Recenzje książki "Metro 2033"

Dodaj swoją recenzję

Postapokaliptyczna Rosja

8.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zaskakująca, szokująca, poruszająca.... Skojarzyłam tę pozycję z Jackiem Dukajem i zaczęłam czytać. Nie była to lektura, którą się lekko czytało. Wymagała przerwy i zastanowienia się nad wieloma aspektami. Główny bohater jest postacią szokującą, nic nie jest oczywiste... Książkę pożyczyła mi koleżanka, łącznie z kolejnymi tomami, więc na pewno będ... {} Recenzja książki Metro 2033

Metro 2033

23.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Metro 2033” jest zdecydowanie jednym z najlepszych przedstawicieli gatunku „postapo”. Glukhovski wykreował wizje świata, w którym po wybuchu wojny nuklearnej, powierzchnia planety jest niezdatna do życia i przetrwania. Ludzkość, która przeżyła wojnę chroni się i żyje od 20 lat w moskiewskim metrze, gdzie wytworzyła własną cywilizację, zbudowaną... {} Recenzja książki Metro 2033

Apokaliptyczna wizja świata i ludzkiej natury

14.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Metro 2033" pierwsza część trylogii Dmitra Glukhovskiego. Przenosimy się do roku 2033, kiedy to w wyniku konfliktu atomowego świat uległ totalnej zagładzie. Ocaleli tylko nieliczni, którzy na czas schronili się w moskiewskim metrze. Ludzie, którzy tam mieszkają muszą radzić sobie z codziennymi trudnościami i myślą, że życie już nigdy nie będzie t... {} Recenzja książki Metro 2033

Rosyjskie Metro

11.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od kilku lat wszyscy mówili: ,, Przeczytaj Metro! Jest cudowne!''. Zawsze mówiłam, że na pewno jak już to później. Do zakupu całej trylogii przekonał mnie mój kolega z sezonowej pracy, który tak zachwalał tę trylogię, że stwierdziłam: ,,Dobra, chyba już dojrzałam do tego, żeby przeczytać to całe Metro''. I tym sposobem jesteśmy tutaj. W momencie, ... {} Recenzja książki Metro 2033

@Wilczekczyta@Wilczekczyta {}× 3

Ludzie zawsze umieli zabijać lepiej, niż każde inne żywe stworzenie

11.02.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się kiedyś, jak będzie wyglądał świat za dziesięć, dwadzieścia, pięćdziesiąt lat? Będzie się dalej rozwijał? A może, podobnie jak w wizji Dmitrego Glukhovsky, upadnie, a ludzie zostaną zmuszeni do schowania się przed nowymi, doskonalszymi gatunkami? Czy ciągle będziemy znajdować się na szczycie łańcucha pokarmowego, mając wszystkie... {} Recenzja książki Metro 2033

"Żeby zakończyć wyprawę, trzeba po prostu przestać iść"

21.10.2014

Rok 2033. Świat, jaki znacie już dawno przestał istnieć. Został skażony milionami ludzkich błędów. Po powierzchni chodzą potwory – mutanty, które musiały przystosować się do życia w wysokich dawkach promieniowania. Nie radzę wychodzić na zewnątrz. Nawet jeśli masz broń, szybko możesz stać się posiłkiem. Ludziom udało się uciec. Udało im się przetr... {} Recenzja książki Metro 2033

"Metro 2033" - Dmitry Glukhovsky

18.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zawsze wiedziałam o istnieniu rosyjskiego metra, dumie reżimu komunistycznego. Jednak dopiero "Metro 2033" uświadomiło mi jaka jest ukryta funkcja tej plątaniny ciemnych korytarzy. Podziemny, gigantyczny schron atomowy zainspirował młodego pisarza, korespondenta wojennego Dimitry Gluhovsky do stworzenia postapokaliptycznej wizji świata, która zaowo... {} Recenzja książki Metro 2033

3+

12.04.2014

Moja znajomość z Metro 2033 rozpoczęła się kilka lat temu i trwa nadal. Związek ten pełen jest rozstań i powrotów, prób naprawienia relacji i zbudowania czegoś trwałego. Od miesięcy egzystujemy obok siebie i obiecujemy sobie, że już wkrótce spędzimy ze sobą kilka udanych wieczorów z dreszczykiem pełnych przygód i rozkoszy. Zmęczona ciągłymi obiecan... {} Recenzja książki Metro 2033

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl