Recenzje książki "Metro 2033"

Dodaj swoją recenzję

Apokaliptyczna wizja świata i ludzkiej natury

14.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Metro 2033" pierwsza część trylogii Dmitra Glukhovskiego. Przenosimy się do roku 2033, kiedy to w wyniku konfliktu atomowego świat uległ totalnej zagładzie. Ocaleli tylko nieliczni, którzy na czas schronili się w moskiewskim metrze. Ludzie, którzy tam mieszkają muszą radzić sobie z codziennymi trudnościami i myślą, że życie już nigdy nie będzie t... {} Recenzja książki Metro 2033

Rosyjskie Metro

11.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Od kilku lat wszyscy mówili: ,, Przeczytaj Metro! Jest cudowne!''. Zawsze mówiłam, że na pewno jak już to później. Do zakupu całej trylogii przekonał mnie mój kolega z sezonowej pracy, który tak zachwalał tę trylogię, że stwierdziłam: ,,Dobra, chyba już dojrzałam do tego, żeby przeczytać to całe Metro''. I tym sposobem jesteśmy tutaj. W momencie, ... {} Recenzja książki Metro 2033

@Wilczekczyta@Wilczekczyta {}× 3

Ludzie zawsze umieli zabijać lepiej, niż każde inne żywe stworzenie

11.02.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawialiście się kiedyś, jak będzie wyglądał świat za dziesięć, dwadzieścia, pięćdziesiąt lat? Będzie się dalej rozwijał? A może, podobnie jak w wizji Dmitrego Glukhovsky, upadnie, a ludzie zostaną zmuszeni do schowania się przed nowymi, doskonalszymi gatunkami? Czy ciągle będziemy znajdować się na szczycie łańcucha pokarmowego, mając wszystkie... {} Recenzja książki Metro 2033

"Żeby zakończyć wyprawę, trzeba po prostu przestać iść"

21.10.2014

Rok 2033. Świat, jaki znacie już dawno przestał istnieć. Został skażony milionami ludzkich błędów. Po powierzchni chodzą potwory – mutanty, które musiały przystosować się do życia w wysokich dawkach promieniowania. Nie radzę wychodzić na zewnątrz. Nawet jeśli masz broń, szybko możesz stać się posiłkiem. Ludziom udało się uciec. Udało im się przetr... {} Recenzja książki Metro 2033

"Metro 2033" - Dmitry Glukhovsky

18.07.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zawsze wiedziałam o istnieniu rosyjskiego metra, dumie reżimu komunistycznego. Jednak dopiero "Metro 2033" uświadomiło mi jaka jest ukryta funkcja tej plątaniny ciemnych korytarzy. Podziemny, gigantyczny schron atomowy zainspirował młodego pisarza, korespondenta wojennego Dimitry Gluhovsky do stworzenia postapokaliptycznej wizji świata, która zaowo... {} Recenzja książki Metro 2033

3+

12.04.2014

Moja znajomość z Metro 2033 rozpoczęła się kilka lat temu i trwa nadal. Związek ten pełen jest rozstań i powrotów, prób naprawienia relacji i zbudowania czegoś trwałego. Od miesięcy egzystujemy obok siebie i obiecujemy sobie, że już wkrótce spędzimy ze sobą kilka udanych wieczorów z dreszczykiem pełnych przygód i rozkoszy. Zmęczona ciągłymi obiecan... {} Recenzja książki Metro 2033

Metro 2033 - gratka dla wielbicieli fantasy.

13.05.2013

Po książkę sięgnęłam ze względu na dobre recenzje i sporą ilość czytelników, ostatnio zrobiło się o niej dosyć głośno. Metro 2033 opowiada o życiu po wojnie nuklearnej w moskiewskim metrze. Książka roztacza przyjemny mroczny nastrój. Nigdy nie wiesz co zaskoczy się za rogiem w tunelach metra, cały czas czujesz lekki dreszczyk emocji. Bardzo dobrze... {} Recenzja książki Metro 2033

W objęciach mroku

12.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mrok. Wszędzie dookoła panujący mrok. Gęsty, lepki, opatula Cię niczym pajęcza sieć. Powolutku zaciska się wokół Ciebie, coraz mocniej... i mocniej... aż w końcu czujesz, że brakuje Ci tchu. Nie masz czym oddychać. Dusisz się. Nie sposób się z niego wydostać, gdyż świat, którym niegdyś rządzili ludzie przestał istnieć. Wszystko to, co znajdowało si... {} Recenzja książki Metro 2033

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe