Avatar @judyta_czyta

@judyta_czyta

Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 7 dni temu.
{} judyta_czyta
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 7 dni temu.

Recenzje książek

51 recenzji

Nie ten dzień

4.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dominika po nagłej stracie męża, nie może dojść do siebie. W trosce o nią, jej bliscy zorganizowali dla niej wyjazd na Zakarpacie. Nieszczęśliwy zbieg okoliczności sprawił, iż podczas pobytu została pomylona z Lerą Bojczuk - córką gubernatora i została porwana. W ten sposób trafia w łapy ukraińskiej mafii. Kobiety są bardzo do siebie podobne, lecz... {} Recenzja książki Nie ten dzień

Naomi

4.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Fatalna pomyłka sprawiła, że Naomi Lorenz musi zginąć. Zlecenie zlikwidowania jej dostał płatny zabójca Mateo Terron. Jednak on daruje jej życie, skazując zarówno ją, jak i siebie na niebezpieczeństwo. Teraz oboje muszą uciekać. Historia Naomi i Mateo zaczęła się opowiadaniem w antologii "Grzeszne święta", jednak by wszystko zrozumieć nie ma konie... {} Recenzja książki Naomi

Scarlett. Gabriel Legend

4.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyszedł czas na kontynuację losów Gabriela i Scarlett . Bohaterów tej serii polubiłam od razu i nie wyobrażam sobie bym miała na 1 tomie poprzestać. Kibicowałam im bardzo , nie mogłam się doczekać aż wreszcie zbliżą się do siebie, a kiedy to nastąpiło czar prysł. Zakończenie poprzedniego tomu pozostawiło mnie w głębokim szoku, autorka dosłownie ... {} Recenzja książki Scarlett

Świetna książka

30.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kaja jest artystką , Sonia jej życiowa partnerka - tłumaczą. Poznajemy je w momencie w którym przeprowadzają się z miasta do osady Białe, leżącej w Kotlinie Kłodzkiej. Kobiety są pełne nadziei, na spokojne życie, w otoczeniu pięknych krajobrazów. Nie zdążyły się nawet zadomowić, a Kaja musi wyjechać na kilka dni w sprawach zawodowych. Sonia zostaj... {} Recenzja książki Sprawdź, czy ktoś za tobą nie stoi

Piękna książka dla dzieci

30.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książeczka zawiera dziesięć opowiadań, których bohaterkami są siostry -Klementyna, Alicja i Laura. Dziewczynki z rodzicami mieszkają na wsi, nie oglądają telewizji, a potrzebnych informacji szukają w książkach nie w internecie . Siostrzyczki nie zawsze się z sobą zgadzają, przekomarzają się, ale zawsze szybko się godzą. Czerpią radość z przebywani... {} Recenzja książki Ogród pełen emocji

Obdarzona

21.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szesnastoletnia Emilia ma bardzo realistyczne sny. Dziewczyna nie jest zwyczajną nastolatką, choć dotąd nie zdawała sobie z tego sprawy, gdyż jej bliscy ukrywali przed nią prawdę. Aż trudno uwierzyć, że wiodła normalne życie, a jej rodzina prowadziła drugie w tajemnicy. Emilia jest Obdarzoną - jej sny są prorocze, a jej rodzice i ich przyjaciele ... {} Recenzja książki Obdarzona

Odzyskana korona

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jurij Dunajew niegdyś prawa ręka Saszy, obecnie to on sprawuje władzę. Zamierza tchnąć życie w kluby należące do rodziny Askarow. Eliza Tatarczuk całe życie ucieka, wiele razy zmienia tożsamość. Jest bardzo samotna, ma tylko babcię i Maksima który pełni rolę jej "anioła stróża". Tym razem przenosi się do Londynu, znów zaczyna od nowa, wynajmuje d... {} Recenzja książki Odzyskana korona

Zależna od mafii

5.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia Piotrowska projektantka ogrodów, wraz z bratem Patrykiem mieszka we Wrocławiu. Żyją nadzieją, że ich życie ulegnie zmianie wraz z opuszczeniem przez ojca murów więzienia, gdzie odsiadywał wyrok za niewinność. Tymczasem jego powrót przynosi ogromne zmiany, ale nie takie jakich się spodziewali. Otóż jeszcze tego samego dnia zjawia się w ich do... {} Recenzja książki Zależna od mafii

(Nie)znajomy

20.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Amanda Johnson 21-letnia właścicielka sklepu z antykami , pewnego dnia pędząc do pracy rowerem, zderza się z innym rowerzystą. Jest nim 26-letni Mattew Black . Dziewczyna jest wściekła , winą za wypadek obarcza nieszczęśnika. I choć poznali się w tak niecodziennej sytuacji, oboje mają nadzieję że jeszcze się spotkają. Powieść jest debiutem autorki... {} Recenzja książki (Nie)znajomy

Niezwykła miłość rodzeństwa

14.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia Senda i jej brat Antek spędzili 9 lat w domu dziecka. Kiedy Julka osiągnęła pełnoletniość opuściła mury placówki, zostawiając brata obiecała, że wróci po niego. Zamieszkała w domu po rodzicach i rozpoczęła walkę o prawa do opieki nad bratem. Dziewczyna uczy się pilnie i jednocześnie pracuje w kawiarni, robi wszystko by w oczach sądu wypaść k... {} Recenzja książki Obiecaj, że wrócisz

Skandal

18.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia Widawska to atrakcyjna, piękna kobieta. Choć żyje otoczona luksusem nie jest szczęśliwa, jest samotna, tęskni za matką którą straciła przed dziesięcioma laty, oraz za życiem jakie wtedy wiodła. Została wciągnięta w rodzinny biznes, przez ojca i starszą siostrę. I choć nie czuje się tu dobrze, stara się spełniać oczekiwania bliskich, nie potr... {} Recenzja książki Skandal

Zagrywka

7.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Abigail Jefferson to młoda, piękna, niezależna szefowa klubu koszykarskiego New York Hunters. Prawdziwa twarda sztuka- stanowcza, ostra, bez mrugnięcia okiem stawia się mężczyznom, nie da sobą pomiatać. I choć ma na wyciągnięcie ręki przystojnych, chętnych, czekających tylko na jej znak chłopaków z drużyny, wyznaje zasadę - żadnych romansów w prac... {} Recenzja książki Zagrywka

Piękna historia

9.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miłość to takie piękne uczucie, dla niej człowiek jest w stanie wiele poświęcić. Przychodzi niespodziewanie, nie proszona, potrafi wywrócić życie do góry nogami. O tym też przekonała się nasza bohaterka. Alicja studentka psychologii , od czterech lat zaręczona z Kamilem. W ich związku jednak wdarła się rutyna, łączące ich uczucia przygasły, nie je... {} Recenzja książki Zawsze tylko Ty

Prezes

17.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie od dziś wiadomo, że przypadki rządzą ludzkim życiem. Jedno niewinne spotkanie, na zawsze odmieni losy naszych bohaterów. Jadwiga, zwana Igą, spotyka na ulicy zagubioną ośmioletnią dziewczynkę. Matylda żali się jej , że uciekła ojcu gdyż ten nie ma dla niej czasu. Kiedy Iga poznaje jej tatę , ten robi na niej piorunujące wrażenie. Wiktor to pre... {} Recenzja książki Prezes

"Dom Beaty " cudowna historia

28.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dom Beaty" 1 tom serii Bieszczadzkiej autorstwa Anny Kucharskiej. Beata Polska trzydziestopięcioletnia prawniczka, od 16 lat mieszka w Stanach Zjednoczonych. Pewnego dnia zaskakuje ją telefon informujący o śmierci ojca. Kobieta wyjeżdżając zerwała z nim kontakt, odkładając w nieskończoność odwiedziny w rodzinnej miejscowości. Teraz przyjeżdżając... {} Recenzja książki Dom Beaty

Rosyjska księżniczka

28.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Rosyjska księżniczka" tom 1 serii Dziedzictwo , autorka Monika Skabara. Aleksandra Askarowa zwana Saszą to córka rosyjskiego mafiosa. Jako mała dziewczynka została oddana przez ojca do szkoły z internatem. Miejsce to ze szkołą miało niewiele wspólnego, a Sasza zdecydowanie nie była traktowana jak księżniczka. Była tam przygotowywana do roli nas... {} Recenzja książki Rosyjska księżniczka

PATRON

13.10.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Felicia Andrews jest świeżo po studiach prawniczych. Rozpoczyna aplikację w prestiżowej kancelarii Köster&Thompson. Pod czujnym okiem Thomasa - jednego z właścicieli , bardzo cienionego adwokata, dziewczyna ma szansę stać się dobrym prawnikiem. Mężczyzna ma opinię wymagającego, niedostępnego, gbura. Rzeczywiście Felicia nie ma z nim lekko, jednak ... {} Recenzja książki Patron

Zatrute serca

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klara to młoda dziewczyna, pracuje we wrocławskiej restauracji i studiuje kosmetologię ,z którą wiąże wielkie nadzieje na przyszłość. Jest bardzo samotna, wcześnie straciła matkę, ojciec znalazł sobie nową kobietę , która traktuje Klarę jak służącą. Współczesny kopciuszek można by rzec. Ten wątek bardzo mi się podobał, szkoda że autorka na nim ba... {} Recenzja książki Zatrute serca

Zielarka

14.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

RECENZJA "Zielarka" Katarzyna Muszyńska. Akcja powieści osadzona jest w odległych czasach, głównie w 1111 roku. Marena jako czteroletnia dziewczynka została oddana przez matkę na przyuczenie zielarkom z Góry Kujawskiej, w przyszłości ma zostać jedną z nich. Kobiety te były całkowicie oddane ratowaniu ludzkiego życia, zbierały zioła i leczyły mi... {} Recenzja książki Zielarka

Piękne zapomnienie. Bracia Maddox tom 1

25.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Camille Camlin - Cami to młoda studentka pracującą jako barmanka. Jej chłopak TJ mieszka w Kalifornii daleko od niej, skupiony na karierze nie ma dla niej czasu. Kiedy kolejne spotkanie zostaje przez niego odwołane, dziewczyna nie chce marnować weekendu na siedzenie w domu, wychodzi z przyjaciółką na drinka. W barze do ich stolika przysiada się Tr... {} Recenzja książki Piękne zapomnienie

Syreny

25.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Majka to spokojna, skromna studentka dziennikarstwa z Warszawy. Wakacje jak co roku zamierza spędzić u wujostwa w małej nadmorskiej miejscowości Burzewo. Dziewczyna chce połączyć letni wypoczynek, ploteczki z przyjaciółkami które tam mieszkają, a także zarobić sprzedając lody w budce swego wujka. Tymczasem okazuje się, że jej koleżanki mają zupełn... {} Recenzja książki Syreny

Carlos

5.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na skutek burzy zostają opóźnione loty. W prywatnej loży gdzie pasażerowie oczekują na swój lot spotykają się - Nika 42 letnia pisarka erotyków i 45 letni biznesmen Carlos. Kobieta należy do tych odważnych i kiedy zauważa blizny na ciele mężczyzny pyta o ich pochodzenie. Robi tym wrażenie na swym towarzyszu , gdyż zwykle ludzie unikają kontaktu wz... {} Recenzja książki Carlos

Antonio.Synowie zemsty

31.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Antonio" Agnieszki Siepielskiej to drugi tom cyklu Synowie Zemsty. Po lekturze pierwszego tomu pt."RHYS" który zrobił na mnie ogromne wrażenie , czekałam z niecierpliwością na kontynuację. Przyznam , że zupełnie niespodziewałam się tego co tutaj dostałam. Antonio zdecydowanie przebił Rhysa. Alyssia porzucona na chwilę przed ślubem przez Came... {} Recenzja książki Antonio

Miłość na sprzedaż

28.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zapewne każdy z nas choć raz zastanawiał się, w jaki sposób można szybko zarobić dużą gotówkę. Pierwsze co przychodzi wielu osobom do głowy to sprzedaż swojego ciała. Choć dla większości to nie jest łatwa decyzja, to zdarza się , że wydaje się to być jedynym wyjściem z trudnej sytuacji . Poznajemy 21 letnią studentkę farmacji Sarah , która przed ... {} Recenzja książki Miłość na sprzedaż

Pociąg

20.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się kiedyś jakby to było, zostawić swoje dotychczasowe życie,wyjechać gdzieś i zacząć wszystko od nowa? Wsiąść do pierwszego pociągu jaki zatrzyma się na stacji i pojechać w siną dal. Nie mając dachu nad głową , pracy, rodziny, przyjaciół. Taka sytuacja spotkała 29 letnią Ewę. Kobieta ciężko doświadczona przez los. Pół roku wcześ... {} Recenzja książki Pociąg

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe