Temat

Wyzwanie pod batem - edycja fantastyczna

Postów na stronie:
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 17:01 #
Natchnięta dobrocią @Wiesi i zainspirowana akcją @Fredkowskiego, @Johnsona i @Mackowego (,,Wyzwanie pod batem'') postanowiłam co następuje:
  • do 15 października przyjmuję zgłoszenia osób, które chcą poszerzyć swój horyzont literacki o fantastykę, albo chcą przeczytać coś z fantastyki, czego wcześniej jeszcze nie czytały (niszowi autorzy, absolutna, a zapomniana klasyka, te sprawy)
  • dla każdej z osób, które się zgłoszą, przeczytają wybraną książkę i napiszą jej ładną recenzję przewidziałam Niespodziankę! :D

Ponieważ wiem, że są istoty (takie jak ja), które czytają kilka książek równolegle, pozwalam sobie zawołać osoby, które biorą udział w klasycznej edycji Wyzwania Pod Batem, a także osoby, które po prostu mogą się zainteresować:
@Fredkowski @Mackowy @LetMeRead @Johnson @aleksiunka @Rudolfina @yhera @almos.s @Tanashiri@MAD_ABOUT_YOU @jatymyoni @LiterAnka @Jagrys @Siostra_Kopciuszka @Christina @Wiesia @Paskud @Airain
# 2021-09-26 17:01
{}× 7
Odpowiedz
@MAD_ABOUT_YOU
@MAD_ABOUT_YOU
Bibliotekarz 772 książki 597 postów
2021-09-26 18:05 #
Ja za fantastykę i fantasy to się nawet nie biorę, nie moja bajka, ale będę Wam kibicować 👍😁
# 2021-09-26 18:05
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 18:13 #
Jesteś pewna? Mogę wybrać Ci coś fajnego i w miarę lekkiego na początek przygody z fantastyką. ;)
# 2021-09-26 18:13
{}
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-26 18:48 #
Wchodzę w to. "Don Kichota" przeczytałam i czeka mnie recenzja. Fantastykę i fantasy czytam od paru lat, ale mam zaległości w klasyce, mamy przecież rok Lema.
# 2021-09-26 18:48
{}× 1
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 713 książek 2570 postów
2021-09-26 18:57 #
Wchodzę. Lubię fantastykę i uwilebiam fantasy.
I jest coś, na co bardzo się czaję i chcę przeczytać ale brakuje mi mobilizacji.
Córka żelaznego smoka
Może z batogiem na plecach zbiorę się bardziej.
# 2021-09-26 18:57
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 20:41 #
@jatymyoni - proponuję ,,Diunę'', jeśli jeszcze nie czytałaś. To dobry moment, bo zaraz wchodzi do kin. ;)

@Jagrys - sami sobie nie wybieramy, więc proponuję coś równie fajnego... ,,Modyfikowany węgiel'' Richarda Morgana! ;)
# 2021-09-26 20:41
{}
Odpowiedz
@Paskud
@Paskud
58 książek 10 postów
2021-09-26 21:34 #
Zrób to! przydziel mi coś!
# 2021-09-26 21:34
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 21:37 #
Dobra, to w takim razie to Ty dostajesz... ,,Trawę'' Sheri S. Tepper! ;)
# 2021-09-26 21:37
{}× 2
Odpowiedz
@Tanashiri
@Tanashiri
374 książki 3364 posty
2021-09-27 07:31 #
Jestem zainteresowana, bardzo, ale ile czasu na tą recenzje się otrzymuje? Bo powoli zaczynam znów czytać, krótkie książki, ale zawsze tylko wciąż brak czasu na napisanie czegoś. Jak to z tym czasem, @Chassefierre? Jakieś wyjątki dla matek karmiących? 😂
# 2021-09-27 07:31
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-27 07:48 #
Mamy nieograniczoną ilość czasu, @Tanashiri, więc się nie przejmuj. ;) Możliwe, że za pół roku, jeśli ktoś będzie jeszcze zwlekał z recenzją/czytaniem, to się ustali jakiś deadline, ale na razie nie musisz się niczym przejmować.
W każdym razie, coś krótkiego i coś lekkiego, to będzie... ,,Nigdziebądź'' Neila Gaimana! ;)
(Tylko jeśli dorwiesz wydanie z przedmową na początku, to niech Cię broni przed czytaniem jej, bo tam są spoilery i ja naprawdę nie wiem, kto wpadł na pomysł, żeby wydać książkę ze spoilerami na początku... Oo'')
# 2021-09-27 07:48
{}× 3
Odpowiedz
@Tanashiri
@Tanashiri
374 książki 3364 posty
2021-09-27 08:33 #
Znasz moje słabsze strony, @Chassefierre 😌
Boje się trochę Gaimana, a on gdzieś co kilka miesięcy mnie dopada. Niech będzie, tak musiało być 😁
# 2021-09-27 08:33
{}× 2
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-09-26 17:12 #
Może się skuszę na fantastykę, ale trochę to potrwa :)

Ps. Jeśli można to przydziel mi coś z Lema
# 2021-09-26 17:12
{}× 3
Odpowiedz
@almos
@almos
549 książek 49 postów
2021-09-26 17:15 #
Świetny pomysł, bo moje stosunki z fantastyką są skomplikowane, czytam tylko Lema i Vonneguta, reszty w zasadzie nie znam.
# 2021-09-26 17:15
{}× 7
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 17:31 #
zgłaszam chęć - Jack L. Chalker z tetralogii Czterech Władców Rombu "Lilith. Wąż w trawie".
# 2021-09-26 17:31
{}× 2
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-09-26 17:34 #
Książki są przydzielane, nie ma tak łatwo :p
# 2021-09-26 17:34
{}× 4
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 17:35 #
??? :(( a to akurat mam na półce...
# 2021-09-26 17:35
{}
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 17:37 #
a można chociaż autora wybrać?
# 2021-09-26 17:37
{}
Odpowiedz
@aleksiunka
@aleksiunka
65 książek 5600 postów
2021-09-26 18:02 #
Nieee... 😁
# 2021-09-26 18:02
{}× 3
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 18:24 #
brutalny świat czytelniczy...
# 2021-09-26 18:24
{}
Odpowiedz
@aleksiunka
@aleksiunka
65 książek 5600 postów
2021-09-26 18:39 #
Okropnie okropny:)
# 2021-09-26 18:39
{}
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 19:00 #
i wciąga jak czarna dziura po przekroczeniu horyzontu zdarzeń!
# 2021-09-26 19:00
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 18:18 #
Uwaga: przydzielam książki! :)

@Wiesia - ,,Solaris'' Stanisław Lem
@almos.s - ,,Ślepowidzenie'' Petera Wattsa
@silence - ,,Trzy stygmaty Palmera Eldritcha'' Philipa K. Dicka

Dajcie znać czy przypadkiem nie czytaliście książki, którą Wam przydzieliłam. Jeśli tak, to wymyślę coś nowego. :)
# 2021-09-26 18:18
{}× 4
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 18:23 #
Dicka kojarzę, ale z innych tytułów... Ale że aż trzy stygmaty?? ;) a jak nie znajdę książki w bibliotece? Chwilowo mam szlaban na zamawianie książek... :(

edit: a ja tak trzymałam kciuki za Strugackich chociaż... eh... :(
# 2021-09-26 18:23
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 18:27 #
Wydaje mi się, że znajdziesz w bibliotece tą książkę - Dicka wszędzie jest pełno, tak przynajmniej wynika z mojego doświadczenia. A jeśli nie, to się coś wymyśli innego. ;)

Z ciekawości - co zrobiłaś takiego, że masz szlaban na zamawianie książek? :P
# 2021-09-26 18:27
{}
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 18:28 #
za dużo wydałam już w tym roku... ze strachu nawet nie podliczam rachunku.
# 2021-09-26 18:28
{}× 1
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 18:29 #
ale @Wiesia gratulacje! Solaris! Coś pięknego!
# 2021-09-26 18:29
{}× 2
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-26 18:51 #
"Solaris" jest piękny, ale "Ślepowidzenie" też ciekawe.
# 2021-09-26 18:51
{}× 4
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-09-26 20:13 #
Dzięki, kolejna do kupienia 😉 a na półce trzy nieprzeczytane czekają.
Jakoś ogarnę, będzie do kolekcji 😄

# 2021-09-26 20:13
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 21:01 #
@silenzio - ja obeszłam system za pomocą abonamentu na Legimi. Niby mam tą droższą opcję, bo z audiobookami (dla mojego półwikinga) ale i tak jak sobie podliczyłam ile wydałabym na książki i zestawiłam z ceną rocznego abonamentu to klękajcie narody - taka różnica. No i jeszcze dali mi fajną zniżkę na zakup trzech funkiel-nówek w twardej oprawie za pół ceny każda, także... :D
# 2021-09-26 21:01
{}× 4
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-27 12:39 #
nie wiem, czy abonament na Legimi rozwiąże mój problem czytelniczy czy jedynie go pogłębi... bo książek na półce to już mam na przyszłe 5 lat nakupowane, przy założeniu, że przeczytam 40 sztuk rocznie...


# 2021-09-27 12:39
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-27 16:44 #
@silenzio - Rozumiem Twój problem, ja na półkach mam książki na przeszło dziesięć lat, przy założeniu, że czytam 100 sztuk rocznie, nie liczę e-booków.
# 2021-09-27 16:44
{}× 2
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-09-27 17:04 #
@silenzio napisałam do Ciebie wiadomość prywatną. Odpisz :)
# 2021-09-27 17:04
{}× 1
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-27 17:45 #
@Wiesia, odpisałam ;)
# 2021-09-27 17:45
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-28 06:47 #
@silenzio - w takim razie Legimi może pogłębić Twój problem, bo będziesz po prostu dokładać i dokładać książki na wirtualne półki i one będą na Ciebie czekać, i będzie ich coraz więcej.
Chociaż właśnie z drugiej strony może Ci się dzięki temu udać zaoszczędzić trochę pieniędzy na książkach ,,jednorazowych'', czyli takich do których już nie wrócisz po latach. :)
# 2021-09-28 06:47
{}× 2
Odpowiedz
@Christina
@Christina
91 książek 99 postów
2021-09-26 18:34 #
Zgłaszam się :)
# 2021-09-26 18:34
{}× 4
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1877 postów
2021-09-26 20:38 #
Co powiesz na ,,Hyperiona'' Dana Simmonsa? :)
# 2021-09-26 20:38
{}× 1
Odpowiedz
@Christina
@Christina
91 książek 99 postów
2021-09-26 20:54 #
@Chassefierre Interesujący tytuł. Biorę :)
# 2021-09-26 20:54
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1877 postów
2021-09-26 20:56 #
Myślę, że Ci się spodoba! ;)
# 2021-09-26 20:56
{}× 1
Odpowiedz
@Christina
@Christina
91 książek 99 postów
2021-09-27 08:45 #
@Chassefierre Mam taką nadzieję :)
# 2021-09-27 08:45
{}× 2
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
279 książek 90 postów
2021-09-26 18:50 #
Biorąc pod uwagę, jak bardzo jestem zaangażowana w realizację pierwszego wyzwania, z niepokojem obserwuję podekscytowanie tym drugim 😆 To co masz dla mnie?
# 2021-09-26 18:50
{}× 6
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 20:41 #
,,Akwafortę'' Bishop. ;)
# 2021-09-26 20:41
{}× 1
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
279 książek 90 postów
2021-09-26 21:27 #
Brałabym, ale nie istnieje w mojej bibliotece. Poproszę coś, co tam znajdę
# 2021-09-26 21:27
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 21:31 #
W takim razie może ,,Diuna''? :)
# 2021-09-26 21:31
{}× 1
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
279 książek 90 postów
2021-09-26 21:45 #
Ejjj, to jest dwa razy grubsze!!! Bierę 🤪
# 2021-09-26 21:45
{}× 3
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-26 19:02 #
Dobra biere tego Dicka na warsztat!
# 2021-09-26 19:02
{}× 5
Odpowiedz
@aleksiunka
@aleksiunka
65 książek 5600 postów
2021-09-26 19:36 #
@Chassefierre, no to ja się do czegoś przyznam. Jeśli o fantastykę idzie, to u mnie gorzej niż u @almos.s 'a. Nigdy nie przeczytałam niczego z tej półki. Nie czuję, nie rozumiem i mnie przeraża. A więc... Co mielibyście dla mnie?
# 2021-09-26 19:36
{}× 7
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 20:42 #
To tak na początek coś lekkiego, od czego moje czytelniczki często zaczynają przygodę z fantastyką - proponuję ,,Gwiezdny pył'' Gaimana. ;)
# 2021-09-26 20:42
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-26 20:55 #
Właśnie w bibliotece kupiłam za złotówkę
# 2021-09-26 20:55
{}× 3
Odpowiedz
@aleksiunka
@aleksiunka
65 książek 5600 postów
2021-09-26 21:26 #
@Chassefierre, dzięki za wyrozumiałość. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale biorę na klatę :)
# 2021-09-26 21:26
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 21:32 #
@aleksiunka - nie ma za co. :) Fantastyka naprawdę jest fajna i ciekawa, i to jest świetne, że postanowiłaś spróbować przeczytać coś z tego gatunku. ;)
# 2021-09-26 21:32
{}× 3
Odpowiedz
@aleksiunka
@aleksiunka
65 książek 5600 postów
2021-09-26 21:45 #
Już w przedszkolu nie lubiłam bajek z wróżkami, trolami czy krasnoludkami, których nigdy na oczy nie widziałam. A myśl o nieznanych planetach i latających kotletach przyprawiała mnie zawsze o ból głowy. Zaopatrzę się w paracetamol i zobaczymy. A nóż widelec...?
# 2021-09-26 21:45
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-27 00:10 #
@aleksiunka - Ja też jako dziecko nie lubiłam bajek. Natomiast przekonało mnie stwierdzenie, że czasami ciekawiej napisać o nas tu i teraz umieszczając akcję w krainie fantastyki, bez powiązań z naszą rzeczywistością.
# 2021-09-27 00:10
{}× 2
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-27 12:57 #
Gwiezdny pył!!! Czytałam. Dasz radę bez paracetamolu, Aleks, tam jest taki fajny wątek miłosny ;). I krótkie to dziełko - na dwa leniwe wieczory. Kup sobie dobre winko... albo co mocniejszego ;)


# 2021-09-27 12:57
{}× 4
Odpowiedz
@aleksiunka
@aleksiunka
65 książek 5600 postów
2021-09-27 13:02 #
@silenzio, tak zrobię :)
P. S. Wiem, że masz słabość do Gaimana.
# 2021-09-27 13:02
{}× 2
Odpowiedz
@silenzio
@silenzio
7 książek 61 postów
2021-09-27 13:16 #
to prawda... mam słabość i Nigdziebądź też przeczytam :)) i Mitologię nordycką też
a tak w ogóle to cały przyszły rok zrobię sobie fantastyczny.
# 2021-09-27 13:16
{}× 4
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-27 13:34 #
,,Mitologia nordycka'' w wersji Gaimana jest bardzo fajna. Ale polecam też ,,Ewangelię według Lokiego''. ;)
# 2021-09-27 13:34
{}× 4
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-27 16:32 #
"Mitologia nordycka" nie zachwyciła mnie, zaczęłam czytać i odpuściłam. Może nie ten czas, ale książkę mam na półce.
# 2021-09-27 16:32
{}× 1
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-09-26 20:37 #
# 2021-09-26 20:37
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 20:47 #
Uwaga: update :)

@Wiesia - ,,Solaris'' Stanisław Lem (wyzwanie potwierdzone)
@almos.s - ,,Ślepowidzenie'' Petera Wattsa (wyzwanie potwierdzone)
@silence - ,,Trzy stygmaty Palmera Eldritcha'' Philipa K. Dicka (wyzwanie potwierdzone)
@jatymyoni - ,,Przedrzeźniacz'' Waltera Tevisa (wyzwanie potwierdzone)
@Jagrys - ,,Modyfikowany węgiel'' Richarda Morgana (w trakcie ustalania tytułu, który jeszcze nie był czytany)
@Christina - ,,Hyperion'' Dana Simmonsa (wyzwanie potwierdzone)
@LiterAnka - ,,Diuna'' Frank Herbert (wyzwanie potwierdzone)
@aleksiunka - ,,Gwiezdny pył'' Neila Gaimana (wyzwanie potwierdzone)
@Paskud - ,,Trawa'' Sheri S. Tepper (wyzwanie potwierdzone)
@Tanashiri - ,,Nigdziebądź'' Neila Gaimana (wyzwanie potwierdzone)
@Rudolfina - ,,Limes inferior'' Janusza A. Zajdla (wyzwanie potwierdzone)
@BagatElka - ,,Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury'' Terry'ego Pratchetta (wyzwanie potwierdzone)
@Siostra_Kopciuszka - ,,Pandora'' (wyzwanie potwierdzone)


Dajcie znać czy przypadkiem nie czytaliście książki, którą Wam przydzieliłam. Jeśli tak, to wymyślę coś nowego. :)
# 2021-09-26 20:47
{}× 2
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-26 20:51 #
Z cyklu "Diuna" przeczytałam 3 pierwsze tomy, reszta czeka na półce na lepsze czasy.
# 2021-09-26 20:51
{}
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 20:52 #
Okej, to w takim razie może... ,,Trawa'' Sheri S. Tepper? ;)
# 2021-09-26 20:52
{}× 1
Odpowiedz
@Jagrys
@Jagrys
Bibliotekarz 713 książek 2570 postów
2021-09-26 20:52 #
Jagrys "Węgiel" oglądali ale nie czytali.
# 2021-09-26 20:52
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 20:53 #
To w takim razie ,,Zrodzony'' Jeffa VanderMeera? ;)

[edycja:] Masz też ,,Trawę'' do wyboru, Jagrysku. ;)A może coś od Wiesi? ,,Prom kosmiczny 03''? ;)
[edycja:] Albo wiesz co? Niech będzie ten ,,Żelazny smok''. Wybieraj. ;)
# 2021-09-26 20:53
{}× 1
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-26 21:08 #
Nie będzie prosto. "Trawa", "Zrodzony" i "Modyfikowany węgiel" czytałam dzięki mojemu Zięciowi, który podsuwał mi wartościowe książki.
Może dla ułatwienia, co leży na półkach i czeka na lepsze czasy:
Geoff Ryman "Tlen"
Christopher Priest "Człowiek z sąsiedztwa"
Clive Barker "Imajica"
Richard Morgan "Siła rynku"
Dick "Raport mniejszości"
Strugaccy "Przenicowany świat"
a z Lema przeczytałam tylko 4 książki.
# 2021-09-26 21:08
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 21:13 #
Okej, faktycznie, zięć czyta naprawdę fajne książki. ;)
Czy w takim razie czytałaś już ,,Przedrzeźniacza'' albo ,,Na fali szoku''?
# 2021-09-26 21:13
{}× 1
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-09-26 21:20 #
Bardzo polecam również "Pandora"https://nakanapie.pl/ksiazka/pandora-688856
# 2021-09-26 21:20
{}× 1
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-26 21:38 #
"Na fali szoku" odpada, gdyż nie ma w bibliotece, a też niedostępna w księgarniach internetowych. "Przedrzeźniaczka" jest w Taniej Księgarni, ale to potrwa, bo muszę kupić.
# 2021-09-26 21:38
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-26 21:40 #
Spokojnie, mamy nieograniczoną ilość czasu. ;)
# 2021-09-26 21:40
{}× 2
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-26 21:41 #
Ok, a więc "Przedrzeźniaczka"
# 2021-09-26 21:41
{}× 2
Odpowiedz
@BagatElka
@BagatElka
3155 książek 189 postów
2021-09-27 06:43 #
@jatymyoni "Na fali szoku" mogę Ci wypożyczyć do przeczytania :)
# 2021-09-27 06:43
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-27 07:45 #
@BagatElka - dołączysz się do nas? ;)
# 2021-09-27 07:45
{}
Odpowiedz
@BagatElka
@BagatElka
3155 książek 189 postów
2021-09-27 07:51 #
@Chassefierre chętnie ale książka musi mieć niebieską okładkę :D
# 2021-09-27 07:51
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-27 07:54 #
# 2021-09-27 07:54
{}× 2
Odpowiedz
@BagatElka
@BagatElka
3155 książek 189 postów
2021-09-27 08:01 #
Tak jest szefie!
# 2021-09-27 08:01
{}× 3
Odpowiedz
@almos
@almos
549 książek 49 postów
2021-09-27 08:50 #
Wattsa nie znam, nic nie czytałem, z ciekawością sięgnę.
# 2021-09-27 08:50
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-27 16:38 #
@BagatElka - dziękuję, skupię się na danej mi do przeczytania książce. Kupię, przeczytam i będę mieć prezent dla Ziecia.
# 2021-09-27 16:38
{}× 2
Odpowiedz
@LetMeRead
@LetMeRead
373 książki 5285 postów
2021-09-26 20:53 #
Ja tym razem się nie piszę.
# 2021-09-26 20:53
{}× 5
Odpowiedz
@Rudolfina
@Rudolfina
198 książek 76 postów
2021-09-26 23:43 #
Przeczytam, jeśli świat fantastyczny będzie logicznie uzasadniony, i będzie pretekstem do ukazania kondycji człowieka. Lema znam i nie pałam.
# 2021-09-26 23:43
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-27 00:04 #
Polecam "Fundację" Asimova
# 2021-09-27 00:04
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-27 07:51 #
Albo może ,,Limes inferior'' Zajdla? ;)
# 2021-09-27 07:51
{}× 1
Odpowiedz
@Rudolfina
@Rudolfina
198 książek 76 postów
2021-09-27 09:18 #
Zajdla przeczytam. Może się przekonam ;-)
# 2021-09-27 09:18
{}× 4
Odpowiedz
@Siostra_Kopciuszka
@Siostra_Kopciuszka
968 książek 401 postów
2021-09-27 08:02 #
Wooowww, ale tłok do tej fantastyki :) 😉w takim razie, jak mnie Proust nie "zabije" (czytaj : nie uśpi na amen) i czas jest nieograniczony, to ja też się piszę 😁. Możecie mi dać tę "Pandorę" proponowaną przez Wiesię. Od kilku lat stoi na półce i się kurzy, jako nie trafiony prezent. Ktoś gdzieś kiedyś kupił mi ją na urodziny😳
# 2021-09-27 08:02
{}× 6
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-27 13:36 #
To łap się za ,,Pandorę''! ;)
# 2021-09-27 13:36
{}× 3
Odpowiedz
@Siostra_Kopciuszka
@Siostra_Kopciuszka
968 książek 401 postów
2021-09-27 14:05 #
Dziękuję szefowo @Chassefierre 😃
# 2021-09-27 14:05
{}× 2
Odpowiedz
@yhera
@yhera
708 książek 706 postów
2021-09-27 16:49 #
Melduję się @Chassefierre, czekam na ogłoszenie wyroku
# 2021-09-27 16:49
{}× 5
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1868 postów
2021-09-28 07:11 #
Co powiesz na ,,Piknik na skraju drogi''? ;)
# 2021-09-28 07:11
{}
Odpowiedz
@yhera
@yhera
708 książek 706 postów
2021-09-28 12:40 #
Przyjmuję ;)
# 2021-09-28 12:40
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1868 postów
2021-09-28 17:25 #
Mam nadzieję, że Ci się spodoba! To jedna z moich ulubionych książek. ;)
# 2021-09-28 17:25
{}
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-28 07:13 #
Uwaga: update :)

@Wiesia - ,,Solaris'' Stanisław Lem (wyzwanie potwierdzone)
@almos.s - ,,Ślepowidzenie'' Petera Wattsa (wyzwanie potwierdzone)
@silence - ,,Trzy stygmaty Palmera Eldritcha'' Philipa K. Dicka (wyzwanie potwierdzone)
@jatymyoni - ,,Człowiek do przeróbki'' Alfreda Bestera (wyzwanie potwierdzone)
@Jagrys - ,,Prom kosmiczny 03'' Grega Beara (wyzwanie potwierdzone)
@Christina - ,,Hyperion'' Dana Simmonsa (wyzwanie potwierdzone)
@LiterAnka - ,,Diuna'' Frank Herbert (wyzwanie potwierdzone)
@aleksiunka - ,,Gwiezdny pył'' Neila Gaimana (wyzwanie potwierdzone)
@Paskud - ,,Trawa'' Sheri S. Tepper (wyzwanie potwierdzone)
@Tanashiri - ,,Nigdziebądź'' Neila Gaimana (wyzwanie potwierdzone)
@Rudolfina - ,,Limes inferior'' Janusza A. Zajdla (wyzwanie potwierdzone)
@BagatElka - ,,Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury'' Terry'ego Pratchetta (wyzwanie potwierdzone)
@Siostra_Kopciuszka - ,,Pandora'' M.R. Carey (wyzwanie potwierdzone)
@yhera - ,,Piknik na skraju drogi'' Strugackich (wyzwanie potwierdzone)
@ania_gt - ,,Inne Pieśni'' Jacka Dukaja (wyzwanie potwierdzone)
@Mackowy - w trakcie ustalania książki :)
# 2021-09-28 07:13
{}× 5
Odpowiedz
@Tanashiri
@Tanashiri
374 książki 3364 posty
2021-09-28 07:22 #
Jak ładnie 😍
A teraz zdradź rąbka tajemnicy, @Chassefierre jakie będą nagrody, bo kij już jest, ale nie wiemy co jest marchewką 😉
# 2021-09-28 07:22
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-28 07:31 #
Ej, ale to było wiadomo już od początku - nagrody będą Niespodzianką! :D

Poniżej podpowiedź pierwsza i ostatnia ;) :



# 2021-09-28 07:31
{}× 8
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-28 12:34 #
Czyli trzeba poszukać książkę

# 2021-09-28 12:34
{}× 1
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-28 15:34 #
Niestety mimo poszukiwań książka w księgarniach internetowych jest niedostępna, a na allegro książka osiąga około 100 złotych, tak samo jak druga propozycja. Proszę o książkę, która jest dostępna.
# 2021-09-28 15:34
{}
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-28 17:24 #
Ała... Straszne ceny osiąga, nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy... W takim razie zaraz wymyślę coś innego!
# 2021-09-28 17:24
{}
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-28 17:26 #
@jatymyoni - okej, to w takim razie ,,Inne Pieśni'' Jacka Dukaja. :)
# 2021-09-28 17:26
{}× 1
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-28 17:42 #
Dukaja czytałam
Inne światy
Inne pieśni
W kraju niewiernych
Córka łupieżcy
Wroniec
# 2021-09-28 17:42
{}
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-09-28 17:58 #
To może coś z tych :
wodny-noz
non-stop
czlowiek-do-przerobki
tuf-wedrowiecG.R.R. Martin
# 2021-09-28 17:58
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-28 21:15 #
,,Wodny nóż'' jest świetny i można go przeczytać na Legimi. :)
# 2021-09-28 21:15
{}× 1
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-09-28 23:32 #
Ok, "Człowiek do przeróbki" jest w bibliotece, nawet go miałam w domu i po paru stronach przerwałam, będzie to wyzwanie.
# 2021-09-28 23:32
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-07 15:17 #
Już pierwszy krok uczyniłam, czyli przyniosłam książkę z biblioteki.
# 2021-10-07 15:17
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-30 19:47 #
@ania_gt - przyłączysz się do nas? ;)
# 2021-09-30 19:47
{}× 1
Odpowiedz
@ania_gt
@ania_gt
423 książki 1247 postów
2021-09-30 21:21 #
Zacna kompanija, chętnie się przyłączę. Wstyd przyznać - mam na bakier z Dukajem, więc może coś mi zaproponujesz...
# 2021-09-30 21:21
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-09-30 23:21 #
Hm, hm. Ale nigdy nic nie czytałaś Dukaja czy miałaś już jakieś podejście ale niezaliczone? ;)
# 2021-09-30 23:21
{}
Odpowiedz
@ania_gt
@ania_gt
423 książki 1247 postów
2021-10-01 18:42 #
Przeczytałam "Imperium chmur" całkiem niedawno i tyle. Mam jakieś poczucie, że to autor przeze mnie w pewnym sensie zignorowany. Zawsze było coś innego do przeczytania.
# 2021-10-01 18:42
{}
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-01 18:50 #
To łap w takim razie ,,Inne Pieśni" - po tej książce przepadłam i zakochałam się w intelekcie autora. ;)
# 2021-10-01 18:50
{}
Odpowiedz
@ania_gt
@ania_gt
423 książki 1247 postów
2021-10-01 19:10 #
Potwierdzam "Inne Pieśni" . :) Stanu zakochania nie należy ignorować.
# 2021-10-01 19:10
{}× 4
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-01 22:45 #
Ach! Mam nadzieję, że porwą Cię tak, jak mnie! <3
# 2021-10-01 22:45
{}× 1
Odpowiedz
@LiterAnka
@LiterAnka
279 książek 90 postów
2021-10-02 14:26 #


# 2021-10-02 14:26
{}× 6
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-03 21:57 #
# 2021-10-03 21:57
{}× 9
Odpowiedz
@LetMeRead
@LetMeRead
373 książki 5285 postów
2021-10-03 22:12 #
Zazdroszczę podwójnie. Że już przeczytałaś - i że napisałaś.
# 2021-10-03 22:12
{}× 3
Odpowiedz
@Tanashiri
@Tanashiri
374 książki 3364 posty
2021-10-04 06:59 #
@jatymyoni, gratulacje!


# 2021-10-04 06:59
{}× 5
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-04 17:27 #
Dziękuję


# 2021-10-04 17:27
{}× 1
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
287 książek 1967 postów
2021-10-04 08:49 #
No to ja też coś poproszę, o ile czas na przeczytanie i zrecenzowanie jest w miarę nieograniczony :)
# 2021-10-04 08:49
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-04 11:06 #
Może ,,Kontakt'' Carla Sagana? ;)
# 2021-10-04 11:06
{}× 1
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
287 książek 1967 postów
2021-10-04 11:14 #
Hmmm... całkiem niezły wybór, tylko, nie wiem czy znajdę egzemplarz, a nie ma ebooka ;/
# 2021-10-04 11:14
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
287 książek 1967 postów
2021-10-04 12:20 #
Po książkę w życiu bym sam nie sięgnął, a przypadkiem mam :)
# 2021-10-04 12:20
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
287 książek 1967 postów
2021-10-06 07:59 #
Kierowniczko @Chassefierre, nie żebym marudził, ale może uda się spod lady wyciągać jeszcze jakąś propozycję, coś nie za dużego objętościowo może :) ?
# 2021-10-06 07:59
{}
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-06 09:53 #
# 2021-10-06 09:53
{}
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
287 książek 1967 postów
2021-10-06 10:21 #
A mógłbym Trzy stygmaty Palmera Eldritcha, albo Valis? Bo te androidy to czytałem :)
# 2021-10-06 10:21
{}
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-06 10:51 #
Na ,,Stygmaty" to się załapała już koleżanka silence, ale jeśli czujesz się na siłach i nieobca Ci biografia Dicka to bierz ,,Valisa". ;)
# 2021-10-06 10:51
{}× 2
Odpowiedz
@Mackowy
@Mackowy
287 książek 1967 postów
2021-10-06 11:00 #
Faktycznie, nie zauważyłem. Niechaj będzie Valis!
# 2021-10-06 11:00
{}× 2
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-10-12 11:58 #
U mnie też pierwszy Kroczek zrobiony 😊


# 2021-10-12 11:58
{}× 5
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-12 12:22 #
O, o, czy ja tam z tyłu widzę ,,Ziemię nieświętą'' Tidhara? I chyba ,,Obcy w obcym kraju'' z Artefaktów?
# 2021-10-12 12:22
{}× 2
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-10-12 12:27 #
Dobrze widzisz 😉 zdjęcie dałam w "co ostatnio kupiłeś"
# 2021-10-12 12:27
{}× 1
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-10-12 18:20 #
@Chassefierre, a tak w ogóle to masz niezłe oko. Jak Ty to wypatrzyłaś? 🤔
# 2021-10-12 18:20
{}× 1
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-14 12:47 #
Bo mam te książki w domu, to wiem. :D
# 2021-10-14 12:47
{}× 1
Odpowiedz
@BagatElka
@BagatElka
3155 książek 189 postów
2021-10-14 12:40 #

Przeczytałam ale proszę o wybaczenie....nie napiszę recenzji. Z trudem ukończyłam czytanie. To właściwie dłuższe opowiadanie a nie treściwa księga ale ciężko mi szło. W ramach rekompensaty za brak recenzji mogę przeczytać kolejną.
# 2021-10-14 12:40
{}× 2
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-10-14 16:54 #
To może zamiast recenzji, rozbudowaną opinię.
# 2021-10-14 16:54
{}× 2
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-14 18:16 #
Wiesia mądrze prawi! :) Chyba, że książka nie podobała Ci się aż tak bardzo, że chcesz o niej zapomnieć jak najszybciej i już nigdy do niej nie wracać?
# 2021-10-14 18:16
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-14 21:42 #
Może jednak opinia, dlaczego tak ciężko było ją przeczytać.
# 2021-10-14 21:42
{}× 2
Odpowiedz
@BagatElka
@BagatElka
3155 książek 189 postów
2021-10-15 09:04 #
Napisałam tyle ile byłam w stanie....
# 2021-10-15 09:04
{}× 3
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-15 22:29 #
Pochwalę się, jestem już w połowie mojego wyzwania.
# 2021-10-15 22:29
{}× 2
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-10-15 22:33 #
Szybka jesteś, ja dopiero 1/3
# 2021-10-15 22:33
{}× 1
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-16 16:30 #
Dzisiaj, po drugiej w nocy zauważyłam koniec książki i zakończyłam czytanie jej.

Mam teraz dużo czasu na recenzję, poczekam na resztę.
# 2021-10-16 16:30
{}× 6
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-10-16 21:50 #
Oj to musiała Cię wciągnąć :)
Dobrze doradziłam, choć sama jej jeszcze nie czytałam.
# 2021-10-16 21:50
{}× 2
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-16 22:40 #
Bardziej podobał mi się jego książka "W stronę gwiazd". Początek przegadany, dlatego ją kiedyś odrzuciłam. Właściwie to jest kryminał, a ja chciałam przekonać się, czy właściwie oceniam powody morderstwa.
# 2021-10-16 22:40
{}× 2
Odpowiedz
@Siostra_Kopciuszka
@Siostra_Kopciuszka
968 książek 401 postów
2021-10-16 19:15 #
Czekaj czekaj @jatymyoni, bo ja jeszcze nawet nie zaczęłam "Pandory", wciąż u mnie głównie Proust na tapecie...


# 2021-10-16 19:15
{}× 2
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-16 21:34 #
Prousta lepiej się słucha niż czyta. Przeczytałam tylko pierwszy tom, a później odkryłam, że można słuchać. Ja mam za to 11 książek przeczytanych, które czekają na co najmniej opinię. Ostatnio ogarnęło mnie literackie lenistwo.
# 2021-10-16 21:34
{}× 3
Odpowiedz
@Siostra_Kopciuszka
@Siostra_Kopciuszka
968 książek 401 postów
2021-10-16 22:07 #
Ja również Prousta "czytam uszami" 

obawiam się, że gdybym chciała czytać oczami, nie dałabym rady. Czyta mi Michał Breitenwald i powiem, że świetnie sobie radzi z Proustem i czyta bardzo ciekawie. Nie słyszałam go wcześniej jako lektora. Lenistwo z czasem mija, jak wszystko, nie martw się 😉 👍
# 2021-10-16 22:07
{}× 4
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-16 22:29 #
Też w jego wykonaniu słuchałam Prousta.
# 2021-10-16 22:29
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-18 15:52 #
Uwaga: update :)

@Wiesia - ,,Solaris'' Stanisław Lem (wyzwanie potwierdzone)
@almos.s - ,,Ślepowidzenie'' Petera Wattsa (wyzwanie potwierdzone)
@silence - ,,Trzy stygmaty Palmera Eldritcha'' Philipa K. Dicka (wyzwanie potwierdzone)
@jatymyoni - ,,Człowiek do przeróbki'' Alfreda Bestera (wyzwanie potwierdzone)
@Jagrys - ,,Prom kosmiczny 03'' Grega Beara (wyzwanie potwierdzone)
@Christina - ,,Hyperion'' Dana Simmonsa (wyzwanie potwierdzone)
@LiterAnka - ,,Diuna'' Frank Herbert (wyzwanie potwierdzone)
@aleksiunka - ,,Gwiezdny pył'' Neila Gaimana (wyzwanie potwierdzone)
@Paskud - ,,Trawa'' Sheri S. Tepper (wyzwanie potwierdzone)
@Tanashiri - ,,Nigdziebądź'' Neila Gaimana (wyzwanie potwierdzone)
@Rudolfina - ,,Limes inferior'' Janusza A. Zajdla (wyzwanie potwierdzone)
@BagatElka - ,,Zadziwiający Maurycy i jego uczone szczury'' Terry'ego Pratchetta (wyzwanie potwierdzone)
@Siostra_Kopciuszka - ,,Pandora'' M.R. Carey (wyzwanie potwierdzone)
@yhera - ,,Piknik na skraju drogi'' Strugackich (wyzwanie potwierdzone)
@ania_gt - ,,Inne Pieśni'' Jacka Dukaja (wyzwanie potwierdzone)
@Mackowy - ,,Valis'' Philipa K. Dicka (wyzwanie potwierdzone)
# 2021-10-18 15:52
{}× 3
Odpowiedz
@Chassefierre
@Chassefierre
Trickster & Wasz Szeryf 1029 książek 1887 postów
2021-10-18 15:54 #
@BagatElka - twoje wyzwanie zostało zaliczone, wiem, że Pratchett jest bardzo specyficzny i albo go pokochasz, albo się wynudzisz i już nigdy nigdy nie będziesz chciała czytać nic, co wyszło spod jego pióra. :(

@jatymyoni - czekamy! ;)

Do wszystkich: próbuję się odgrzebać w pracy z całą papierologią i jej pochodnymi, które na mnie spadły po moim L4. W dodatku w domu dzielę komputer między siebie i mojego Pół Wikinga, więc jeśli nie odpisuję ani nie włączam się w dyskusje, ani nie gratuluję ukończenia książki to nie znaczy, że nie zauważyłam. ;)
# 2021-10-18 15:54
{}× 6
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-18 17:30 #
Spokojnie, tylko spokój może nas uratować. I pamiętaj

Ostatnio nie ma weny twórczej, już 11 przeczytanych książek czeka choć na małą opinię. Choć pracuję, wprowadzam dziecięce książeczki, które przyniosłam z piwnicy.
# 2021-10-18 17:30
{}× 5
Odpowiedz
@Wiesia
@Wiesia
558 książek 2563 posty
2021-10-19 18:52 #
No to ja też skończyłam czytać :-)
Recenzja będzie jak się uleży w głowie.
# 2021-10-19 18:52
{}× 5
Odpowiedz
@jatymyoni
@jatymyoni
Bibliotekarz 2909 książek 2767 postów
2021-10-19 20:42 #

Gratulacje
# 2021-10-19 20:42
{}× 1
Odpowiedz
Postów na stronie:
Odpowiedź
Grupa

Recenzenci i recenzje

Marzysz, żeby zostać rozpoznawalnym recenzentem? Po nocach śnią Ci się wyróżnienia, nagrody i lajki, które zbierają Twoje teksty? W takim razie znalazłeś miejsce dla siebie! Rozgość się, zapraszamy. :)
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe