Tradycje kulinarne Japonii

Magdalena Tomaszewska-Bolałek
9 /10
Ocena 9 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów
Tradycje kulinarne Japonii
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
9 /10
Ocena 9 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów

Opis

Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.
Data wydania: 2006-11-30
ISBN: 978-83-60740-00-2, 9788360740002
Wydawnictwo: HANAMI
Stron: 176
Mamy 1 inne wydanie tej książki

Autor

Magdalena Tomaszewska-Bolałek Autorka ukończyła japonistykę, Zarządzanie w sektorach mody, Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną,a także kurs dotyczący chemii jedzenia na McGill University w Kanadzie. W 2014 roku obroniła doktorat poświęcony kulturze kulinarnej. Obecnie zajmuje...

Pozostałe książki:

Balsamista tom 1 Beautiful People Morfina Dynia z majonezem Anagram Suppli 1 Suppli 4 Tradycje kulinarne Szwecji Japonia widziana oczyma 20 autorów Suppli 2 Suppli 3 Tradycje kulinarne Japonii Japońskie słodycze Mój rok. Wiosna Ristorante Paradiso Suppli 6 Suppli 7 Suppli Extra Tradycje kulinarne Finlandii Tradycje kulinarne Korei Deserownik. Kuchniokracja Dwie poduszki Polish Culinary Paths Suppli 10 Suppli 8 Suppli 9 Tradycje kulinarne Danii Tradycje kulinarne Norwegii Tradycje kulinarne Polski Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii
Wszystkie książki Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Tradycje kulinarne Japonii nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@eR_
2019-12-19
8 /10
Przeczytane Współpraca

Sushi, to tradycyjna potrawa, która kojarzy się niemal wszystkim z Krajem Kwitnącej Wiśni. Jednak zdziwiłby się ten, kto uznałby to za prawdę.

W swojej książce autorka stara się nam przedstawić-poprzez przekrój historii Japonii, zarys kulinarnej kultury, która jest niezwykle ważna w tym kraju. Od podstawowych dań, z których większość została przejęta od krajów sąsiedzkich, po ogólne informacje o najbardziej popularnych daniach. Swoją opowieść autorka snuje niezwykle zajmująco i trudno się oderwać od tej książki.

Mamy tu nie tylko kawał historii, ale i ciekawostki, porady, triki, a także przepisy na smaczne dania. Dodatkowo zawarto tutaj mnóstwo kolorowych zdjęć, ilustracji. Polecam.

| link |
@SYSTEM
@SYSTEM
2009-08-05
10 /10

Cytaty z książki

O nie! Książka Tradycje kulinarne Japonii. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl