetla to wydanie które wybrałam i nie aktualizują się na profilu okładki książek jakie dodaję do półki "Chcę przeczytać". 
# 2019-11-27 23:26
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-12-04 00:46 #
Mam za sobą swoją pierwszą recenzję, przez Redakcję przyjętą bardzo przychylnie, ale zalęgło mi się pytanie, na które w FAQ Recenzenta nie znalazłam odpowiedzi i mnie męczy. 
Jak długą mogę mieć przerwę między kolejnymi recenzjami?

Jest grudzień, dla mnie to "gorąca" pora roku i nie mam zbyt wiele czasu na czytanie. Potem są święta, czyli znowu czasu niet, a mam odłożonych kilka książek, które chciałabym poczytać i oko mi do nich ucieka.  Kolejną recenzję mogę więc popełnić najwcześniej pod koniec stycznia. Mogę? Zmieszczę się w widełkach?
# 2019-12-04 00:46
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-12-04 00:48 #
Możesz mieć tak długą, jak chcesz :)
# 2019-12-04 00:48
{}
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 471 książek · 783 postów
2019-12-04 00:56 #
Nie no, aż tak to może nie. Recenzent na święty nigdy to żaden recenzent. ;)
Ale się zastanawiam, czy jednak nie przyjąć jakichś czasowych widełek. Powiedzmy: kwartał? Dla porządku i zachowania jakiejś dyscypliny.
# 2019-12-04 00:56
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
172 książek · 428 postów
2019-12-04 05:59 #
A co jeśli przez kwartał żadna książka cię nie zainteresuje, lub nie wystarczy książek - już teraz niemal przy każdej limit rezerwacji został wyczerpany, nie idźmy tą drogą :)
# 2019-12-04 05:59
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-12-04 06:22 #
Zgadzam się z @Mackowy. Istotny jest dla mnie termin dodania recenzji, jak już weźmiesz książkę. To jak często bierzesz książki zależy wobec tego od Twoich „mocy przerobowych” i czy coś Cię zainteresuje. 
# 2019-12-04 06:22
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
172 książek · 428 postów
2019-12-04 07:41 #
@kazal_ka 
Przy okazji dziękuję książka z klubu wczoraj do mnie dotarła  razem z krówkami - książka napoczęta a krówki zjedzone - bardzo smaczne :)
# 2019-12-04 07:41
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-12-04 09:06 #
@Mackowy, cieszę się. Taki mamy słodki dodatek mikolajkowo-świąteczny. Miłej lektury :)
# 2019-12-04 09:06
{}
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-12-18 11:43 #
od czego to zależy, aby zdobyć odznakę "wybór redakcji"? 
# 2019-12-18 11:43
{}
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2019-12-18 13:38 #
Będę strzelał: od wyboru redakcji? :]

# 2019-12-18 13:38
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-12-18 13:43 #
Staramy się codziennie czytać dodawane recenzje i wybrać kilka, które mogą zaciekawić Kanapowiczów, może namówić ich na jakąś książkę albo jakąś odradzić. Oczywiście nie jesteśmy w stanie pewnie przeczytać wszystkiego.
# 2019-12-18 13:43
{}× 1
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2019-12-18 14:33 #
 @tsantsara, serio? niesamowite 
# 2019-12-18 14:33
{}
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2019-12-18 23:45 #
No i, zdaje się, że trafiłem w sedno. :) "Wybór redakcji" to bardzo jasna procedura, określona w 100% przez nazwę . A kryteria wyboru są domyślne. Nie wiedząc nic o nich - z góry wiedziałem, że takie będą i - co najważniejsze - i całkowicie się z nimi zgadzam. A wszystkiego i tak dowiemy się w praniu - dodając recenzje. I otrzymując "odznakę" (będą jakieś powiadomienia?). To podobny mechanizm, co przy otrzymywaniu nagród w  konkursach na książkę (np. w LC). Po 1-2 razach wiadomo, co się podoba. :)   
# 2019-12-18 23:45
{}
Odpowiedz
@kazal_ka
@kazal_ka
Admin 29 książek · 341 postów
2019-12-18 23:59 #
@tsantsara, myślisz, że tak łatwo nas rozgryziesz? ;)
# 2019-12-18 23:59
{}
Odpowiedz
@fprefect
@fprefect
1206 książek · 504 postów
2019-12-19 00:26 #
Moje podejrzenie jest takie, że drukują tytuły wszystkich recenzji z danego dnia, wrzucają do "kapelutka". Znajdują jakąś sierotę, która losuje dwie trzy kartki, te czytają i jedną dwie z nich wybierają ;)
# 2019-12-19 00:26
{}
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2019-12-19 08:31 #
Ależ ja nic nie rozgryzam! ;) Tu nie ma co gryźć. Po prostu działanie każdego gremium: czy to będzie jury konkursu piękności, czy nagrody literackiej, czy redakcja jakiegoś pisma, polega na wybieraniu przez jego członków, każdego z osobna, tego, co się im podoba i przekonywaniu pozostałych do swych racji. W ten sposób. w oparciu o ich gust, wrażliwość i wyczucie, buduje się profil i marka każdego konkursu lub wyróżnienia.  Niekiedy laureaci stają się członkami tego gremium - i to jest jedyny wariant, który w sposób postępowy a zarazem zachowujący jakieś kryteria (bo najwyraźniej mają podobny gust) rozszerza to gremium. Myślę, że chyba nie powstało dotąd nic bardziej sensownego w tej kwestii. Natomiast wszelkie plebiscyty niosą ze sobą posmak przeciętności i populizmu. To co one wyłaniają, to masowy gust, który jest zwykłą wypadkową akcji marketingowej.  Demokracja w sferze smaku prowadzi donikąd, niestety...W konsekwencji dochodzi do wyboru, który już nikomu nie smakuje.
  
# 2019-12-19 08:31
{}× 1
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2020-01-15 13:39 #
jak długo książka jest w "oczekuje na wysyłkę"? pamiętam, że wprowadzałam adres, ale teraz nawet nie wiem jak to sprawdzić, nie to, że mi się śpieszy i popędzam kogoś, bo nie o to tu chodzi, ale że ja czegoś nie ogarnęłam i wina leży po mojej stronie ;) 
# 2020-01-15 13:39
{}
Odpowiedz
@sandrajasona
@sandrajasona
Bibliotekarz 986 książek · 516 postów
2020-01-15 13:55 #
Z tego co widzę u mnie wysyłka jest w poniedziałek inpostem, tak miałam :-) jak wpisałaś adres i mają to powinno lecieć :-) napisz tutaj albo na priv do  @kazal_ka 
https://nakanapie.pl/grupy/klub-recenzenta/temat/zapowiedzi-nowosci-w-klubie?strona=3#149538
# 2020-01-15 13:55
{}× 2
Odpowiedz
@katapika
@katapika
Admin 64 książek · 87 postów
2020-01-15 13:59 #
@Babi wszystko w porządku. Książka odłożona ;) Zazwyczaj książki pakujemy w piątki, natomiast kurier zabiera w poniedziałek lub we wtorek.
# 2020-01-15 13:59
{}× 2
Odpowiedz
@Babi
@Babi
803 książek · 96 postów
2020-01-15 19:46 #
okej, super, bałam się, że to ja coś zepsułam! :) 
# 2020-01-15 19:46
{}× 1
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2020-01-18 23:06 #
Ktoś zadał pytanie pod moją opinią, ja odpowiedziałem, a teraz mojej odpowiedzi nie ma, ale komentarz z pytaniem jest widoczny, tylko z jakimiś kreskami z boku...
https://nakanapie.pl/ksiazka/samotnik-z-wyboru#opinia-1101856
Co to oznacza? Że moja odpowiedź została wycięta? Ktoś usunął pytanie?
# 2020-01-18 23:06
{}
Odpowiedz
@Justyna_K
@Justyna_K
Bibliotekarz 485 książek · 448 postów
2020-01-18 23:09 #
Wszystko jest widoczne, kliknęłam na zamazane, tekst się pojawił. :)
# 2020-01-18 23:09
{}
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2020-01-18 23:25 #
A u mnie się nie pojawił - może mam duuużo wolniejszy komputer...
# 2020-01-18 23:25
{}
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1779 książek · 544 postów
2020-01-18 23:26 #
Też widzę Twoją opinię i pytanie Betsy59.
A skąd u Ciebie taka lektura? 
# 2020-01-18 23:26
{}
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2020-01-18 23:27 #
No właśnie: jest pytanie Betsy, ja ODPOWIEDZIAŁEM i tej odpowiedzi NIE MA. Zniknęła - i wtedy pojawiły się te pionowe kreski koło pytania Betsy.
# 2020-01-18 23:27
{}
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1779 książek · 544 postów
2020-01-18 23:35 #
 Teraz jest jeszcze koment @Jagrysa, a Twojej odpowiedzi nie ma. Może nie zapisała się :(
Krechy są przy obu komentach do Twojej wypowiedzi. 
# 2020-01-18 23:35
{}
Odpowiedz
@tsantsara
@tsantsara
Bibliotekarz 754 książek · 168 postów
2020-01-18 23:36 #
Aaah, chyba już rozumiem - są chyba 2 rodzaje wyświetlania opinii - spod jednej widać tylko początek komentarzy, co sygnalizują kreski, a z innego widoku widzi się wszystkie. Odkryłem to, gdy wszedłem z powiadomienia @sanrdajasona o dodaniu komentarza:
https://nakanapie.pl/ksiazka/samotnik-z-wyboru/opinia/1101856#komentarz-4924
# 2020-01-18 23:36
{}× 1
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1779 książek · 544 postów
2020-01-18 23:39 #
Rzeczywiście. Niezła ciekawostka. Wolałabym jednak widzieć całość bezpośrednio pod opinią, niż domyślać się, że w innym widoku może znajdę Twoją odpowiedź.
# 2020-01-18 23:39
{}× 1
Odpowiedz
@jbutton
@jbutton
Admin 19 książek · 310 postów
2020-01-20 23:04 #
zapisałem jako zadanie do zrobienia, jeżeli nie będziemy mogli wyświetlać tam wszystkiego to przynajmniej nie będziemy mieszać poziomów zagnieżdżenia komentarza i wyświetlimy info że jest więcej komentarzy z linkiem do strony opinii.
# 2020-01-20 23:04
{}× 1
Odpowiedz
@Lubczyk
@Lubczyk
1781 książek · 548 postów
2020-01-18 23:34 #
.
tu był komentarz, który miał być piętro wyżej
ale nie można go usunąć :(, więc zedytowałam
# 2020-01-18 23:34
{}
Odpowiedz
SZ
@Szymon
31 książek · 1 postów
2020-01-23 12:37 #
Mam pytanie: gdzie można zobaczyć wszystkie polubione cytaty? Gdy wchodzę przez Pulpit publiczny (https://nakanapie.pl/Szymon) i tu klikam Cytaty, widzę tylko te dodane przeze mnie. Nie mogę nigdzie znaleźć tych, które polubiłem. 
# 2020-01-23 12:37
{}
Odpowiedz
Grupa

Klub Recenzenta

Grupa stworzona wokół tematu Klubu Recenzenta w serwisie nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się
{}