Recenzje książki "7 razy dziś"

Dodaj swoją recenzję

Powtórka z rozgrywki

16.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pamiętacie stary film "Dzień Świstaka" z Billem Murrayem? Główny bohater był zmuszony do ciągłego przeżywania jednego i tego samego dnia. Każdego dnia od nowa. To samo spotka naszą siedemnastoletnią Sam. Z pozoru wiedzie idealne życie: jest piękna i popularna, chodzi z najprzystojniejszym chłopakiem w szkole, ma oddane przyjaciółki. Bańka mydlana ... {} Recenzja książki 7 razy dziś

"Jeśli przekroczysz pewną granicę i nic się nie dzieje, to granica traci znaczenie."

30.09.2013

"7 Razy Dziś" opowiada o Sam - dziewczynie, która wydawałoby się ma wszystko - jest popularna, ma najlepszego chłopaka w szkole, pieniądze, trzy najlepsze przyjaciółki... Wszystko się zmienia po wielkiej imprezie w Dzień Kupidyna - 12 lutego. Ile razy Sam będzie musiała przeżyć ten sam dzień, aby udało jej się czegoś nauczyć? Co ma zrobić aby nastą... {} Recenzja książki 7 razy dziś

Jutra nie będzie

16.08.2013

Co byś zrobiła gdybyś wiedziała, że d z i ś jest Twoim ostatnim dniem? Co byś zrobiła wiedząc, że niedługo umrzesz? A później ten sam dzień zaczynałby się od nowa, od nowa, od nowa, a nikt dokoła tego nie widzi. Może zrobiłabyś w s z y s t k o to na co jeszcze w c z o r a j brakowałoby Ci odwagi? Może poszłabyś pokłócić się z najlepszymi przyjaciół... {} Recenzja książki 7 razy dziś

7 razy dziś - Lauren Oliver

30.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lauren Oliver ukończyła filozofię i literaturę na uniwersytecie w Chicago, potem przeprowadziła się do Nowego Jorku. Mieszka na Brooklynie. "7razy dziś" to był debiut autorki. Znana jest również z późniejszych powieści "Delirium" i "Pandemonium". Zjawisko deja vu jest nam powszechnie znane, ale tym razem odnosi się do śmierci, którą nasza bohater... {} Recenzja książki 7 razy dziś

7 razy dziś - Lauren Oliver

4.07.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"7 razy dziś" to debiut literacki Lauren Oliver, a okładka informuje nas o tym, że przy okazji jest to międzynarodowy bestseller przetłumaczony na 21 języków. Kiedy zaopatrywałam się w tę książkę jakoś nie zwróciłam uwagi, że dotyczy ona nastolatek, co, przy rozpoczynaniu lektury, zaowocowało przebłyskiem "będzie ciężko" – na szczęście nie było tak... {} Recenzja książki 7 razy dziś

@makomt@makomt {}

Na życiowej karuzeli, czyli młodzieżowy dzień świstaka

1.07.2013

Każdy z nas zna „Dzień świstaka”, nawet jeśli ktoś nie oglądał filmu wie o co chodzi. Bohater wciąż powtarza jeden dzień, w książce „7 razy dziś” mamy taką właśnie sytuację, tyle że ofiarą deja vu jest młoda nastolatka - Sam Kingston. Bohaterka raz za razem przeżywa jeden dzień – dzień swojej śmierci w wypadku samochodowym. Trzeba wiedzieć że Sam... {} Recenzja książki 7 razy dziś

7 razy dziś / Before I Fall - Lauren Oliver

26.06.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zabawne, jak toczy się życie." Nikt nie zna dnia ani godziny swojej śmierci. Nikt nie wie, w jakim momencie to się może wydarzyć. Zastanawiałeś się kiedyś, co by było gdybyś umarł właśnie dzisiaj? Byłbyś zadowolony z tego dnia? Byłbyś zadowolony ze swojego życia i z tego, jakim jesteś człowiekiem? Na pewno chciałbyś, aby zapamiętano cię z jak naj... {} Recenzja książki 7 razy dziś

Przeżyj dzień na nowo

3.05.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"7 razy dziś" nie jest pierwszą przeczytaną przeze mnie książką tej autorki, bowiem pierwszą było "Delirium", które wręcz pochłonęłam. Nieciężko więc wyobrazić sobie, że kiedy miałam okazję przeczytać "7 razy dziś" Lauren Oliver, to od razu skorzystałam z tej okazji. Czy warto? To postaram się przybliżyć w swojej recenzji. „Może dla ciebie jest ja... {} Recenzja książki 7 razy dziś

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl