Avatar @judyta_czyta

@judyta_czyta

Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 8 dni temu.
{} judyta_czyta
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 8 dni temu.

Recenzje książek

50 recenzji

Wybór

9.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z pewnością znacie to uczucie kiedy trafia w Wasze ręce prawdziwa perełka, która zawładnie sercem i umysłem. Wtedy tak trudno wyrazić to, co czujemy po lekturze, chciałoby się pięknie ubrać w słowa to wszystko, tak by docenić autora za stworzenie wyjątkowej historii, oraz przekonać czytelników że warto sięgnąć akurat po ten tytuł. Otóż mam przed s... {} Recenzja książki Wybór

Dom głosów

13.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pietro Gerber to bardzo ceniony psycholog dziecięcy, specjalizuje się w hipnozie. Hanna Hall to kobieta która twierdzi, że w przeszłości zabiła brata. Doktor Gerber po namyśle zgadza się nią zająć, gdyż w momencie popełnienia rzekomej zbrodni pacjentka była dzieckiem. Szybko pożałuje swej decyzji, Hanna mocno namiesza nie tylko podczas sesji, będz... {} Recenzja książki Dom głosów

Tam, gdzie nie ma końca

11.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rachel jest 32 letnią nauczycielką, porzuconą przez narzeczonego tuż przed ślubem. Załamana kobieta za namową matki samotnie wyrusza w podróż która miała być poślubną. Na Dominikanie ma leczyć rany, odetchnąć spróbować zapomnieć o złamanym sercu. William jest przystojnym właścicielem hotelu w którym Rachel miała rezerwację. Mężczyzna był biznesme... {} Recenzja książki Tam, gdzie nie ma końca

Miasto mafii , tom 1

6.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ta powieść jest debiutem autorki, wznowionym- książka zyskała nowego wydawcę, piękną szatę graficzną, oraz kilka drobne poprawki. Emma Greene 23 letnia kobieta ucieka od bolesnej przeszłości , szukając swojego miejsca na ziemi trafia do Randall. Miasteczkiem od dwóch lat rządzi mafia. Bracia Rossi budzą w mieszkańcach postrach, ludzie boją się na... {} Recenzja książki Miasto mafii

Jej matka prostytutka

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Maja ma tylko 12 lat , a w swoim życiu doznała już wiele krzywdy. Matka nigdy jej nie kochała. Wynagradzał jej to tata i dziadek. Lecz kiedy przed czterema laty straciła ukochanego tatę jej życie zmieniło się w pasmo nieszczęść. Matka znęcała się nad nią , biła , piła i sprzedawała swoje ciało. Dziadek z racji na wiek i stan zdrowia nie mógł spraw... {} Recenzja książki Jej matka prostytutka. Tom 1

Zapomniałem dodać

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Joseph Rye to znany, ceniony dziennikarz. Wiedzie beztroskie życie imprezowicza, alkohol, seks bez zobowiązań. Czerpie z życia garściami. Joseph zaprzyjaźnia się z fanką, z którą nawiązał korespondencję listowną, jaki wpływ na niego będzie miała owa kobieta? Życie Jo nagle zacznie się drastycznie zmieniać, przychodzi fala nieszczęść . Wydarzy ... {} Recenzja książki Zapomniałem dodać

Stracona tożsamość

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Stracona tożsamość " to kontynuacja losów Emily i Igora. Pierwsza część zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, wciągnęła mnie niesamowicie i koniecznie chciałam przeczytać drugi tom. Minęły dwa lata od traumatycznych wydarzeń. Nowiccy mają półtorarocznego synka Philipa, od roku są małżeństwem, mieszkają na Manhattanie, Igor prowadzi własną klinikę... {} Recenzja książki Stracona tożsamość

Mój ukochany wróg.

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Podobno każda kobieta przynajmniej raz w życiu spotyka psychopatę. W życiu psychopaty jest jednak wiele kobiet.." Poznajemy tu historię Weroniki, Wioli i Ady . Każdej z nich poświęcono rozdział książki dzięki czemu dogłębnie poznamy rozwijające się relacje bohaterek z tytułowym ukochanym wrogiem. Trzy młode, piękne, wykształcone i samotne kobiety... {} Recenzja książki Mój ukochany wróg.

Zagubieni

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tamara ma 24 lata , samotnie wychowuje dwuletniego synka Olusia. Mieszka z rodzicami, nie ma łatwego życia , jest jedynym żywicielem rodziny , ojciec jest alkoholikiem . Na dodatek pracodawca wręcza jej wypowiedzenie. Młoda mama pragnie lepszego życia dla siebie i swojego dziecka. Nie chce by dorastał w domu w którym stale trwają awantury, by ciąg... {} Recenzja książki Zagubieni

Z tobą zawsze

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Joanna Dąbek zwana Jo jest uczennicą trzeciej klasy liceum. Ona i jej przyjaciółki są grupą najpopularniejszych dziewczyn w szkole. Jo podkochuje się w przystojnym maturzyście , marzy by zaprosił ją na swoją studniówkę. O niczym innym nie myśli, czas mija , ona ciągle stara się być w pobliżu Marka, by stworzyć mu dobry moment by ją wreszcie zapros... {} Recenzja książki Z tobą zawsze

Summer

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niech nie zwiedzie was ta piękna okładka i tytuł który z wakacjami nie wiele mają wspólnego. To opowieść która dostarczyła mi wielu emocji, poruszyła, wstrząsnęła mną... Akcja powieści toczy się dwutorowo - teraźniejszość przeplata się z wydarzeniami sprzed roku. Autorka dobrze to zaplanowała, dzięki takiemu sposobowi od razu sporo wiemy ale by do... {} Recenzja książki Summer

Serce z kamienia

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Weronikę bohaterkę tej powieści poznajemy w momencie, kiedy musi korzystać z pomocy psychiatry. Co się takiego wydarzyło? Wiemy że coś stało się z jej maleńkim synkiem.By się dowiedzieć musimy cofnąć się w czasie o rok. Będziemy towarzyszyć Weronice w trudach i troskach dnia codziennego. Jest żoną wiecznie nie obecnego męża i mamą dwóch czterolet... {} Recenzja książki Serce z kamienia

Prywatny ochroniarz

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Phoebe Green to 22 letnia znana i ceniona pani architekt, pracująca w firmie swego ojca. Jej matka jest aktorką. W trosce o bezpieczeństwo rodziny ojciec wynajmuje ochroniarzy. Jednak Phoebe jest niezadowolona , buntuje się , dokucza kolejnym zatrudnianym ochroniarzom, doprowadzając ich do rezygnacji z posady. Dziewczyna przed sześcioma laty zosta... {} Recenzja książki Prywatny ochroniarz

Pani władza

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klara Szczepańska przyjechała z mazurskiej wsi studiować do Warszawy. Rodzina w niej pokłada nadzieję, na lepszą przyszłość również dla jej sióstr. Kiedy więc zostaje skreślona z listy studentów, musi przenieść się na studia płatne. Co oznacza, że pilnie potrzebuje pracy. Pomaga jej przyjaciółka Aneta umawiając na rozmowę kwalifikacyjną na posadę ... {} Recenzja książki Pani władza

Namiętna nienawiść

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Charlotte Nichols jest pilną studentką prawa. Ukończenie tego kierunku jest dla niej życiowym priorytetem, nie ma czasu niestety na rozwijanie swej pasji jaką jest taniec. Dziewczyna ma za sobą traumatyczne przeżycia, których nie da się wymazać z pamięci. By oderwać się od przeszłości, wyjechała do Chicago na tutejszą uczelnię. Stara się nie wyróż... {} Recenzja książki Namiętna nienawiść

Topielica ze Świtezi

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wojtek miał szczęśliwe dzieciństwo, cudownych rodziców , wakacje za granicą. Niestety choroba i śmierć matki wszystko zniszczyła... Zmieniła też jego, stał się samotnikiem. Także z ojcem oddalili się od siebie, zamiast się wspierać każdy sam mierzył się ze stratą . Kiedy Wojtek kończy szkołę podstawową , jego ojciec Antoni dostaje propozycję pracy... {} Recenzja książki Topielica ze Świtezi

Obóz jeździecki dla dorosłych

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Julia i Michał są małżeństwem od kilku miesięcy, mimo to kobieta już jest zawiedziona. Okres świeżo po ślubie powinien być piękny , pełen miłości i namiętności , tymczasem rozczarował. Julia pomimo sprzeciwu męża ostatnie dwa tygodnie przez rozpoczęciem pracy postanawia wykorzystać oddając się swojej pasji - jeździe konnej. Wyjeżdża na obóz jeździ... {} Recenzja książki Obóz jeździecki dla dorosłych

Nic za darmo

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Maja opłakuje śmierć męża , choć od wypadku minęło już 10 lat. "Mówi się, że czas leczy rany, ale to nieprawda. Czas jedynie pomaga przyzwyczaić się do bólu i oswoić go na tyle, by nie trzeba było korzystać ze znieczulenia. Takie rany nie zabliźniają się nigdy, a każda chwila zastanowienia, każde spojrzenie na spacerujące ulicą pełne rodziny z ro... {} Recenzja książki Nic za darmo

Jeśli zatęsknię

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czterdziestoletnia Anka ceniona psychoterapeutka, rozpacza gdyż nagle porzucił ją Artur . Żonaty mężczyzna który zabawiał się z nią przez lata... Na szczęście ma grono przyjaciół , którzy nie pozwolą jej pogrążyć się w smutku. Jak co roku cała ich licealna paczka wybiera się na rejs katamaranem po Chorwacji . Basia , Kaśka , Mańka i Rafał który w ... {} Recenzja książki Jeśli zatęsknię

"Gorąca gwiazdka. Niegrzeczne opowieści"

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Antologia "Gorąca gwiazdka. Niegrzeczne opowieści" zawiera dwanaście opowiadań , bardziej lub mniej znanych polskich autorek. Opowieści czytałam po kolei , gdyż każdego byłam równie ciekawa. Te które tu znalazłam wciągnęły mnie , najchętniej nie odkładałabym książki nawet na moment. I choć wydaje się że w tej ograniczonej ilości stron ciężko stwor... {} Recenzja książki Gorąca gwiazdka

Dziewczyna, którą znałaś

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Akcja powieści rozgrywa się w dwóch płaszczyznach czasowych - przeszłości i teraźniejszości . Historię poznajemy z perspektywy trzech osób. Przyznam,że na początku lektury czułam się zagubiona, poznajemy dużo osób, ale kiedy zaczęłam uważnie zapisywać w pamięci imiona otrzymane o nich informacje, a akcja nabiera tempa, robi się naprawdę ciekawie, ... {} Recenzja książki Dziewczyna, którą znałaś

Cienie Przeszłości

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Klara Lewis to piękna 27 - letnia kobieta. Przed dwudziestoma laty, w tajemniczych okolicznościach straciła rodziców. Pozostała jej tylko babcia i chłopak Alek. Kiedy przyłapuje go na zdradzie, wie że nadszedł najwyższy czas na definitywne zmiany w jej życiu. Dziewczyna bez namysłu pakuje się i wyjeżdża do Sopotu, do swej przyjaciółki Matyldy. W t... {} Recenzja książki Cienie Przeszłości

To nie jest, do diabła, love story

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główna bohaterka Ella to siedemnastolatka, która nie ma łatwego życia. A wszystko przez rodziców , stawiających karierę ponad dobro swych dzieci. Ciągłe przeprowadzki nie sprzyjają zawieraniu przyjaźni , stawia więc na wykształcenie. " [...] rodzice poświęcili mnie w imię pracy i kariery. Zapomnieli, co znaczy o mnie dbać, rozgrzeszali się, posył... {} Recenzja książki To nie jest, do diabła, love story

Psoriasis Vulgarna

4.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Łukasz Wilk to dwudziestolatek z warszawskiej Pragi. Poznajemy go w momencie kiedy już po raz dwunasty stawia się w szpitalu na leczenie. Chłopak od lat choruje na łuszczycę. Jest to bardzo poważna choroba skóry, a w cięższych przypadkach atakuje też stawy, co może prowadzić nawet do inwalidztwa. Niestety nie istnieje terapia pozwalająca na całkow... {} Recenzja książki Psoriasis Vulgarna

Nie ten dzień

4.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dominika po nagłej stracie męża, nie może dojść do siebie. W trosce o nią, jej bliscy zorganizowali dla niej wyjazd na Zakarpacie. Nieszczęśliwy zbieg okoliczności sprawił, iż podczas pobytu została pomylona z Lerą Bojczuk - córką gubernatora i została porwana. W ten sposób trafia w łapy ukraińskiej mafii. Kobiety są bardzo do siebie podobne, lecz... {} Recenzja książki Nie ten dzień

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe